Hun gør det igen! Jada vinder (endnu) flere musikpriser

Den danske sangerinde Jada vandt to priser ved Årets Steppeulv, der løb af stablen lørdag aften.

Jada optrådte på Roskilde Festival for anden gang i 2019. Hun er kendt for sine energiske liveoptrædener og scorede da også prisen for 'Årets livenavn' ved prisuddelingen Årets Steppeulv. (Foto: Hedda Rysstad © DR)

Det er svært at forestille sig, hvordan Emilie Molsted Nørgaard kan blive mere succesfuld, end hun allerede er. Men den imponerende successtime, hun startede i 2019 under kunstnernavnet Jada, ser efter alt at dømme ud til at fortsætte langt ind i 2020.

Hun har netop hevet to Steppeulv-priser i land ved prisuddelingen Årets Steppeulv, der arrangeres af musikkritikere fra danske dagblade og musikmedier og fandt sted lørdag aften på Bremen Teater i København.

Jada inkasserede priserne for 'Årets livenavn' samt 'Årets vokalist'.

Hør hendes hit 'Lonely', mens du læser videre:

0:00

Og Jada er efterhånden godt vant med at modtage priser.

Hun startede 2019 med at få prisen P3 Talentet ved P3 Guld samt snuppe to priser ved sidste års Steppeulven. I løbet af sommeren optrådte hun på Roskilde Festival og udgav sit roste debutalbum 'I Cry A Lot'. Og senest hev hun prisen for 'Årets nye danske livenavn' hjem ved Danish Music Awards og blev også tildelt Kronprinsparrets Stjernedryspris og 100.000 kroner.

Hun var fuld af ydmyghed, da hun blev tildelt sidstnævnte pris:

- Det har været en vild strøm af oplevelser, der er skyllet ind over mit liv. Det er som om, jeg lærte, at livet var på én måde i de første 24 år, og pludselig er der helt nye regler at forholde sig til, sagde hun dengang.

Jada var fuld af taknemmelighed, da hun modtog 'Kronprinsparrets Stjernedryspris 2019', der blev uddelt af kronprinsparret i Odeon i Odense tilbage i november. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Storrost nyt band er 'Årets håb'

Ved aftenens uddeling er det desuden værd at bemærke, at det nye danske band Ganger scorede priserne for 'Årets sang' samt 'Årets håb'. Desuden hev Anders Boll prisen 'Årets producer' i land - han har både produceret for Ganger og Lowly.

Ganger udgav deres debutalbum i 2019 til store roser hos blandt andet Gaffa. I deres femstjernede anmeldelse fik debutalbummet 'Mørk' følgende flotte skudsmål med på vejen:

- 'Mørk' er et af de mest ambitiøse danske debutalbum, jeg har hørt i lang tid. Store armbevægelser. Alt gennemtænkt ned til mindste detalje (...) Det føles som om, den her musik har vokset under jorden i flere år, samlet kræfter og lagt planer for nu at springe ud i en sådan grad, at den er umulig at ignorere.

Udover uddelingen af priser, bød aftenen også på optrædener fra en lang række musikere: Blandt andre optrådte Tessa, Efterklang, Orm, Ganger, Awinbeh og Molina ved Årets Steppeulv.

Se alle årets vindere her:

 • Årets album: Claus Hempler, 'Kuffert fuld af mursten'

 • Årets sang: Ganger, 'Olympisk'

 • Årets livenavn: Jada

 • Årets håb: Ganger

 • Årets vokalist: Jada

 • Årets musiker: Jonathan Bremer

 • Årets tekstforfatter: Claus Hempler

 • Årets komponist: Astrid Sonne

 • Årets producer: Anders Boll (Ganger, Lowly)

 • Initiativprisen: Onkel Rejes Heavyband

 • Årets pionerpris: Gnags