Hør den officielle EM-sang fra stjerne-dj og rockikoner: 'Min første reaktion var, at jeg ikke troede på det'

Den hollandske dj Martin Garrix og Bono og The Edge fra U2 står bag sangen, som netop er udkommet.

Den hollandske dj Martin Garrix (midten) og forsangeren Bono (th.) og guitaristen The Edge fra U2 har udgivet årets officielle EM-sang. Turneringen fløjtes i gang 1. juni. (Foto: Trevor Goddard/Simon Hofmann/Dimitrios Kambouris © UEFA/Getty Images)

Der er under en måned til EM 2021 fløjtes i gang og spilles i hele Europa - blandt andet også i Danmark.

I den forbindelse har den hollandske dj Martin Garrix sammen med forsanger Bono og guitarist The Edge fra den ikoniske rockgruppe U2 netop udgivet den officielle EM-sang 'We Are the People'.

- At lave musik for en af de største sportsbegivenheder i verden sammen med Bono og The Edge har været en utrolig oplevelse. Jeg er meget stolt af, hvad vi har lavet sammen, og er spændt på endelig at dele det med verden, siger Martin Garrix i et radiointerview i forbindelse med udgivelsen.

Selvom dj'en i løbet af de seneste år er blevet en af verdens største elektroniske kunstnere, havde han i første omgang alligevel svært ved at tro på, at UEFA, der står bag EM i fodbold, virkelig ønskede, at han skulle lave nummeret.

- Min første reaktion var, at jeg ikke troede på det, da UEFA tog fat i mig, og da det blev endeligt bekræftet, blev jeg virkelig nervøs. Men jeg var også virkelig spændt og taknemmelig for, at de havde tillid til mine evner, hvilket stadig er surrealistisk, fortæller Martin Garrix i interviewet.

Hør EM-sangen 'We Are the People' lige her:

0:00

Tog en chance og fik rockikoner med

Under udviklingen af nummeret fik den Martin Garrix idéen om, at forsangeren Bono fra U2 ville passe godt til nummeret, og derfor tog han chancen og sendte rockbandet en demo.

- Et par timer senere havde jeg Bono i røret for at snakke om sangen, mens han sang med på melodien. Jeg blev nødt til at sætte mig selv på lydløs og råbe: "Aaah!" Derefter satte jeg den på medhør igen og spillede cool. Det var vildt, siger Martin Garrix.

Senere kom også U2's guitarist, The Edge, med ombord, og herefter udviklede den kreative proces sig hurtigt. Bono skrev teksten, og sammen skabte de tre den endelige melodi.

- Vi fik stor inspiration fra, hvordan fodbold får os til at føle, og hvordan det forener folk. Vi prøvede virkelig at skabe den her følelse af eufori, spænding og glæde. Jeg er virkelig glad for, hvordan nummeret er kommet til at lyde, siger Martin Garrix.

Magasinet DJ Mag rangerede Martin Garrix som den bedste dj i verden i 2016, 2017 og 2018, mens Bono og The Edge er en del af rockgruppen U2, der på verdensplan er en af historiens bedst sælgende. (Foto: LOUIS VAN BAAR © Sony:Pressebillede)

Tre kampe spilles i Danmark

Det er første gang nogensinde, at hele EM-turneringen vil blive pakket ind i den samme lydkulisse, som man kender det fra den store fodboldturnering Champions League.

Det betyder, at spillerne vil gå på banen til 'We Are the People', mens man også vil kunne høre sangen i alle tv-udsendelser og i alt officielt indhold på sociale medier, der laves i forbindelse med turneringen.

Derfor vil du også – hvis du er så heldig at have fået billet – kunne høre sangen brage ud af højtalerne i Parken, når Danmark skal spille tre EM-kampe på hjemmebane mod Finland, Belgien og Rusland.

Udover de tre kampe i København vil EM foregå i ti andre storbyer i Europa.

Turneringen fløjtes i gang den 11. juni på Stadio Olimpico i Rom, hvor Tyrkiet spiller mod Italien.

Her vil Martin Garrix, Bono og The Edge optræde i minutterne op til, at kampen fløjtes i gang.

FacebookTwitter