Hele historien bag Mariah Careys juleklassiker: Så meget har hun tjent på kæmpehittet

'All I Want For Christmas Is You' er en af musikhistoriens bedst sælgende julesange.

Det var tæt på, at Mariah Careys juleklassiker aldrig var blevet til noget. (© Getty images / Pressebillede)

- Aaaaaaall I want for Christmas is…. yoooouuuuu!

Ja, måske har du i en tyk tåge af snaps og andesovs selv storskrålet med på den legendariske juleklassiker.

Eller måske kan du huske den fra slutscenen fra julefilmen 'Love Actually'?

Uanset er der ingen tvivl om, at Mariah Careys julehymne 'All I Want For Christmas Is You' er en af vor tids største juleklassikere - men vidste du, at sangen faktisk var tæt på aldrig at blive til noget?

Har tjent millioner på julehit

'All I Want For Christmas Is You' er skrevet af sangskriver Walter Afanasief og Mariah Carey og fremført af sangerinden selv.

I 1994 udgav hun nummeret som førstesinglen fra pladen 'Merry Christmas' – en hel plade dedikeret til sangerindens yndlingstid på hele året: Julen.

Lyt til 'All I Want For Christmas Is You' her, mens du læser videre.

0:00

Det var pladeselskabschefen - og Mariah Careys daværende mand -, Tommy Mottola, der i 1994 foreslog sangerinden at udgive en juleplade. På det tidspunkt havde hun udgivet tre albums og var allerede kendt for hits som 'Hero' og 'Emotions'.

Men det var faktisk tæt på, at det legendariske julehit aldrig havde set dagens lys.

Mariah Carey selv havde nemlig slet ikke lyst til at lave et album med julesange.

- Jeg elsker oprigtigt jul, men jeg må indrømme, at da Tommy (Tommy Mottola, Careys eksmand, red.) kom og sagde, at jeg skulle lave en juleplade, tænkte jeg: 'Seriøst? På det her tidspunkt i min karriere?, sagde Mariah Carey tidligere i år til Genius.

- Jeg syntes faktisk, det var for tidligt i min karriere at lave et julealbum, men i bagklogskabens klare lys er jeg så glad for, at jeg gjorde det, sagde hun i 2017 til mediet Popsugar.

Og det forstår man godt.

Det anslås nemlig, at Mariah Carey har tjent op mod 400 millioner kroner i royalties på sangen siden 1994.

Geder gik mælkeamok til Careys juleklassiker

I dag er 'All I Want For Christmas Is You' fortsat en af de mest elskede julesange på verdensplan, og listen over sangens rekorder er mange.

I sin bog af samme navn reflekterede Carey i 2016 over sangens enorme succes.

- Da jeg skrev 'All I Want For Christmas Is You', var det min drøm, at den skulle blive en juleklassiker. Jeg er så stolt af det aftryk, den sang har gjort, og at den fortsætter med at skabe nye minder for mine fans hvert år.

Det er dog ikke kun vi mennesker, der er blevet smittet af Careys julefeber.

I 2010 kunne avisen Express fortælle, hvordan en britisk gedefarmer havde opdaget, at hans geder producerede mere mælk, når de lyttede til 'All I Want For Christmas Is You'.

- Vores malkepiger begyndte at høre radio, når de malkede gederne. De opdagede med det samme, at dyrene var mere afslappede og begyndte at producere mere mælk, udtalte bondemand Angus Wielkopolski fra St. Helens Farm nær York dengang til avisen.

Her påpegede han, at særligt Mariah Careys juleklassiker havde en positiv effekt på dyrene, som producerede op til en halv liter mere dagligt, når de lyttede til sangen.

Julehit er blevet til bog, film og maraton-turné

Som kvinden bag en af vor tids største juleklassikere er Mariah Carey blevet omtalt som 'Dronningen af jul' – en titel, som hun i den grad lever op til.

'All I Want For Christmas Is You' er også gennem årene blevet udgivet i talrige versioner, blandt andet i en duet med popprinsen Justin Bieber fra 2011.

Siden har sangerinden også udgivet en børnebog baseret på sit legendariske julehit, og sidste år blev bogen så filmatiseret.

Men det er slet ikke nok.

Derfor har Mariah Carey de sidste fem år turneret verden rundt med sit helt eget juleshow, som i år også lægger vejen forbi København, når Mariah Carey inviterer til julebal i Royal Arena i København den 4. december.

Det hele går dog ikke op i jul hos den amerikanske r&b-diva. I november udgav Mariah Carey nemlig sit 15. album, 'Caution', som siden har høstet flotte anmeldelser.

DR Musik kårer i år alletiders bedste julesang. Stem på din favorit i afstemningen herunder:

Facebook
Twitter