Har vundet tre gange, men nægtet selv at stå på scenen: Nu stiller dansk musiker alligevel op i Melodi Grand Prix

Efter tre sejre som sangskriver springer Chief 1 nu selv ud som Grand Prix-solist - sammen med kammeraten Thomas Buttenschøn.

Selvom de også har succes på egen hånd, har Thomas Buttenschøn (tv.) og Chief 1 i den grad fundet melodien sammen. (Foto: Betina Garcia © dr)

- Jeg har altid vidst, at vi skulle arbejde sammen en dag.

Sådan siger sanger og sangskriver Chief 1 om sit samarbejde med musikeren Thomas Buttenschøn.

Et samarbejde, der allerede har båret frugt i form af flere singler, senest det aktuelle nummer 'Højt over skyerne'.

Men hvad får pludselig to musikere, der har fuld gang i hver sin solokarriere, til at slå pjalterne sammen? Ikke mindst når der er tale om en kantet trubadur og en 15 år ældre tidligere rapstjerne?

Ifølge Chief 1 selv har han længe haft et godt øje til Thomas Buttenschøn. De to havde tidligere mødt hinanden kort flere gange, men det var først, da de for et par år siden begge medvirkede i den samme tv-quiz, at de for alvor faldt i snak i backstagelokalet.

- Pludselig faldt snakken på, hvorfor vi egentlig aldrig havde lavet noget musik sammen før. Dér aftalte vi, at vi skulle mødes og prøve at arbejde lidt sammen på vores forskellige projekter, fortæller Chief 1.

Men meget arbejde blev det ikke til. Da Chief 1 og Thomas Buttenschøn mødtes igen, endte de nemlig med at bruge de fleste timer på bare at snakke.

- Vi faldt virkelig bare i hak. Jeg har arbejdet sammen med mange mennesker, men det sker sjældent, at vi ender med at sidde og snakke om alt andet end musik, fortæller Chief 1 med et grin.

Senere kom de to kompagnoner dog også i gang med arbejdet, og Chief 1 endte blandt andet med at producere et nummer til Thomas Buttenschøns plade 'Er der godt vejr i himlen?' fra 2019. Senere samme år udvidede de samarbejdet, da de sammen udgav singlen 'Alt er godt', der blev et gedigent sommerhit.

Hør 'Alt er godt' her:

0:00

Man tør mere, når man arbejder sammen

For de to hitmagere er samarbejdet blevet til et frirum, hvor der er plads til at lege og eksperimentere endnu mere med musikken, end de normalt gør.

- Når vi laver musik sammen, lægger vi vores egoer ude i gangen. Så er vi bare i nuet, laver musik og ser, hvad der sker. Når vi arbejder på vores egne ting, kan det let blive meget alvorligt, men her kan vi lege lidt mere. Det er på en måde mere frit spil, siger Chief 1.

Ifølge Thomas Buttenschøn, der på egen hånd har udgivet syv album, komplimenterer han og Chief 1 - på trods af 15 års aldersforskel og vidt forskellige musikalske baggrunde - hinanden virkelig godt.

- Jeg synes altid, der opstår noget spændende, når man sætter forskellige mennesker sammen. Vi kommer med to forskellige ting, som tilsammen giver noget helt andet. Det er fedt. Jeg tror, jeg nogle gange tillader mig selv at gå med nogle idéer, jeg ellers aldrig havde kastet mig ud i på egen hånd, siger Buttenschøn, inden Chief 1 tilføjer:

- Vi har hver vores lyd. Jeg er ekstremt poppet, mens Thomas er god til at give tingene lidt kant, så når vi er sammen, filer vi ligesom hinandens kanter lidt af og finder en fælles lyd.

For Chief 1 og Thomas Buttenschøn giver samarbejdet et sted, hvor de kan slippe tøjlerne og lege mere med musikken. (Foto: Betina Garcia © dr)

Med i Melodi Grand Prix

Det seneste produkt af de to hitmageres samarbejde er singlen 'Højt over skyerne', der er blevet udtaget til at være med i årets Dansk Melodi Grand Prix.

Her skal makkerparret dyste mod syv andre sange om Grand Prix-trofæet og æren af at repræsentere Danmark ved årets Eurovision Song Contest.

- Det er en sjov tanke, at vi skal være med. Ligesom alle andre plejer jeg at se det, og som barn fulgte jeg virkelig meget med. Som teenager spillede jeg i et punkband, hvor vi lavede vores egen version af 'Smuk som et stjerneskud', så Grand Prix'et har altid været med mig, siger Thomas Buttenschøn, der nu for første gang selv stiller op i Dansk Melodi Grand Prix, med et grin.

Hør 'Højt over skyerne' her:

0:00

Modsat sin makker er Chief 1 en særdeles erfaren herre, når det kommer til Melodi Grand Prix.

Han har gennem årene deltaget som sangskriver i alt syv gange, og hele tre gange er det blevet til sejr: I 1997 med Kølig Kaj og 'Stemmen i mit liv', i 2012 med Soluna Samay og 'Should've Known Better' og senest i 2015 med gruppen Anti Social Media og sangen 'The Way You Are'.

Det er dog første gang, Chief 1 selv skal på scenen. Noget, han ellers havde svoret aldrig skulle ske.

- Havde du spurgt mig for tre år siden, havde jeg sagt, at det skulle jeg i hvert fald ikke. Men der er jo en grund til, at jeg har været med så mange gange. Jeg synes, det er skidesjovt – og i år føltes det så pludselig bare helt rigtigt selv at stå på scenen sammen med Thomas.

Med Grand Prix-sangen 'Højt over skyerne' håber Chief 1 og Thomas Buttenschøn, at de kan sprede lidt optimisme og glæde. Noget, vi danskere måske har ekstra meget brug for lige nu.

- Vi vil gerne minde folk om, at de holder af hinanden. Sangen er en venlig reminder om, at folk skal huske på dem, de er nær, og hvor meget de egentlig betyder for dem, siger Thomas Buttenschøn.

Du kan se den dynamiske duo gøre sin fælles Grand Prix-debut, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 ruller over skærmen lørdag den 6. marts klokken 20 på DR1 og DRTV.

FacebookTwitter