Har du også gjort det? Populær app afslører, hvilke sange vi søger allermest på

Shazam har offentliggjort de 100 mest populære sange, når det kommer til musikopdagelse i appen.

Tones and I har næsten 24 millioner månedlige lyttere på Spotify, og hendes megahit 'Dance Monkey' har i skrivende stund over 1,9 milliard afspilninger. (Foto: Don Arnold © Getty Images)

Kender du det med at støde på det fedeste nummer i en film eller serie uden at ane, hvem kunstneren er, eller hvad sangen hedder?

Det problem har musikopdagelses-appen Shazam heldigvis valgt at løse for dig én gang for alle. Siden 2002 har appen nemlig givet dig mulighed for at identificere musik ved at "lytte" til nummeret og finde titlen til dig - og det har været en stor succes.

Shazam har i dag 200 millioner månedlige lyttere, og nu har folkene bag appen for første gang afsløret Shazams 100 mest søgte sange nogensinde.

Listens nummer 1

På listens førsteplads finder vi megahittet 'Dance Monkey' af Tones and I. Sangen har i skrivende stund næsten to milliarder afspilninger på Spotify og er, ifølge firmaet, blevet "shazamed" 36,6 millioner gange.

Og hvis du spørger Toni Watson, australieren bag Tones and I, er hun ikke i tvivl om, hvor stor en hjælp Shazam har været for hendes karriere.

- Jeg havde ikke en stor følgerskare, da jeg udgav 'Dance Monkey', men Shazam gav mig muligheden for at nå ud til flere mennesker og udvikle min fanbase, som i sidste ende har skabt en karriere for mig, fortæller hun i et interview med BBC.

Lyt til megahittet 'Dance Monkey' med Tones and I lige her:

0:00

'Dance Monkey', der udkom i 2019, har siden ligget nummer et i over 30 lande på verdensplan og vundet flere priser ved ARIA Awards - den australske udgave af Danish Music Awards.

Og den australske sanger er da også overrasket over, hvor stor en succes 'Dance Monkey' er blevet, fortalte hun til dr.dk i sommer.

- Jeg er stadig så stolt af, at jeg har lavet den sang. Jeg skrev den en aften i en lille hytte ude i bushen, og den tog mig kun 30 minutter at skrive, men den har ændret mit liv for altid.

Men selvom sangen har taget hendes karriere til usete højder, betyder det ikke, at Tones and I ikke selv kan blive træt af den, fortalte hun videre.

- Jeg kommer aldrig til at hade 'Dance Monkey', for jeg har skrevet den. Kan jeg holde ud at høre den i radioen hver dag? Nej, jeg skifter kanal med det samme. Hører du en sang for mange gange, får du bare nok. Det gør jeg, og det gør alle andre. Men det betyder ikke, at jeg ikke er stolt af den.

Bag kunstnernavnet Tones and I gemmer sig australske Toni Watson. Hun udgav for første gang musik i 2019 og sang ellers på gader og stræder i Australien, indtil megahittet 'Dance Monkey' ændrede det hele. (Foto: Matt Jelonek © Getty Images)

Unge har fået nye musikvaner

Musikopdagelses-apps som for eksempel Shazam har gjort det muligt at opdage musik på en anden måde end tidligere, hvilket især unge benytter sig af.

Danske unge har i stor grad bevæget sig væk fra radioen som deres foretrukne medie til at opdage ny musik, viser DR Medieforskning.

I stedet er det nu musikstreamingtjenesters playlister, venners anbefalinger og musikopdagelses-apps som Shazam, de bruger til formålet.

25 procent af danske unge mellem 14 og 25 år bruger musikopdagelses-apps som Shazam til at opdage musik, mens tallet ligger på 15 procent i aldersgruppen 25-31 år.

Højdespringeren er dog musikstreamingstjenesterne, som hele 64 procent af danske unge mellem 14-25 år bruger til at opdage ny musik, mens tallet er 54 procent for aldersgruppen 25-31 år.

Du kan se Shazams 100 mest søgte sange lige her, og ellers kan du se Top 10 herunder:

Shazams ti mest søgte sange nogensinde

 1. 1

  Tones and I - 'Dance Monkey'

 2. 2

  Robin Schulz, Lilly Wood & the Prick - 'Prayer in C'

 3. 3

  Passenger - 'Let Her Go'

 4. 4

  Avicii - 'Wake Me Up'

 5. 5

  Major Lazer, DJ Snake & Mø - 'Lean On'

 6. 6

  Ed Sheeran - 'Thinking Out Loud'

 7. 7

  Sia - 'Cheap Thrills'

 8. 8

  Gotye - 'Somebody That I Used to Know'

 9. 9

  Kings, Cookin' on 3 Burners - 'This Girl'

 10. 10

  Hozier - 'Take Me to Church'

Facebook
Twitter