Hitter med kontroversiel sex-sang: Sådan blev 25-årig studerende en kæmpestjerne

Den 25-årige rapstjerne Megan Thee Stallion hitter lige nu stort i hele verden.

25-årige Megan Thee Stallion har rappet siden hun var lille, men holdt i mange år sit raptalent skjult for omverdenen. (Foto: Screenshot fra YouTube)

'WAP' mig her og 'WAP' mig der.

Det har været noget nært umuligt at undgå Cardi B og Megan Thee Stallions sjaskvåde kæmpehit 'WAP' på det seneste.

Både fordi nummeret har slået hitrekorder, men også fordi nummerets eksplicitte tekst om sex, kropsvæsker og kønsorganer både har begejstret og sat sind i kog verden over.

Kæmpehittet, der lige nu ligger nummer ét i store dele af verden, har for alvor sat fokus på kvinderne bag. Men mens de fleste efterhånden kender til den farverige rapstjerne Cardi B, så er det ikke sikkert, at navnet Megan Thee Stallion får de mentale klokker til at ringe hos alle.

Selvom hun i hjemlandet USA har flere hits på samvittigheden, er 'WAP'-rapperen nemlig stadig et relativt ubeskrevet blad herhjemme. Men hvem dælen er hun så, hende Megan Thee Stallion?

Her er seks ting, der kan gøre dig en smule klogere på rapscenens seneste kvindelige stjerneskud.

Hør kæmpehittet 'WAP' her, mens du læser videre:

0:00
1

Hendes mor var også rapstjerne

Megan Thee Stallion har ikke sit raptalent fra fremmede. (Foto: pressefoto)

Man siger, at æblet sjældent falder langt fra stammen - og i Megan Thee Stallions tilfælde passer den klichéfyldte floskel faktisk.

Rapperens mor, Holly Thomas, var nemlig selv i mange år en aktiv rapper og udgav musik under aliasset Holly-Wood.

For at balancere tilværelsen som mor og rapstjerne tog hun ofte sin datter med i studiet i stedet for at sende hende i børnehave. Megan Thee Stallion har senere fortalt, at timerne i studiet var med til at give hende blod på tanden til selv at kaste sig ind i den ellers mandsdominerede rapverden.

- Min mor er den første kvindelige rapper, jeg nogensinde kendte til. Jeg tænkte: "Okay, jeps, det her er normalt. Alle gør det her", fortalte hun sidste år til Vulture.

Desværre er Megan Thee Stallions mor ikke længere blandt os.

Efter længere tids sygdom døde Holly Thomas nemlig i marts 2019 af kræft i hjernen. Megan Thee Stallions far, der tilbragte store dele af rapperens barndom bag tremmer, døde i 2011, da rapperen var bare 15 år gammel.

2

Holdt sit raptalent hemmeligt

- Tro det eller ej, men jeg plejede at være ret genert, har Megan Thee Stallion tidligere udtalt til Rolling Stone. (Foto: Aaron J. Thornton © Getty Images)

Selvom hendes rim i dag bliver spillet over hele kloden, så holdt Megan Thee Stallion længe sit raptalent skjult fra omverdenen.

Som barn havde hun i smug stjålet sin mors cd'er med hiphop-instrumentaler og skrevet sine egne vers til, men der gik længe, før det unge talent fortalte andre om sin musikalske hemmelighed.

- Tro det eller ej, men jeg plejede at være ret genert. Jeg havde aldrig lyst til, at nogen skulle vide, at jeg kunne rappe (...) Jeg troede på mig selv, men jeg vidste ikke helt, hvordan folk ville reagere på den person, jeg så mig selv som, har Megan Thee Stallion fortalt til Rolling Stone.

Det var først som 18-årig, at hun for alvor slap sit indre rapmonster løs. Det skete til en fest, hvor en gruppe drenge stod og freestyle-rappede, hvor Megan Thee Stallion endelig tog mod til sig og tog del i rap-battlen.

Og heldigvis for det. Megan Thee Stallion er nemlig et kæmpe raptalent, mener P3-vært og hiphop-ekspert Fie Neergaard.

- Megan Thee Stallion er en virkelig dygtig rapper. Hun er meget dygtig rent teknisk og er egentlig ret "gammeldags" i sin måde at rappe på - men det er også dét, der gør hende frisk, siger Fie Neergaard.

- På det sidste har vi hørt en masse "autotune-rap" og musik, hvor det mere handler om stemningen og at kunne skabe en hype, end hvad man egentlig rapper om. Det er hun et modtræk til, fordi hun er så stærk rent teknisk. Hos hende er det teknikken og de fede linjer, der får lov til at skinne igennem, mener Neergaard, der selv er stor fan af Megan Thee Stallion.

3

Gik viralt på TikTok - og fik hjælp af Beyoncé

På TikTok er der blevet optaget over 31 millioner videoer til lyden af hittet 'Savage'. Her ses Megan Thee Stallion (forrest) selv danse til en remix-udgave af nummeret i en video på sin TikTok-profil. (Foto: Screenshot fra TikTok)

Da Megan Thee Stallion først havde åbnet op for den musikalske godtepose, tog det hende ikke lang tid, før hun blev et kendt ansigt i rapmiljøet i hjemstaten Texas.

Som 21-årig udsendte hun sit førstemixtape og opbyggede i årene efter et trofast følge - ikke mindst på YouTube, hvor hendes sang 'Last Week in HTx' trak millioner af visninger.

Få måneder senere underskrev Megan Thee Stallion sin første pladekontrakt - i øvrigt som den første kvindelige rapper nogensinde hos pladeselskabet 1501 Certified Entertainments - og udsendte kort efter ep'en 'Tina Snow', hvor singlen 'Big Ole Freak' i starten af 2019 blev et pænt hit.

Med en 65. plads sikrede sangen også Megan Thee Stallion sin første placering på den berømte Billboard-hitliste.

I sommeren 2019 fik hun sig med nummeret 'Hot Girl Summer' endnu et stort hit i USA, men det var først med nummeret 'Savage', at Megan Thee Stallion for alvor fik slået sit navn fast uden for hjemlandets grænser.

Hør 'Savage' - her med Beyoncé på slæb - her:

0:00

Nummeret - som du næsten med garanti har hørt, selvom titlen måske ikke siger dig det store - blev nemlig en enorm succes på det sociale medie TikTok, hvor sangen dannede grobund for en såkaldt "dance challenge".

Her blev brugerne opfordret til at optage videoer, hvor de danser en særlig koreografi til tonerne af 'Savage', og det er der i skrivende stund over 31 millioner TikTok-brugere, der har gjort.

Nummerets popularitet blev yderligere styrket, da Megan Thee Stallion senere udsendte en ny udgave af nummeret, hvor hun fik selskab af ingen ringere end kæmpestjernen Beyoncé, der, ligesom hende selv, er vokset op i Houston, Texas.

Sangen strøg ind som nummer ét på den amerikanske Billboard-hitliste, Megan Thee Stallions bedste placering nogensinde, og sangen blev også et stort hit i flere europæiske lande.

4

Var involveret i dramatisk skudepisode

Megan Thee Stallion ses her ved MTV Video Music Awards sidste år. (Foto: Dia Dipasupil © Getty Images)

Det er dog ikke kun Megan Thee Stallions musik, der trækker overskrifter.

Tidligere på sommeren var rapperen involveret i en omdiskuteret skudepisode med rapkollegaen Tory Lanez, hvor Megan Thee Stallion angiveligt endte med at blive skudt to gange i fødderne.

I første omgang påstod hun ellers, at sårene på hendes fod var forårsaget af at have trådt på glasskår, men senere skrev hun i et opslag på Instagram, at det i virkeligheden var to pistolskud, der havde forårsaget hendes fodskade.

- Det er det værste, jeg har oplevet i hele mit liv. Jeg var nødt til at få opereret kuglerne ud, og det var super uhyggeligt, har Megan Thee Stallion tidligere fortalt om episoden ifølge BBC.

I sit opslag på Instagram skrev rapperen ikke, hvem der affyrede skuddene, men understregede, at skuddene blev affyret med intention om at gøre skade på hende. Senere fortalte hun dog i en live-sending på Instagram, at det var netop Tory Lanez, der havde skudt mod hende.

Den forklaring var det dog ikke alle, der troede på.

- Hun oplevede en del modgang efter den episode, hvor mange ikke troede på, at hun talte sandt. Folk mente, det var lidt for "oplagt" af hende at sige, at det var Tory Lanez, en anden rapper, der stod bag. Til sidst var hun nødt til at dele et billede af sine fødder på Instagram, så folk kunne se, at hun faktisk var blevet skudt, forklarer radiovært Fie Neergaard.

Selvom dramaet om skudepisoden har fået megen opmærksomhed de sidste par måneder, så stoppede snakken om rapperens fusser for en stund, da verden i stedet fik travlt med at savle, klappe og rase over den kontroversielle video til 'WAP'.

- Dér undgik hun bare at blive sådan en sensations-historie om en rapper, der er blevet skudt i fødderne, fordi hun faktisk formåede at komme videre og fik folk til at snakke om hendes musik i stedet. Dét, at hun klarer den slags knubs og kommer videre, vidner også om, at hun faktisk kan noget på den lange bane, forklarer Fie Neergaard.

5

Hun går (stadig) på universitet

Megan Thee Stallion er lige nu ved at færdiggøre sin uddannelse ved Texas Southern University, hvor hun modtager onlineundervisning. (Foto: pressefoto)

Måske har du undret dig over, hvor navnet Megan Thee Stallion kommer fra?

Rapperen har selv forklaret, at hun fik inspirationen, efter fyrene på hendes high school begyndte at kalde hende en "stallion" (hingst) - et slangudtryk, man blandt andet bruger i Texas om en høj kvinde med kurver og former.

- Jeg har haft den samme krop, siden jeg var 15-16 år gammel. De ældre fyre kaldte mig hele tiden en "stallion". Til sidst var jeg nødt til at spørge min onkel, hvad det betød. Om det var en god ting? Han svarede: "Det betyder, at du er høj og flot", og jeg tænkte: "Gud ja, det er jo mig", har Megan Thee Stallion tidligere fortalt til bladet Houstonia.

Netop sine former har rapperen aldrig været bange for at omfavne - se bare den pikante musikvideo til hittet 'WAP' - og måske netop derfor drømte rapperen som yngre om selv at hjælpe andre kvinder med at opnå den fyldige og kurvede krop, som de længtes efter.

Hendes plan var nemlig at uddanne sig til plastikkirurg. Idéen kom til hende, efter hun havde set et realityshow om en gruppe plastikkirurger i det mondæne Beverly Hills.

- Jeg plejede at se 'Dr. 90210', hvor jeg så de her kvinder, der vågnede op efter at have fået lavet deres bryster eller næser, som var glade, har hun fortalt til magasinet XXL.

Rapperens fobi for blod endte dog med at spænde ben for dén drøm, og hun besluttede sig i stedet for at styrke kvinders selvværd gennem sin "bad bitch-musik".

Megan Thee Stallion har dog ikke helt opgivet ambitionen om at arbejde i sundhedssektoren, og hun er lige nu - jeps, mens hun hitter over hele verden - ved at uddanne sig i sundhedsadministration og hospitalsledelse på Texas Southern University.

- Jeg vil færdiggøre min uddannelse, fordi jeg virkelig gerne vil gøre min mor stolt. Jeg gør det for min egen skyld, men jeg gør det også for kvinderne i min familie, der har gjort mig til den, jeg er i dag, fortalte Megan Thee Stallion til People tidligere i år.

6

Hun er mere end bare en provokerende TikTok-trend

Megan Thee Stallion (forrest) og Cardi B hitter lige nu stort med den pivfrække 'WAP'. Sangen er i skrivende stund blevet hørt mere end 140 millioner gange alene på Spotify. (Foto: Screenshot fra YouTube)

Med et kæmpehit som 'WAP' er Megan Thee Stallion for alvor kørt i stilling til at blive rapscenens næste store, kvindelige superstjerne.

Og selvom hun i høj grad kan takke TikTok-hittet 'Savage' og den megen palaver og debat, der har været omkring 'WAP', for sin nuværende succes, så mener Fie Neergaard langt fra, at Megan Thee Stallion er en døgnflue.

- I løbet af de seneste par år har hun stille og roligt bygget en solid fanskare op. Den er så vokset eksplosivt nu takket være 'Savage' og 'WAP', men hun er ikke gået fra nul til 100 over natten. Hun har allerede opbygget et musikalsk fundament og bevist, at hun har mere at byde på end bare de her to hitsingler, siger Fie Neergaard og fortsætter:

- Jeg tror på, at Megan Thee Stallion kan fastholde det momentum, hun oplever lige nu. Det næste skridt for hende må være at få et stort internationalt hit helt uden hjælp fra andre. Uden at Beyoncé eller Cardi B har en finger med i spillet. Dét må være den næste milepæl for hende i forhold til at få slået sit navn fast.