Har du også skamlyttet den? Brandvarm sommerflirt er årets største streaminghit på Spotify

Shawn Mendes og Camila Cabello snupper trofæet for årets mest lyttede sang på Spotify med 'Señorita'. Se hele listen her.

Duetten 'Señorita', der blandt andre er skrevet af den britiske popstjerne Charli XCX, er blevet lyttet mere end én millard gange på Spotify i år. (Foto: Jeff Kravitz © Getty Images)

Lige nu er det Mariah Careys juleklassiker 'All I Want For Christmas', der - traditonen tro, fristes man til at sige - pryder toppen af listen over de mest hørte sange hos streaminggiganten Spotify.

Men ser man bort fra Careys julehymne og vender blikket mod året, der er gået i stedet, så er det nogle helt andre artister, der topper listen over årets mest lyttede numre, som Spotify netop har offentliggjort.

Helt i top finder vi den canadiske charmebøf Shawn Mendes, der sammen med sangerinden Camila Cabello kan bryste sig af at stå bag årets mest lyttede nummer med den sydlandske popbasker 'Señorita'.

Den brandvarme duet er blevet hørt mere end én millard gange på verdensplan i årets løb.

Giv 'Señorita' endnu et lyt her, mens du læser videre:

0:00

Lige i hælene på Mendes og Cabello følger teenagesensationen Billie Eilish og hendes kæmpehit 'Bad Guy', mens rapperen Post Malone sammen med Swae Lee snupper tredjepladsen med nummeret 'Sunflower'.

Ariana Grande har i den grad været svær at komme udenom i år, og derfor er det heller ikke den store overraskelse, at hun også mænger sig i toppen med hittet '7 Rings', årets fjerdemest lyttede nummer på Spotify.

Ariana Grande leverede med '7 Rings' årets fjerdestørste Spotify-hit. Hør det her:

0:00

Listens top fem fuldbyrdes af rapperen Lil Nas X og Billy Ray Cyrus og deres skøre countryhit 'Old Town Road'.

Camila Cabello og Shawn Mendes bruger ikke kun tid sammen på scenen og den røde løber - de er nemlig også kærester. Mange fans og medier har dog spekuleret i, om romancen blot er et marketingstunt, men parret selv fastholder, at deres kærlighed er ægte. (Foto: Sarah Morris © Getty Images)

Billie Eilish topper albumliste som første kvinde

Spotify har også udgivet lister over, hvilke artister der har hittet allermest blandt den svenske musiktjenestes brugere.

Her toppes listen af Post Malone, der i 2019 har høstet mere end 6,5 milliarder streams på verdensplan.

2019 har været et godt år for 17-årige Billie Eilish. Her ses hun til sidste uges American Music Awards, hvor hun vandt flere priser. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Han følges op af Billie Eilish, Ariana Grande, Ed Sheeran og latinorapperen Bad Bunny.

Kaster man et blik over de mest lyttede album i år, er det Billie Eilish der løber med førstepladsen for sit anmelderroste debutalbum 'When We Fall Asleep, Where Do We Go?'.

Det er i øvrigt første gang, at en kvinde topper Spotifys årlige liste over de mest lyttede album.

Hør hittet 'Bad Guy' - som altså er årets andetmest hørte på Spotify - her:

0:00

Listerne er opgjort ud fra data fra alle Spotifys over 230 millioner brugere på verdensplan.

En undersøgelse lavet af DR Medieforskning viste i 2018, at 41 procent af alle danskere over 12 år lytter til musik via streamingtjenester på nettet.

Du kan se alle Spotifys hitlister for 2019 her.