Har kæmpet med angst og depression i årevis: Disney-stjerne udgiver ny musik efter 10 års pause

'High School Musical'-stjernen Ashley Tisdale taler åbent om en svær tid på sit nye album.

Sanger og sangskriver Ashley Tisdale har udtalt, at hendes nye album, 'Symptoms', har været terapeutisk for hende at lave. (Foto: GUS RUELAS © Scanpix)

Du husker hende måske fra de glade 'High School Musical'-film, der blev en kæmpesucces for Disney i 00'erne.

Men livet har ikke altid været glade dage for sanger og skuespiller Ashley Tisdale. Nu deler hun nemlig sin årelange kamp mod angst og depression.

Det gør hun på et nyt album, der tilmed er stjernens første udgivelse i ti år. Albummet, der udkommer i dag fredag, har fået titlen 'Symptoms'.

Ashley Tisdale, der fik sit helt store gennembrud med 'High School Musical'-filmene, har tidligere udgivet to album i eget navn. Først kom 'Headstrong' i 2007, og så fulgte hun op med 'Guilty Pleasure' to år senere – men så blev der stille.

Det nye album har været fire år undervejs, og nu håber Ashley Tisdale, at de nye, ærlige sange og hendes egen åbenhed om psykisk sygdom kan hjælpe andre med at 'føle sig mindre alene', hvis de også lider af angst eller depression.

- Det er svært at være sårbar. Det er skræmmende, men jeg synes, at det er vigtigt at dele, hvad jeg har været igennem, og sige, at jeg også bare er et menneske, og at jeg også går igennem disse ting, har Ashley Tisdale udtalt om pladen ifølge Billboard.

Her ses holdet fra Disneys populære 'High School Musical' på plakaten for den sidste og tredje film i serien. Fra venstre ses Monique Coleman, Vanessa Hudgens, Corbin Bleu, Zac Efron, Ashley Tisdale og Lucas Grabeel. (Foto: WALT DISNEY PICTURES / Album © Scanpix)

'Ingen ønsker at tale om depression'

Dermed er Ashley Tisdale med i flokken af kendte, der ærligt fortæller om deres oplevelser med stress, angst og depression. Den tæller i forvejen store stjerner som Justin Bieber, Ariana Grande, Zayn Malik og Demi Levato.

Og ligesom det er tilfældet hos mange af hendes kolleger, betyder det også meget for Ashley Tisdale at være med til at bryde et tabu, fortæller hun til People Magazine.

- Det er nemt for folk, når nogen spørger; 'er der nogen her, der har angst?'. Så vil alle ved bordet sige: 'Ja, det har jeg'. Men hvis nogen spørger; 'er der nogen, der har depression?', så er der ingen, der ønsker at tale om det.

På det nye album finder man blandt andet singlen 'Voices in My Head', der netop beskriver nogle af de negative tanker, der har saboteret Ashley Tisdales mentale helbred i mange år.

Lyt til sangen her:

0:00

- Der er så mange situationer, hvor jeg står til et arrangement eller en fest og ikke føler, at jeg er god nok til at være der, og jeg føler, at mange af os kæmper med det. Det er negativ tænkning og en lille stemme i dit hoved. Jeg følte bare, at emnet var vigtigt, siger hun om 'Voices in My Head'.

Siden Ashley Tisdales to første album har hun spillet med i film som 'Scary Movie 5' og 'Amateur Night'. Musikalsk har fans dog måttet nøjes med at høre hende synge coverversioner af andres sange på hendes Youtube-kanal.

Her er 'High School Musical'-stjernerne i dag

  • Vanessa Hudgens: Har udgivet to album i eget navn – senest 'Identified' i 2008. Hudgens har siden fokuseret på sin karriere som film- og musicalskuespiller. Senest har hun spillet over for Mads Mikkelsen i Netflix-filmen 'Polar'.

  • Zac Efron: Har spillet med i film som 'Hairspray', '17 Again', 'Bad Neighbors' og 'The Greatest Showman'. 3. maj er han aktuel i en ny Netflix-film om seriemorderen Ted Bundy.

  • Lucas Grabeel: Har siden Disney-filmene arbejdet både som skuespiller, instruktør, producer og sanger. Grabeel har blandt andet spillet med i serier som 'Smallville' og lagt stemme til roller i 'Family Guy'. Han har et produktionsselskab.

  • Corbin Bleu: Har spillet en del teater på Broadway siden 'High School Musical'-dagene, blandt andet i musicals som 'Mamma Mia!' og 'Singin' In The Rain'. Har spillet med i en række film og tv-serier samt udgivet to album i eget navn – senest 'Speed of Light' fra 2009.

  • Monique Coleman: Har siden Disney-dagene haft en lang række mindre roller i en række tv-film og serier, heriblandt ’Bones’ og animationsserien ’The Cleveland Show’.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk