Hugo Helmig efter succesår: Min største frygt er, at ingen gider at lytte til mig mere

2018 har betydet hårdt arbejde, store oplevelser, en forlovelse og en ny hund for hitsangeren Hugo Helmig.

- Jeg er måske ikke lige on top of the world, men jeg er i hvert fald på himmelbjerget lige om lidt - og på vej længere op.

Herhjemme har han storhittet med numrene 'Please Don't Lie' og 'Wild', men det er ikke kun i Danmark, at Hugo Helmig regerede streamingtjenesterne og blev afspillet non-stop i radioen i løbet af 2018.

Lyt til 'Wild' herunder, mens du læser videre:

I Tyskland, som er anset som et af de største musikmarkeder i verden, og hvor ens musik når ud til 80 millioner mennesker, endte de to hits begge som nummer 3 på den officielle, tyske airplay chart.

Hugo Helmig har med andre ord haft et sindssygt år.

- For en ung knægt, der gerne vil være succesfuld og ud og spille sin musik for alle, kan alle de her gode ting, der sker, nærmest blive til en klump i maven. Selvom det jo er fantastisk, kan jeg få det sådan helt: 'Jamen gud, hvad nu, hvis jeg ikke kan fortsætte med det? Hvad nu, hvis det bare var et one hit wonder?' Det ved jeg jo godt, at det ikke er, men det har jeg da tænkt over.

Men Hugo Helmig er mere end en døgnflue. Han og bandet spillede i år over 70 koncerter i Danmark og udlandet - og de mange koncerter fortsætter i 2019.

Hugo Helmig er blevet sat på prøve

Hugo Helmig har faktisk svært ved at huske alle højdepunkterne i 2018, da der både er sket meget i det professionelle liv, men også i privatlivet, hvor han er flyttet sammen med sin forlovede, Marie, i Aarhus, hvor de bor tæt på Hugos familie.

- 2018 er det år, hvor jeg har udviklet mig mest. Ikke kun som musiker, men også som menneske, for jeg er blevet sat på prøve. Jeg har arbejdet med og gjort ting, som jeg aldrig har prøvet før. Det har været et sindssygt godt år. Både et hårdt år og et år med glæde og arbejde. Det har været en blanding af alle mulige ting, men we are on the way. Vi er på rette spor.

Når Hugo Helmig ikke er i København, hvor han netop nu er i fuld gang med at klargøre sit første album, der bliver udgivet i marts 2019, lader han batterierne op i Aarhus tæt på familie, sin forlovede og sine venner.

Dr.dk har mødt Hugo Helmig til en snak om 2018.

 • Hugo Helmig er overvældet over år 2018. Et af de største øjeblikke, han kigger tilbage på, var da han spillede en sen, regnfuld aften for et fyldt P3-telt på Smukfest i Skanderborg: - Der var bare en helt speciel stemning i teltet. Folk var pisseglade, og vi spillede en sej koncert. Fuck, det var fedt, og der havde vi sådan en følelse af: 'Momma, we made it'. Når man kigger tilbage, er det sindssygt at tænke på alle de koncerter, hvor der har været så mange mennesker, og at det har kunnet ladet sig gøre efter den korte tid, vi har været i gang. Det er så fantastisk. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)
  1 / 9
 • Hele livet har Hugo haft hund. To maltesere og en labrador. Han og Marie besluttede sig hurtigt for også at købe en, og selvom Hugo aldrig havde tænkt, at det skulle være en engelsk bulldog, faldt han hurtigt for den lille hvalp. De døbte den Rolf, som også er Hugos alias. - Jeg kunne ikke ønske mig en sødere hund. Han er totalt sjov. Det var bare sådan ret hurtigt, at Marie og jeg fik en hund, og vi flyttede sammen, men jeg kan jo bare mærke, at det skal være hende. Hvis der ikke er plads til at være lidt skør og gøre sådan nogle ting, hvad er der så plads til?, spørger han. (Foto: Betina Garcia © dr)
  2 / 9
 • Hugo har altid vidst, at det var musikken, han ville arbejde med, men han havde ikke drømmen at blive en popstjerne. I hvert fald ikke til at starte med. - Det har ikke været en drøm. Den kom først, da det skete for at være brutally honest. Det var først, da 'Please Don't Lie' blev stor, at jeg tænkte: 'Gud, det her er en mulighed nu'. Min far (Thomas Helmig, red.) sagde for noget tid siden, at han altid havde vidst, at jeg ville være musiker, uden at jeg selv vidste det. 'Hvordan fanden kan du vide det?', spurgte jeg. 'Man kunne bare mærke det på dig. Når du rørte ved et instrument, blev du bare glad', svarede han mig. Jeg vidste godt, at jeg blev glad, men ikke hvor meget jeg nød det. (Foto: Betina Garcia © dr)
  3 / 9
 • For Hugo var det at have et Top 3-hit i Tyskland næsten større end at være nummer 1 i Danmark, men det lagde også et kæmpe pres på ham. I Tyskland fik nogle af de største verdensstjerner nemlig deres gennembrud. - 'Fuck, det er grande, det her'. Det giver jo en et kæmpe håb. Hvis jeg fortsætter med at arbejde hårdt, blive bedre og dygtigere og tager tingene alvorligt, så kan det sgu da være, at jeg kan nå toppen. Men det gør også en bange, for det er dumt at få det håb, det er det egentlig. Man kan blive let down og såret, hvis det så ikke sker. Men for fanden, muligheden er der, og hvis andre kan, hvorfor fanden skal jeg så ikke kunne? Det er jo det, jeg vil, siger han. (Foto: Betina Garcia © dr)
  4 / 9
 • År 2018 er gået stærkt for Hugo. - Det skete i sådan et tempo, hvor det bare væltede afsted. Vi er i november nu, men jeg føler, at det var i går, vi spillede vores sidste sommerkoncert. Det har været fantastisk at lære så meget omkring musik og mig selv og om at være på scenen. Til første koncert var jeg lammet – og sagde bare: 'Tusind tak, fordi I er kommet' 25 gange! Jeg var bare paralyseret på en eller anden måde. Nu kan jeg mærke, at der er sket så meget live-mæssigt og i studiet, så jeg bliver jo dygtigere til det og tager ved lære af fejlene og de gode ting. Det har været en sindssyg proces at gå igennem. Og jeg er kun lige begyndt, siger Hugo. (Foto: Betina Garcia © dr)
  5 / 9
 • Hugo ryger mange cigaretter og har gjort det lige siden, han blev afhængig i en ung alder. - Jeg er bare inkarneret ryger. Jeg har altid røget, og alle omkring mig har røget. Da jeg startede, syntes jeg bare, at det var pisse sejt, og tænkte, at jeg kunne stoppe, når jeg ville, men så havde vanen sat sig fast. Det er jo sindssygt farligt og sindssygt dumt, for jeg lyder ikke lige så godt, når jeg ryger, og man går jo egentlig på kompromis med sin professionalitet som sanger, når man bliver ved med at ryge. Jeg har sagt til mig selv, at jeg skal stoppe op til vores næste tour. (Foto: Betina Garcia © dr)
  6 / 9
 • Når det kommer til Hugos musik, går han højt op i, at musikken er noget, han selv kan mærke. Han arbejder på at lære at stole på sig selv og være ligeglad med, hvad andre tænker om ham. - Før tænkte jeg meget over, hvad andre tænkte om mig og gjorde en masse ting for at please andre og være på en bestemt måde. Det kan være en virkelig ond cirkel at være i. Egentlig så fuck, hvad alle andre tænker om en. Sådan har jeg ikke altid haft det, men det arbejder jeg på nu. Man kan ikke lægge det helt fra sig, men man kan prøve at arbejde med det og dulme det. (Foto: Betina Garcia © dr)
  7 / 9
 • Hugos hverdag går med at være i København mandag til fredag, hvor han arbejder hårdt i studiet i Nordvest-kvarteret sammen med Emil Falk, som han skriver og laver al sin musik med. I weekenderne er han i Aarhus. Om lørdagen kan han godt lide at købe dyr champagne, og så nyder han og Marie et glas, mens de ser 'Den store bagedyst'. - Det er totalt hyggeligt og meget hr. og fru Danmark. Marie får mig til at slappe af. Når jeg skal være helt rolig, så er det omkring hende, siger Hugo. Marie og Hugo blev forlovet i efteråret 2018. (Foto: Betina Garcia © dr)
  8 / 9
 • Udover ønsket om at leve et dejligt liv med Marie er drømmen at lave et verdenshit. - Det er en noieren drøm at have, for det sker nok sandsynligvis ikke, men det ér altså drømmen, og ellers er det bare at blive ved med at lave musik og bare gøre det, jeg gør, og at det virker! Min største frygt er, at ingen gider at lytte til mig mere. Det må være det ultimative antiklimaks. Men jeg vil bare gerne ud og spille på de store scener og vise, hvad jeg kan. Jeg vil gerne blive en dygtigere musiker og være dygtigere live og få min sangstemme til at være helt perfekt. (Foto: Betina Garcia © dr)
  9 / 9
Facebook
Twitter