Helle Thorning-Schmidt overrasker dansk rapper - 8 år efter deres sveddryppende møde på live-tv

Kidd var på scenen i 'Den nye stil live' fredag aften, da tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt pludselig dukkede op.

Helle Thorning-Schmidt og Kidd blev genforenet i 'Den nye stil live' i DR Koncerthuset fredag aften. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Du er kommet til at skrive noget for sjov på Twitter. Og før du ved af det, skal du på landsdækkende tv.

Direkte efter en morgenfest.

Sammen med landets statsminister.

Det lyder måske absurd, men det var i januar 2012 virkelighed for dengang 22-årige Nicholas Westwood Kidd. En undergrundsrapper fra Nørrebro, som i 2011 pludselig havde fået stor succes med numre som 'Kysset med Jamel' og 'Ik lavet penge'.

Hvad han dengang ikke vidste var, at han fredag aften - otte år efter oplevelsen - igen skulle møde den daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, i rampelyset til 'Den nye stil live' - og for alvor få snakket ud om tv-interviewet, der dengang fik store konsekvenser for den unge rapper.

I 2012, kun et år inde i sin lynkarriere, bekendtgjorde Kidd nemlig på Twitter, at han ville droppe det hele, fordi det var en joke. Det skulle være slut med Kidd.

Alle andre end ham selv vidste bare ikke, at det var selve dén udmelding, der var en joke.

Udmeldingen resulterede hurtigt i en invitation til debatprogrammet 'Clement Søndag'. Men for at tage endnu mere pis på det hele, forlangte Kidd, at han ville møde statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvis han skulle deltage i programmet.

20 minutter senere var den fikset. Ups.

Klip til en storsvedende, tømmermændsramt og måske stadig påvirket Kidd, der på live-tv usikkert uddyber sin udmelding om at gøre en ende på sin karriere. Og efterfølgende, stadig svedende, debatterer arbejdsløshed og kulturstøtte med statsministeren.

- Helle Thorning er der, Clement er der, skal jeg trække i land, jeg har ikke sovet i to dage. Jeg svedte og vidste, at når jeg gik af scenen, så havde Twitter dræbt mig: 'Jeg har ikke lavet penge, jeg har svedt,' sagde Kidd om oplevelsen i 'Den nye stil live' fredag aften.

Efter hans og resten af Cheff Records' optræden i DR Koncerthuset, tog podcast- og radiovært Pelle Peter Jencel og Kidd nemlig en snak om, hvad der egentlig skete dengang. Og i den forbindelse havde han inviteret en helt særlig gæst.

Det var en noget overrasket Kidd, der mødte Helle Thorning-Schmidt igen for første gang siden deres medvirken i debatprogrammet for otte år siden - med undtagelse af et hurtigt blik i metroen.

Se Helle Thorning-Schmidt overraske Kidd på scenen:

Da Helle Thorning-Schmidt blev spurgt, hvorfor hun sagde ja til at deltage i debatprogrammet sammen med Kidd dengang, var hun ikke i tvivl: Hun ville imponere sine teenagedøtre.

- De syntes jo ikke, det var særligt cool, det med at være statsminister. Men nogle gange havde jeg trods alt mødt nogen, de syntes var ok cool. Der var Barack Obama, og så var der Kidd, fortalte hun fra scenen, hvor Kidd også kunne afsløre, at han er klar med ny musik i 2020.

Se Kidd, Eloq og Klumben spille 2011-hittet 'Ik lavet penge':

Kidd og Cheff Records var ikke de eneste optrædende på scenen, da 'Den nye stil live' løb af stablen.

Også Aarhus-rapperen Johnson kiggede forbi til en snak om at lave glad musik, når livet er hårdt, biler og rappens betydning for ham - og ikke mindst for at levere en række 00'er-bangers, der fik publikum op af stolene.

Se Johnson spille sit gennembrudshit fra 2006, 'Kig forbi':

Publikum og P3-lytterne blev heller ikke snydt for sange af nyere dato. Emil Stabil lukkede nemlig showet med et brag, da han sammen med Sankt Annæ Pigekor optrådte med en alternativ udgave af kæmpehittet 'En sang' fra i år.

Se Emil Stabil og Sankt Annæ Pigekor spille 'En sang' i 'Den nye stil live':

Se mange flere optrædener fra showet på P3's YouTube. Se billeder fra showet her:

  • Nikolaj Peyk er manden bag en af Danmarks allerførste hiphop-grupper, MC Einar, og blev senere også en del af Østkyst Hustlers. Fredag aften tog han en snak med Pelle Peter Jencel om dansk raps spæde start. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Johnson leverede hit på hit i midten af 00'erne. Fredag aften spillede han tre af dem i 'Den nye stil live', nemlig 'Kig forbi', 'Det passer' og 'Ik hate'. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Det var en noget overrasket Kidd, der under showet fik øje på tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt efter at have debatteret med hende på live-tv i 2012. (Foto: undefined © dr)
  • Det var en lykkelig genforening, og denne gang var Kidd blevet udstyret med et håndklæde, så han undgik at svede lige så meget som i 'Clement Søndag'. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Emil Stabil lukkede showet med et brag med sine hits 'Allerede is', 'Er det en fugl', 'En sang' og den spritnye 'Bobler'. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Emil Stabil fik publikum op af stolene. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Pelle Peter Jencel takkede af og annoncerede tre spritnye, eksklusive surprise-afsnit af 'Den nye stil' om rapperen L.O.C.'s karriere, som er tilgængelige nu. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 7