Hun gør det igen! Taylor Swift udgiver album ud af det blå - for anden gang på ét år

Den amerikanske sangerinde udkommer med sit niende studiealbum 'Evermore'.

Den amerikanske verdensstjerne Taylor Swift er meget overraskende klar med sit niende album, der hedder 'Evermore'. (Foto: Jamie McCarthy © Getty Images)

Den amerikanske superstjerne Taylor Swift er gået fra succes til succes i 2020.

Hendes seneste album 'Folklore', der blev udgivet 24. juli, slog slagsrekorden i USA efter bare en uge.

2020 var også året, hvor Taylor Swift slog en tre årtier gammel rekord, da hun i 47 uger havde befundet sig på toppen af den eftertragtede, amerikanske albumhitliste Billboard 200. Dermed overgik hun ikoner som Michael Jackson og Whitney Houston.

Men 2020-eventyret stopper ikke her for den 30-årige amerikanske sangerinde.

På sin Instagram har hun netop annonceret, at hun udkommer med sit niende studiealbum i aften amerikansk tid.

Lyt til 'Folkore'-hittet 'Exile', mens du læser videre.

0:00

Albummet hedder 'Evermore', og Taylor Swift kalder det et søsteralbum til den succesfulde 'Folklore'-plade.

- Jeg er jublende glad for at mit niende album, og 'Folklore's søsteralbum, vil være ude i aften, skriver Taylor Swift på Instagram.

- For at være helt ærlig, så kunne vi ikke stoppe med at skrive sange. Hvis jeg skal prøve at sige det mere poetisk, så føles det som at stå ved foden af de "folklorianske" skove, hvor vi stod med et valg: At vende os om og gå - eller gå dybere ind i skovens musik. Vi valgte at vandre dybere ind, skriver Taylor Swift på Instagram.

Sangerinden har også delt et billede af sangene på sit nye album, hvor hun skriver følgende:

- Lige siden jeg var 13 år, har jeg været spændt på at fylde 31 år, fordi det er mit lykketal i omvendt rækkefølge. Derfor ville jeg overraske jer med dette album nu. I har alle været så omsorgsfulde, støttende og betænksomme på mine fødselsdage, så det var på tide, at jeg gav jer noget!, skriver sangerinden, der fylder 31 den 13. december.

På 'Evermore' samarbejder hun blandt andre med Haim, The National og Bon Iver. Og albummets første single, 'Willow', får premiere med en musikvideo i aften amerikansk tid.

Ligesom det kommende 'Evermore'-album udkom 'Folklore' også med kort varsel. Faktisk gik der kun 17 timer fra stjernen annoncerede albummet, til det kunne streames og købes. Cirka samme korte varsel ser 'Evermore' ud til at få.

Taylor Swift var en af dem, der optrådte til Country Music Awards tidligere på året, der blev afholdt i Nashville, Tennessee. (Foto: ACMA2020 © Getty Images)

Overraskende tidspunkt

At Taylor Swift udkommer med et nyt album kun seks måneder efter sit seneste 'Folklore'-album kommer som en stor overraskelse for P6 Beat-vært Mads Gundersen.

- Det var ikke noget, jeg havde gået og ventet på, så det er i den grad en overraskelse for mig, siger han og tilføjer:

- Men det er ikke en overraskelse, at albummet kommer. Det er de samme samarbejdspartnere, som hun lavede 'Folklore' med, så noget kunne tyde på, at hun har lavet så meget materiale med dem, at der var plads til et søsteralbum.

Ifølge Mads Gundersen viste Taylor Swift på 'Folklore', at hun tog et skridt væk fra det storladne popunivers og i stedet vendte tilbage til en mere folk- og country-stil.

- Taylor Swift arbejder sammen med nogle, der har ry for at høre hjemme i folk-musik, men som samtidig har en evne til at skrive popmusik. Et eksempel er Justin Vernon fra Bon Iver, som hun arbejder sammen med. Han har også arbejdet med Kanye West eksempelvis, siger Mads Gundersen, der ser frem til at høre det nye Taylor Swift-album.

Udover at slå salgsrekorden blev 'Folklore' også rost til skyerne af anmeldere.

Billboard kaldte 'Folklore' for "en tour de force i sangskrivning", og sangerinden fik fem stjerner i The Guardian og fire stjerner hos musikmediet NME.

Og nu finder vi altså snart ud af, om efterfølgeren kan leve op til forventningerne.

Facebook
Twitter