Har du hørt om hende? Holly er blevet udråbt som en af verdens næste store popstjerner

Britiske Holly Humberstone er godt på vej mod en international stjernekarriere og har netop udgivet sin anden ep.

(Foto: Phoebe Fox © Universal Music Group)

Hvordan ser fremtidens musikstjerne ud?

Hvis du kigger på billedet ovenover, er det måske et godt bud.

For den 21-årige engelske sanger og sangskriver Holly Humberstone bliver rost til skyerne for sin personlige og melankolske popmusik både i hjemlandet og ude i verden.

I år har prominente musikbranchefolk og musikkyndige tastemakers fra hjemlandet Storbritannien og udlandet stemt hende ind som nummer to på BBC's 'Sound of 2021'-liste med i alt ti artister, de tror kommer til at tage os alle med storm inden længe. En liste, der tidligere har spået succes for navne som Adele, Ellie Goulding, Sam Smith og Years & Years.

Og hver måned lytter mere end to millioner med på den unge popmusikers sange på Spotify.

Hun er da også godt i gang med at indtage musikscener fra London til New York, og hun har for nylig optrådt live i 'The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'.

Nu har den unge stjernespire udgivet sin anden ep 'The Walls Are Way Too Thin', som hun for få uger siden også optrådte med i København.

På allerforreste række stod en håndfuld dedikerede fans, som næsten kunne alle sangene udenad og vidnede om, at Holly Humberstone for alvor er ved at slå sit navn fast uden for hjemlandets grænser.

Det var da også i den anledning, at dr.dk skulle tale med Holly Humberstone dagen efter koncerten.

- Undskyld, at jeg sov over mig, udbryder hun som det første med en dialekt, der giver mindelser om noget fra 'Downton Abbey'.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg altid misser mine alarmer, når jeg har været ude at spille. Det må være adrenalinen efter at have spillet en koncert, der altid gør mig så træt dagen efter. Men folk var så søde.

Med de ord er hun tilgivet, for Holly Humberstone er stadig kun i starten af sin karriere og ved at lære gamet at kende.

Men selvom hun er ny på musikscenerne, er hun langt fra ny i musikken.

Holly Humberstone har allerede optrådt for mange mennesker på trods af gennembruddet under coronapandemien. Hun har blandt andet spillet på Wembley Stadium i London, da sangeren Lewis Capaldi havde hende med som opvarmnings-act. (© Universal Music Group)

Voksede op i et 'hjemsøgt' hus

Som barn skrev hun sange og spillede på det klaver, der stod i barndomshjemmet i den engelske by Grantham.

Huset har stået på den engelske countryside lige siden dengang, det var det nærliggende slots tjenestefolk, der boede der.

Og netop barndomshjemmet i Grantham har da også fået en helt central plads på den nye ep.

For huset, hvor Holly Humberstone voksede op, havde både et rum, hvor forskellige kødkroge stak ud fra væggen, og en fangekælder - der i Holly Humberstones barndom dog mest holdt egnens frøer indespærret - og det har gjort et helt særligt indtryk på hende.

Ingen af hendes venner turde sove i huset, fordi de var bange for, at det var hjemsøgt. Alligevel har Holly Humberstone aldrig følt sig mere tryg end lige der og kalder huset for et "syvende familiemedlem".

Men langsomt begyndte huset at falde sammen om ørerne på familien, og nu er det forladt og forfaldent - til stor sorg for hende. For hjemmet havde altid været hendes kreative legeplads, og her blev hun til det menneske, hun er i dag, fortæller hun.

Derfor skrev Holly Humberstone sangen 'Haunted House' for at sige farvel til huset, men også farvel til sin barndom.

- Jeg skrev sangen, da jeg var et meget skrøbeligt sted i mit liv. Jeg følte, at jeg stod midt imellem at være barn og voksen. Min barndom var ved at glide væk fra mig, og det føltes, som om alle mine barndomsminder ville forsvinde sammen med det hus. Og jeg er en meget nostalgisk person, som har det svært med forandringer, siger hun.

Du kan se, hvordan Holly Humberstones barndomshjem så ud, i musikvideoen til 'Haunted House' her.

Hør sangen 'Haunted House', mens du læser videre:

0:00

En pandemi-karriere

Selvom hun i dag er ved at få fuld gang i sin karriere som sanger og sangskriver, har det aldrig været intentionen, at hun en dag skulle leve af det.

- Det skete egentlig bare, fortæller Holly Humberstone og fortsætter:

- Musik har altid været trygt for mig. Det var her, jeg kunne få afløb for alle mine følelser, og nu er det bare blevet mit job.

Den første musik, der kom ud i hendes navn, udgav hun selv uden at have et pladeselskab i ryggen. Først efter udgivelsen skrev hun kontrakter med pladeselskaber både i England og USA.

Og kun et års tid efter, at hun udgav sin første single, lukkede verden ned på grund af corona, og hun måtte se sin musikkarriere tage fart gennem sin mobil.

Streaming-statistikker, en række interviews over Zoom og beskeder fra fans som eneste bevis for, at de faktisk fandtes, var det, hun havde at forholde sig til.

Holly Humberstore udgav sin første ep 'Falling Asleep At The Wheel' i august 2020. (© Universal Music Group)

- Det har helt klart været hårdt for mit mentale helbred, at det eneste bevis, jeg havde, var på min telefon, fortæller hun.

I dag tænker Holly Humberstone mere på, at det både er underligt, men også ret fantastisk, at hendes sange er nået ud til så mange mennesker under en pandemi.

- Det varmer virkelig mit hjerte at tænke på, at da alle var fanget hjemme under pandemien, kunne folk bruge sangene til at komme gennem ensomheden.

Kreativiteten fik corona

Selvom karrieren begyndte at køre på skinner under pandemien, ramte den Holly Humberstones kreativitet hårdt.

Hun har altid haft det bedst med at være omgivet af andre mennesker, og at der hele tiden skulle ske noget omkring hende. Så da pandemien tvang hende til at være alene i månedsvis, gik det hårdt ud over hendes sangskrivning.

Aldrig før havde hun været i et stadie, hvor hun følte, at der ingen inspiration var, og det stressede Holly Humberstone.

- Jeg havde jo al den her tid, og så sad jeg bare der og kunne ikke skrive noget som helst. Og jeg tænkte hele tiden på, at andre sikkert ville få lavet albummer under pandemien, men jeg ville ikke få lavet noget.

- Det var virkelig hårdt at komme gennem den periode, men jeg lærte, at jeg blev nødt til at være sødere ved mig selv, og ikke presse mig selv så hårdt, fortæller hun.

På Holly Humberstones nye ep findes udover titelnummeret og 'Haunted House' også sangen 'Please Don't Leave Just Yet', der er skrevet i samarbejde med The 1975-frontmanden Matty Healy. (© Universal Music Group)

Når inspirationen manglede, var det, fordi Holly Humberstone altid skriver sine sange ud fra sit eget liv. Selvom hun egentlig ser sig selv som et genert menneske, er hendes sange altid dybt personlige.

Hun har både skrevet sange om at være vidne til sin søsters depression og om ensomheden under pandemien.

Og sangen 'The Walls Are Way Too Thin', der er titelnummer på hendes nye ep, er skrevet om den oplevelse, hun havde med at flytte hjemmefra.

Pludselig befandt hun sig nemlig i storbyen langt væk hjemmefra. Her opdagede hun på den hårde måde, at selvom storbyen er fyldt med mennesker, så kan det være et af de ensomste steder på planeten, fortæller hun om sangen.

Lyt til sangen 'The Walls Are Way Too Thin' her:

0:00

'Normal' musikkarriere

Nu skal Holly Humberstone så småt til at vænne sig til at have en mere normal form for musikkarriere, hvis den slags overhovedet findes, siger hun.

I august spillede Holly Humberstone for eksempel fire koncerter i London. Det var første gang, hun kunne se sit eget navn alene på plakaten.

- Det var virkelig et højdepunkt for mig. Det var første gang, at jeg kunne få lov til at møde mine fans og sige tak til dem, siger hun og fortsætter:

- Men det føles også helt vildt underligt, at folk køber billetter for at se mig.

Hun håber, at de næste mange måneder kommer til at være fyldt med koncerter, og efter planen kan det danske publikum se frem til, at Holly Humberstone lægger vejen forbi Danmark og spiller koncert i januar.

Men noget, som Holly Humberstone glæder sig endnu mere til, er at skrive flere sange.

- Det var det, som det hele startede med, og stadig det, jeg elsker allermest.

FacebookTwitter