'Hun er gjort af et særligt stof': Poplegende slår vild rekord med nyt album

Kylie Minogue har slået flere rekorder med sit nye album 'Disco'. Men hvad ved du om den australske superstjerne?

Kylie Minogue har hittet stort i alle de fem årtier - siden debuten i slutningen af 80'erne - hun har været musikalsk aktiv. (Foto: Jamie McCarthy © Getty Images)

Det er mildt sagt langt fra alle popstjerner, der formår at holde fast i deres stjernestatus i meget mere end ti års tid. Underholdningsbranchen og offentlighedens skiftende musikpræferencer er nådesløse.

Men på trods af den konstante overhængende fare for at gå i glemmebogen, lykkes det alligevel for nogle at blive på toppen.

Én af dem er Kylie Minogue.

Og selvom det næppe er alle, der kender hendes diskografi ud og ind, har langt de fleste nok et svagt minde om at have skrålet "La la la, la la la la la" og nedlagt et dansegulv til tonerne af megahittet 'Can't Get You Out of My Head' fra 2001.

Lyt til Kylie Minogues allerstørste hit 'Can't Get You Out of My Head', mens du læser videre:

0:00

Nu har den australskfødte popdronning så igen cementeret sin stjernestatus ved at stryge direkte ind på førstepladsen i både Australien og Storbritannien med sit nye album, 'Disco'. I Storbritannien slår hun tilmed en vild rekord; hun er den første kvindelige artist til at toppe albumhitlisten i landet i fem årtier i streg.

Men hvad ved du egentlig om stemmen bag 'In Your Eyes' og 'Spinning Around' – ud over at hun helt sikkert var at finde på tracklisten til nogle af dine gamle 'Hits for Kids'- eller 'Absolute Music'-opsamlingscd'er?

Her er fem ting, du måske ikke vidste om den i dag 52-årige sanger, som har hittet i mere end 30 år.

1

Begyndte som børneskuespiller

Kylie Minogue påbegyndte sin musikkarriere i 1987, og året efter var hun klar med sit debutalbum. (Foto: Julian Parker © Getty Images)

Kylie Minogues imponerende cv taler for sig selv, men hendes vej ind i underholdningsbranchen er ikke ligefrem unik.

Som barn og teenager gik hun til sang og dans, og som tiårig debuterede hun som skuespiller i en serie som følge af, at hendes tante, som selv var skuespiller, tog hende og hendes søskende med til en casting.

Det blev første skridt på vejen mod Kylies store gennembrud: Som 18-årig fik hun en rolle i sæbeoperaserien 'Neighbours', der var et kæmpe hit i Storbritannien.

Det åbnede flere døre for hende – også musikalske. Kun to år senere – i 1988 – var hun klar med debutalbummet 'Kylie', der indeholdt hitsinglerne 'I Should Be So Lucky' og 'The Loco-Motion', som, på trods af at det er et covernummer, blev den bedst sælgende single i Australien i 1980'erne.

(Gen)hør Kylies kæmpehit fra 80'erne, 'The Loco-Motion', mens du læser videre:

0:00
2

Måtte aflyse på grund af brystkræft

Den fik ikke for lidt, da Kylie endelig kunne indtage scenen med en sand hitparade på Glastonbury Festival i England i 2019 - for første gang efter hun måtte aflyse sin optræden på grund af en brystkræftdiagnose i 2005. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

I 2005 havde Kylie lagt an til den helt store turné, som blandt andet skulle tage hende forbi den legendariske Glastonbury Festival.

Men i løbet af foråret blev hitsangeren diagnosticeret med brystkræft, og derfor måtte hun straks aflyse alle aftaler i kalenderen for at gå i behandling.

- Det var, som om jorden stoppede med at dreje om sin egen akse. Du ser anderledes på alting. Det er en stor forandring, der er et før og et efter, har Kylie for nylig udtalt om den livsomvæltende periode.

Kylie kom dog godt igennem sit behandlingsforløb og har efterfølgende modtaget en æresgad for at udbrede viden om brystkræft.

Og hun fik endelig mulighed for at tage revanche på Glastonbury Festival sidste år – 14 år efter sin aflysning.

- I 2005 var det meningen, jeg skulle være her. Omstændigheder gjorde, at det ikke kunne lade sig gøre for mig. Jeg ville ønske, det ikke var sådan – men livet er, hvad det er. Vi er her alle i dette øjeblik, sagde Kylie blandt andet under koncerten i 2019, som fik tårer frem i øjnene hos hende.

Og det gik da heller ikke ubemærket hen, da hun endelig kunne spille sine største hits på festivalen. Koncerten blev nemlig den mest sete optræden på Glastonbury Festival nogensinde.

Ifølge BBC var der især mange, der så med, da Kylie spillede megahittet 'Spinning Around'. Hør den her:

0:00
3

Er støbt i voks og optaget i kongelig ridderorden

Hvem er hvem? I 2015 kunne voksmuseet Madame Tussauds løfte sløret for en jule-version af Kylie i voks. (Foto: Mike Marsland © Getty Images)

Hvornår ved man egentlig, at man er et popikon? Er det, når ens største hit er blevet afspillet mere end 180 millioner gange på Spotify alene?

Er det, når man har toppet hitlisten et vist antal gange? Er det, når man har turneret verden rundt?

Eller er det, når man kan se sig selv i øjnene i intet mindre end fire forskellige 1:1-voksfigurer på det legendariske voksmuseum Madame Tussauds? Efter sigende er det kun den britiske dronning Elizabeth II, der har fået lavet flere voksfigurer end Kylie.

Nå ja, og så er det da også ret sejt at være blevet optaget i en britisk ridderorden for at have "repræsenteret sit land på værdig vis" med sin musik. Kylie blev optaget i 'Order of the British Empire' af selveste Prins Charles ved en ceremoni på Buckingham Palace i London i 2008.

Australieren, som flyttede til London i 1990'erne og senere fik engelsk statsborgerskab, må altså siges at være en sand darling i Storbritannien.

Så kan helt almindelige musikpriser - som hun selvfølgelig også har modtaget, blandt andet i form af en Grammy og flere Brit- og ARIA Awards - altså godt gå hjem og vugge.

4

Vilde duetter og danske samarbejder

Kylie Minogue og Robbie Williams slog pjalterne sammen på nummeret 'Kids' i 2000. (Foto: Dave Hogan © Getty Images)

Kylie synger ikke solo på alle sine største hits, og på godt 33 år i musikbranchen har hun nået at synge og arbejde sammen med ikke så få stjerner – også danske!

Inden hun accepterede sin skæbne som funklende poplegende, prøvede hun kræfter med mere alternative, musikalske retninger, som blandt andet mundede ud i et samarbejde med Nick Cave & the Bad Seeds, 'Where the Wild Roses Grow', i 1995.

Ikke mange år senere gjorde Storbritanniens måske største popcharmør, Robbie Williams, sangeren selskab på sangen 'Kids' i 2000.

Andre duetter og samarbejder tæller blandt andet sange med Enrique Iglesias, Hurts og ikke mindst svenske Tove Lo, som havde Kylie med på sit album 'Sunshine Kitty' fra sidste år.

Og så er Danmarks egen Mich Hedin – bedre kendt som Cutfather – kendt for at have arbejdet sammen med Kylie ad flere omgange. Han har blandt andet både været med til at skrive og producere sangen 'Get Outta My Way' fra 2010.

- Kylie er en kanon pige, som altid virker oplagt, selv om hun ved Gud har et program, der kan tage pippet fra enhver. Hun er gjort af et særligt stof, har Cutfather tidligere udtalt om at arbejde sammen med Kylie.

Lyt til samarbejdet mellem Tove Lo og Kylie Minogue 'Really Don't Like U', som udkom sidste år, her:

0:00
5

Skulle have sunget megahittet 'Toxic'

Kylie Minogues gyldne hotpants fra videoen til hittet 'Spinning Around' blev udstillet på The Victoria & Albert Museum i London. Men nummeret var egentlig ikke skrevet til Kylie. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

Hos toppen af poppen, altså oppe blandt de største stjerner på verdens pophimmel, foregår der en masse ting i kulissen, vi dødelige ikke altid hører så frygteligt meget om.

For eksempel hvordan et hav af sangskrivere hver dag knokler hårdt i håbet om at blive udvalgt til at medvirke på de største artisters næste albumudgivelse og derfor sender morgendagens potentielle hits rundt til højre og venstre.

Og nogle gange kan det måske virke lidt tilfældigt, hvilke stjerner der ender med hvilke numre.

Kan du for eksempel forestille dig Kylie Minogue synge Britney Spears-hittet 'Toxic'? Nå, men det kunne altså meget vel være endt på Kylies album 'Body Language', for sangen blev oprindeligt tilbudt hende – men hun sagde nej tak.

Man kan dog sige, at Kylie har klaret sig ganske glimrende uden 'Toxic'. Det er til gengæld sværere at forestille sig Kylie uden hittet 'Spinning Around', som slet ikke blev skrevet til hende. En af sangskriverne bag, Paula Abdul, skulle nemlig have udgivet det i eget navn.

At dén plan ikke blev til noget, endte dog som gode nyheder for alle musikvideohungrende millennials, der slavisk styrtede hjem foran fjernsynet for at stene MTV efter skole. Det gav dem nemlig mulighed for at undslippe virkeligheden og i stedet tilbringe en svedig aften på dansegulvet i glitrende hotpants og høje hæle sammen med Kylie.

Er du nysgerrig efter at høre, hvordan Kylie Minogue lyder i dag, kan du høre hendes nye album, 'Disco', her:

Facebook
Twitter