Har du opdaget det? Dansktop-sang i forklædning er blevet stort sommerhit

Lord Siva afslører den overraskende historie bag sommerhittet 'Solhverv'.

'Solhverv' er blevet hørt over to millioner gange alene på Spotify. (Foto: Kasper Månsson)

Medmindre du har tilbragt sommeren under en (lydisoleret) sten, så er du næsten med garanti stødt på nummeret 'Solhverv' af Lord Siva.

Nummeret med den danske hitmager, der også står bag populære sange som 'Paris' og Clara-duetten 'Nobody's Lover', er nemlig gået hen og blevet ét af sommerens helt store hits.

Men vidste du, at nummeret allerede udkom sidste år? Og at sangen faktisk startede som et dansktop-nummer?

Historien om det overraskende sommerhit starter tilbage i 2019, da Lord Siva - der i virkeligheden hedder Brian Sivabalan - er på besøg hos sin gode ven Christian Kroman, der også går under aliaserne Klumben og Krølstrup.

Christian Kroman har arbejdet på ny musik med sit dansktopband Humørekspressen og spiller en af bandets nye sange for Lord Siva.

- Han spiller nummeret for mig, og da jeg hører det, tænker jeg bare: "Fuck, det er sindssygt". Så siger jeg: "Ej, den skal jeg lave et cover af! Må jeg lave et cover af den?", fortalte sangeren, da han i går gæstede 'Musiksommer på P3'.

Nummeret, som Lord Siva har det vildt over, er originaludgaven af 'Solhverv'. Og selvom sangen ender på Humørekspressens album 'Til ære for alle', der udkom i 2019, så stopper det ikke Lord Siva i at lave sin egen udgave af nummeret.

Hør originaludgaven af 'Solhverv' med Humørekspressen her:

0:00

Går ikke selv op i streaming-succes

På sin udgave af 'Solhverv' har Lord Siva beholdt omkvædet fra originalversionen, men har tilføjet sine egne vers og også pillet lidt ved instrumentalen - og kombinationen af dansktop-rytmer og Lord Sivas lyrik har altså vist sig at være en succesfuld kombi.

Humørekspressen fotograferet ved Dansktop Prisen 2019. Fra venstre ses Christian "Krølstrup" Kroman, Peter "Peber" Lützen, Chang "Chapper" Il Kim og Søren "Pharfar" Schou. Pharfar, Klumben og Chapper samt Peter Lützen fra Panamah (Foto: Bonnerup Claus © Ritzau Scanpix)

Siden nummeret blev udgivet i slutningen af juni, er 'Solhverv' alene på Spotify blevet hørt over to millioner gange, og lige nu ligger sangen nummer to på den danske hitliste på Spotify.

Men selvom Lord Siva med egne ord er "stolt" af sangens succes, så går den 31-årige aalborgenser faktisk ikke rigtig op i at tælle streamingtal og hitlisteplaceringer.

- Nogle gange spørger jeg da lige, hvordan det går med dét og dét nummer, men det er ikke noget, der fylder i min hverdag. Jeg tror, at hvis man hele tiden jagter den slags, så skal man stoppe med at lave musik. Det er i hvert fald ikke det, jeg synes er fedt ved at lave musik, lød det fra Lord Siva i 'Musiksommer på P3'.

Hør Lord Siva spille 'Solhverv' live i 'Musiksommer på P3' her: