Hovednavn spillede ti minutter - andre dukkede slet ikke op: Britisk kaos-koncert endte som 'den nye Fyre Festival'

Den nye festival Metrofest kom mildt sagt dårligt fra start, og nu kræver gæsterne deres penge tilbage.

Den amerikanske rapper Fat Joe var ét af de hovednavne, der faktisk mødte op til Metrofest. (Foto: Joseph Okpako © Getty Images)

Åh nej. Ikke igen.

Sådan fristes man næsten til at sige, når man læser om den nye britiske festival Metrofest, der i weekenden blev afholdt for allerførste gang i storbyen London.

Festlighederne gik nemlig langt fra som planlagt, og nu bliver miseren sammenlignet med den katastrofale Fyre Festival, der i 2017 trak overskrifter kloden rundt.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til noget af et brag på Metrofest, der har promoveret sig selv som Londons første festival "dedikeret til R&B og hiphop".

På plakaten var store hovednavne som Eve, Mya og Blackstreet. Problemet var bare, at ingen af dem dukkede op.

Ifølge musikmediet NME blev hele fire af festivalens i alt otte hovednavne væk. Mens Eve på forhånd havde aflyst sin optræden, ventede publikum forgæves på Mya, Blackstreet og Tony Touch.

NME beretter, at Myas afbud angiveligt skyldes problemer med at skaffe en PCR-test, mens Blackstreet skød skylden på "uforudsete omstændigheder".

Hovednavn spillede ti minutter - et andet kom for sent

Trods de massive afbud blev publikum dog alligevel forkælet med livemusik. Men ikke længe.

For selvom et af festivalens andre hovednavne, rapperen Bobby V, rent faktisk mødte op, spillede han kun omkring ti minutter, før han igen forlod scenen.

Et andet hovednavn, Jon B, dukkede angiveligt op tre timer for sent, mens rapperen Fatman Scoop, der var hyret som vært for arrangementet, først gik på scenen syv timer efter, at festivalen omkring klokken 12 begyndte at lukke publikum ind på pladsen - hvilket ifølge Daily Mail i øvrigt skete en time senere end planlagt.

På sociale medier langer vrede festivalgængere nu ud efter Metrofest, som på Twitter både bliver kaldt "en kæmpe katastrofe" og "en joke".

- #Metrofest var noget skrammel. Dårligt organiseret, og hovednavnene, jeg betalte for at se, dukkede ikke op. De andre hovednavne havde næsten ingen tid på scenen. Har i bund og grund betalt for at stå i mudder og lytte til dj's, skriver en vred bruger på Twitter.

- Jep, en masse sjappen rundt i mudderet for meget lidt underholdning. En ægte skuffelse efter et år med lockdown, skriver en anden festivalgænger.

På sociale medier klager gæster også over problemer med festivalens betalingsarmbånd, dårlig kundeservice, dårlig lyd, dårlig sikkerhed på pladsen og "tørre og dyre burgere uden sauce" fra festivalens madboder.

Flere steder bliver Metrofest sammenlignet med den omdiskuterede luksusfestival Fyre Festival. Festivalen, der blev afholdt i 2017 på Bahamas, endte ud i en regulær katastrofe, og i 2018 blev bagmanden Billy McFarland idømt seks års fængsel for bedrageri i millionklassen.

- Metrofest lavede virkelig en Fyre Festival på os, skriver en festivalgæst på Twitter.

Flere medier har ligeledes døbt festivalen "den nye Fyre Festival".

Gæster kræver penge tilbage

Flere af de 15.000 gæster, der havde betalt op mod 830 kroner for adgang til éndags-festivalen, kræver nu deres penge tilbage, og nogle agter sågar at sagsøge Metrofest.

- Andre, der ønsker at deltage i et gruppesøgsmål om tilbagebetaling? Hvis hovednavne ikke dukker op, og du ikke fortæller det til folk, har vi spildt en dag plus omkostninger, skriver en vred gæst på Twitter.

Også på Metrofests Instagram-profil har publikum rettet skarp kritik mod festivalen.

Siden er muligheden for at kommentere - og ligegledes de tidligere kritiske kommentarer - blevet fjernet fra profilen.

Rapper: 'I aner ikke, hvor slemt det var for artisterne'

Det er ikke kun publikum, der ikke er svært begejstret for weekendens Metrofest.

På Twitter tager festivalens konferencier, Fatman Scoop, der altså først dukkede op syv timer efter festivalens start, bladet fra munden.

- I ANER IKKE, hvor slemt det var for artisterne. Jeg dukkede ikke først op klokken 19 UDEN GRUND. Tro mig, I har INGEN IDÉ om, hvad der skete på den anden side af det her, skriver Fatman Scoop på Twitter.

Samtidig afviser rapperen, at han som konferencier burde havde fortalt det ventende publikum, at hovednavne som Mya og Blackstreet ikke ville dukke op.

- Det ville være som at råbe: "Det brænder!" i et proppet lokale. Ikke ansvarligt. Jeg har oplevet de situationer før. Jeg ved, hvad jeg laver og SKAL GØRE i den slags situationer, skriver rapperen på Twitter.

Instagram fortæller Metrofest i et opslag, at festivalen er "ekstremt skuffet" over, at Mya og Blackstreet ikke dukkede op til de planlagte koncerter, men tilføjer, at man allerede glæder sig til at afholde endnu en festival i 2022.

Festivalen har i skrivende stund ikke kommenteret på gæsternes krav om at få refunderet deres billetter.

Fatman Scoop ses her på scenen under weekendens Metrofest, der blev afholdt i Trent Park i London. (Foto: Joseph Okpako © Getty Images)
FacebookTwitter