Hitsangerinde vil lave musik som rapperne: 'Hvorfor må de, når jeg ikke må?'

25-årige Ariana Grande gør med sit nye album op med måden at udgive musik på.

Ariana Grande har følt, der var en bestemt måde, hun skulle udgive musik på. Det gør hun nu op med og har netop udgivet sit andet album på bare et halvt år. (Foto: Kevin Mazur © 2018 Kevin Mazur)

Det er kun seks måneder siden, Ariana Grande udgav albummet 'Sweetener' – og nu er hun allerede ude med et nyt. Det er der en helt særlig grund til.

Popstjernen, som du blandt andet kan opleve, når hun spiller koncert i Royal Arena i København den 1. oktober, har haft et turbulent 2018:

Hun udgav i foråret sin første musik siden bombeangrebet ved koncerten i Manchester i 2017, hendes ekskæreste, rapperen Mac Miller, døde af en overdosis, og i efteråret gennemgik hun et meget offentligt brud med komikeren Pete Davidson.

Men det hårde år har altså ikke sat en stopper for Ariana Grande – tværtimod. Nu er hun nemlig ude med sit femte album, der blandt andet indeholder hits som '7 Rings' og 'Thank U, Next', hvor sidstnævnte også er titlen på det nye album.

Lyt til '7 Rings' herunder.

Det korte interval mellem den amerikanske sangerindes to album er ikke tilfældig. Ariana Grande har nemlig udtalt, at hun ønsker at gøre op med den måde, som særligt kvinder i musikbranchen udgiver musik på.

Og det vil hun gøre ved at gå væk fra de meget omhyggeligt planlagte udgivelser af album.

- Jeg vil ikke gøre det, folk siger, jeg skal gøre, og jeg vil ikke ligge under for popstar-agendaen. Fra nu af vil jeg gøre, som jeg selv har lyst til. Hvis jeg vil udgive to album på samme tid, gør jeg det, og hvis jeg vil udgive et tredje, mens jeg er på tour, så gør jeg det, siger sangerinden til det amerikanske magasin Rolling Stone.

Hun drømmer om at udgive musik på samme måde som de største rappere, men føler, at der har været en bestemt måde, kvindelige musikere skulle gøre det på.

- Vi skal først lave en teaser før singlen, så singlen, derefter vente på, man kan forudbestille, og så skal den i radioen, før videoen kommer, siger 25-årige Ariana Grande.

Men det skal altså være slut nu, og det sætter hun streg under med to album på et halvt år.

- Jeg vil bare gerne fucking tale med mine fans og synge, skrive og udgive musik, som de drenge gør. Hvorfor må de lave album på den måde, når jeg ikke må?

Vil du gerne vide lidt mere om sangerinden med den store stemme? I anledningen af hendes seneste hitsingle '7 Rings' har vi fundet syv ting, som du – måske - ikke vidste om popstjernen.

1

Fortid som skuespiller

(Foto: Noel Vasquez © Getty Images)

Inden Ariana Grande blev en international popstjerne, spillede hun med i musicals og havde blandt andet en stor rolle i en teen-serie.

Hvis du kan huske en yngre og rødhåret udgave af Ariana Grande, har du sikkert set Nickelodeons serie 'Victorious'. Her spillede hun Cat Valentine fra 2010 til 2013 og var også med i spinoff-serien 'Sam & Cat' fra 2013 til 2014.

Sidstnævnte serie fik ikke så stor succes som den første, og da den sluttede i 2014, besluttede Ariana Grande sig for at gå efter drømmen om at blive musiker.

2

Har takket nej tak til Grammy-show

(Foto: Axelle/Bauer-Griffin © Getty Images)

Det var meningen, at sangerinden skulle optræde til Grammy-showet, der løber af stablen natten til mandag dansk tid, hvor hun blandt andet kan vinde prisen for 'Bedste popalbum'. Men i denne uge valgte hun ikke at optræde alligevel.

Producerne til Grammys ville nemlig gerne have, at hun optrådte med et medley af sine hits, men Ariana Grande ville gerne holde sig til én sang.

- Jeg har tilbudt tre forskellige sange. Det handler om samarbejde. Det handler om at føle sig støttet. Det handler om kunst og ærlighed. Ikke politik. Ikke om at gøre nogen nogle tjenester eller spille spil. Det er bare et spil, og jeg er ked af det, men det er ikke, hvad musik handler om for mig, har hun skrevet på Twitter.

3

Bliver sammenlignet med Mariah Carey

(Foto: John Shearer/AMA2018 © Getty Images)

Ariana Grande er kendt for sin store stemme, der spænder over fire oktaver. Det kan sammenlignes med en normal stemme, der oftest spænder over en og to oktaver.

Sangere, hvis stemme spænder over mere end en til to oktaver, anses som meget talentfulde. Men på trods af det, har hun aldrig fået nogen officiel stemmetræning.

Hendes store stemme har betydet, at hun især i starten af sin karriere blev sammenlignet med kæmpestjernen Mariah Carey, hvis stemme spænder over fem oktaver.

4

Er dygtig til imitationer

(Foto: NBC © Getty Images)

Ariana Grandes store stemme kan andet end at lave hits - hun er nemlig også kendt for at være dygtig til at imitere andre store popstjerner som Britney Spears, Whitney Houston og Mariah Carey.

Hun har flere gange vist sit talent for imitationer i det amerikanske show 'The Tonight Show', hvor man blandt andet har kunnet opleve Ariana Grande fremføre Celine Dion - et klip, som har fået stor opmærksomhed på internettet for den rammende lighed. Se videoen her.

5

Hun slår rekorder

(Foto: Dia Dipasupil © Getty Images)

På trods af sin unge alder har Ariana Grande allerede flere kæmpehits bag sig, og så har hun det med at slå rekorder.

Ifølge Chart Data er Ariana Grande den første kunstner i historien, der har ligget i Top 10 på Billboard Hot 100 med en single fra sine fire første album, og den nyeste single,'7 Rings', har sat en rekord for flest afspilninger på en enkelt uge.

Sangen blev ifølge Official Charts spillet 16,9 millioner gange på en uge, og dermed smed hun Mariah Carey af pinden som rekordholder med sangen 'All I Want for Christmas is You', der blev spillet 15 millioner gange på en uge.

6

Kæmper med angst

(Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Ariana Grande er meget åben omkring sin kamp med angst, som hun også skriver sange om - for eksempel nummeret 'Breathin' fra albummet 'Sweetener'.

I et interview med det amerikanske nyhedsmedie Time Magazine fortalte Ariana Grande, at et forløb i terapi har hjulpet hende til at opnå en større kreativ frihed.

- Jeg følte mig bedre i stand til at udtrykke mine følelser, fordi jeg brugte mere tid på dem. Jeg talte mere om dem. Jeg gik oftere i terapi, siger hun.

Sangerinden bruger andet end terapi i sin håndtering af angst, og hun har udtalt, at hendes kælegris, Piggy Smalls, hjælper hende med angsten, og grisen er da også med i musikvideoen til nummeret 'Breathin'.

7

Har en kendt bror

(Foto: John Shearer © Getty Images)

Ariana Grande er ikke det eneste stjerne i familien. Halvbroderen Frankie J. Grande har også fået skabt sig et navn inden for skuespil, dans og på Youtube.

Derudover har den ti år ældre Frankie J. Grande medvirket i det amerikanske realityprogram 'Big Brother' og har lige nu 1,9 millioner følgere på Instagram.

De to søskende har indspillet et cover af 'Seasons of Love' fra Broadway-musicalen 'Rent', som Frankie J. Grande har lagt op på sin Youtube-profil.

- Jeg er mere end beæret over at have arbejdet på det her fantastiske projekt med mine bedste venner, inklusiv min vidunderlige søster. Tak, Ariana, for produceringen og din magiske stemme på den her smukke sang, skriver han til videoen.

Facebook
Twitter