Har han lige lavet sit 'bedste album nogensinde'? Justin Bieber blæser anmelderne omkuld

Popstjernen storroses af musikanmelderne for det nye album 'Justice'.

Justin Bieber er tilbage med albummet 'Justice'– blot 13 måneder efter, han udgav sin seneste plade. (Foto: Mike Rosenthal)

Da nomineringerne til årets Grammy Awards blev afsløret tilbage i november, blev der ikke just poppet champagne og konfettirør hjemme hos Justin Bieber.

For selvom den 27-årige superstjerne var indstillet til hele fire priser ved den prestigefyldte musikfest, huede det ham ikke, at hans album 'Changes' var nomineret til prisen for 'Bedste popalbum'.

Bieber mente nemlig slet ikke, han havde lavet et popalbum og brokkede sig højlydt over, at 'Changes' ikke i stedet var nomineret i kategorien for 'Bedste R&B-album', hvor han mente, det hørte hjemme.

'Changes' var "utvivlsomt og umiskendeligt et R&B-album" lød det fra Bieber, der i øvrigt ikke selv var til stede, da Grammy-priserne blev uddelt natten til mandag.

Men nu lader det til, at den tidligere barnestjerne igen har sluttet fred med sit stempel som rendyrket popstjerne.

I hvert fald hvis man skal tro anmeldelserne af Biebers nye album 'Justice', der er udkommet fredag. Anmelderne er nemlig enige om, at Bieber på den nye skive er vendt tilbage til sine poprødder.

The Irish Times går sågar så langt som at kalde det nye album "hans umiskendeligt mest poppede til dato," mens magasinet Variety i sin anmeldelse stiller spørgsmålet:

- Er det her den samme fyr, som lige har brokket sig over, at Grammy Awards rykkede sangene, han indstillede som R&B, over i popkategorierne?

De poppede toner viser blandt andet deres ansigt på nummeret 'Hold On', som du kan høre her:

0:00

Leverer 'karrierens bedste' album

Og Biebers tilbagevenden til poprødderne lader til at være kærkommen. Flere steder bliver 'Justice' nemlig hyldet som stjernens bedste udgivelse til dato.

- Det er kun et år siden, at Bieber udgav sit værste album. Nu er han tilbage med sit bedste nogensinde, lyder det rosende hos Independent, der sammenligner 'Justice' med albummet 'Changes', som Bieber udgav i 2020.

Selvom 'Changes' affødte successingler som 'Yummy' og 'Intentions', fik albummet generelt en noget lunken modtagelse hos anmelderne, der blandt andet klagede over pladens søvndyssende og sløve R&B-lyd, det store fokus på sex i pladens tekster og manglen på oplagte hits.

Men med 'Justice' er der altså kommet nye, vellydende boller på suppen.

- Det er svært at understrege nok, hvor meget bedre 'Justice' er i forhold til sin forgænger. Man skulle næsten tro, der har været en guddommelig finger med i spillet, skriver Variety med en slet skjult hentydning til Biebers stærke, kristne tro, som han ofte ynder at synge om på sine sange.

Mediet roser også Biebers vokal, som i deres øre "aldrig har været stærkere," mens man hos britiske NME mener, at "Bieber har genfundet sit mojo."

Albummet 'Justice' har da også allerede affødt flere store hits.

Sidste år udsendte Bieber balladen 'Lonely', hvor stjernen, der fik sit gennembrud som bare 13-årig, reflekterer over sin opvækst i rampelyset, og sangene 'Anyone' og 'Holy' har også allerede høstet streamingtal i den trecifrede millionklasse.

Det er kun tre uger siden, Justin Bieber ud af det blå annoncerede sit nye album 'Justice', der netop er udkommet. (Foto: RORY)

Popstjernen Bieber gør comeback

P3-vært Nynne Givskov har lyttet til den dugfriske Bieber-plade, og hun er enig i, at 'Justice' emmer af rendyrket pop. Hun mener dog aldrig, Bieber reelt har lagt popmusikken på hylden.

- Selvom han tidligere både har været ude i noget meget elektronisk og på 'Changes' prøvede kræfter med R&B, så føler jeg aldrig helt, han decideret har lagt poppen på is. Når det er sagt, er den nye plade i mine øre mere renskuret og strømlinet pop end hans seneste album - og det klæder ham, for det er helt klart hans force, siger Nynne Givskov.

Hun mener samtidig, at 'Justice' viser en Justin Bieber, der er blevet mere moden og hviler mere i sig selv – både som menneske og som musiker.

- Justin Bieber har efterhånden været i gamet i 11 år og har været meget igennem. Han er blevet udskældt som en useriøs popmaskine, blevet set som en stofafhængig, falleret barnestjerne og har generelt kæmpet meget med offentlighedens opfattelse af ham og hans talent, siger radioværten og fortsætter:

- Men på 'Justice' får jeg fornemmelsen af, at vi ser en mere rå og ærlig Justin Bieber, der står ved, hvem han er, og tør at sige: "Her er jeg, jeg laver pop – og det er jeg i øvrigt den bedste til."

Om det nye album ligefrem er karrierens bedste, er Nynne Givskov i tvivl om – det kræver flere gennemlytninger at give sådan en musikalsk æresmedalje, synes hun – men radioværten mener godt, man kan kategorisere udgivelsen af det anmelderroste album som et comeback for popstjernen Bieber.

- Det kan godt være, han ikke selv er helt enig, men Justin Bieber er først og fremmest en kæmpe popstjerne, og det får han endnu engang sat en tyk streg under, siger Nynne Givskov, der dog ikke tror, verden står overfor en kollektiv omgang Bieber-feber.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se ham overtage hele musikscenen igen, som vi tidligere har set, men den her plade kan helt sikkert være med til at give ham et tiltrængt momentum. Han gør i hvert fald dét, han er allerbedst til – og så er Justin Bieber jo bare så stor, at det næsten er givet, at hans musik får opmærksomhed uanset, siger hun.

Hittet 'Lonely' er også at finde på den nye plade. Hør det her:

0:00
FacebookTwitter