Hun har aldrig før vundet en pris - men i aftes scorede Drew Sycamore én af landets største

Hovedprisen 'P3 Prisen' gik til Drew Sycamore, da P3 Guld blev afholdt tirsdag aften.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © DR)

Mø har en. Jada har en. Gutterne i The Minds of 99 har også en.

Og nu kan Drew Sycamore ligeledes prale af at være indehaveren af en vaskeægte 'P3 Prisen'-statuette.

Da årets P3 Guld-priser tirsdag aften blev uddelt, sikrede sangeren, der er kendt for hits som 'Perfect Disaster', 'Take It Back' og dansegulvshymnen 'I Wanna Be Dancing', sig nemlig sejren, da aftenens hovedpris, 'P3 Prisen', blev uddelt.

- Det er vanvittigt. Jeg forstår det ikke rigtigt, tror jeg. Den anerkendelse, der følger med den her pris, betyder jo helt vildt meget, lød det fra den glade og en smule overrumplede prisvinder efter showet.

Det er kun tre år siden, at Drew Sycamore debuterede som soloartist med singlen 'Keeping Up', og siden da er det gået hurtigt for musikeren, der allerede har to studiealbum og talrige radiohits under bæltet.

Alligevel er 'P3 Prisen' faktisk den første pris, Drew Sycamore nogensinde har vundet.

- Jeg er blevet så vant til, at når der bliver sagt: "Og vinderen er…", så siger de altid et andet navn end mit. Sidst, jeg vandt noget, var i en tøjbutik i Viborg i 2002, hvor jeg fik et gavekort på 100 kroner og et par bukser. Men nu har jeg sgu vundet en P3 Guld-pris!

Med 'P3 Prisen' følger også en pengepræmie på 50.000 kroner. - Jeg tror, jeg skal bruge nogle af dem på noget selvforkælelse. Måske en dag i spa og en ansigtsbehandling, lød det fra Drew Sycamore, der her ses på talerstolen ved tirsdagens prisfest. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © DR)

Efter et helt livs pristørke er det derfor en barnedrøm, der gik i opfyldelse, da Drew Sycamore endelig på egen krop kunne prøve at blive badet i prisregn.

- Det er hundrede procent noget, jeg har gået og dagdrømt om. Jeg har jo set alle mine idoler vinde priser og holde takketaler, så jeg helt sikkert tænkt meget over, hvad jeg skulle gøre den dag, jeg forhåbentlig selv stod der, fortalte Drew Sycamore.

I sin tale takkede hun blandt andre sin mand, musikeren Mattias Kolstrup, der i øvrigt selv vandt 'P3 Prisen' i 2008 som en del af bandet Dúné. Og netop dén tak fik følelserne til at flyde over hos Drew Sycamore, der måtte snøfte sig igennem resten af sin takketale.

- Jeg blev lidt rørt deroppe. Jeg havde ikke regnet med det, men jeg revnede sgu, da jeg kom til Mattias. Og så på tv, åh nej, fortalte en grinende Drew Sycamore om det tårevædede øjeblik.

Allerede i weekenden har hun chance for at vinde endnu en pris. Hun er nemlig nomineret ved det internationale prisshow MTV Europe Music Awards i kategorien 'Bedste nordiske navn'.

Drew Sycamore optrådte live til P3 Guld-showet med sangen 'Take It Back'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © DR)

Kæmpede mod sin gode ven

Drew Sycamores "modstander" i kampen om 'P3 Prisen' var musikeren Andreas Odbjerg, der er kendt for hits som 'Føler mig selv 100' og 'I morgen er der også en dag'.

Og udover at være kolleger er Drew Sycamore og Andreas Odbjerg også nære venner privat. Det nære bånd til trods, har det for Drew Sycamore faktisk ikke været en dårlig oplevelse at være oppe imod sin gode ven - tværtimod.

- Det har faktisk været fedt, at det var hinanden, vi var nominerede med, fordi vi begge under hinanden at vinde den pris. Vi skriver musik sammen, vi har samme manager… Vi er jo familie. Han er fantastisk, og havde han vundet den, havde jeg også været fucking glad, fortalte Drew Sycamore, der også sendte en hilsen til sin modstander under sin takketale.

- At have delt den nominering med dig, Andreas, det har været en ære. Du er så inspirerende og skør og genial – tak for din evige kreativitet og alle dine sange, sagde hun fra talerstolen til jubel fra salen i DR Koncerthuset.

Andreas Odbjerg gik dog ikke tomhændet hjem fra tirsdagens prisfest. Sammen med kollegaen Tobias Rahim vandt han prisen for 'P3 Lytterhittet' med sangen 'Stor mand'.

Aftenens tredje pris, 'P3 Talentet', der gives til et lovende navn på kanten af det store gennembrud, gik til sangeren Mekdes.

P3 Guld-showet blev optaget tirsdag aften, og du kan se hele molevitten på DR1 og i DRTV lørdag den 13. november.

Aftenens guldvindere samlet. Drew Sycamore (tv.) vandt 'P3 Prisen', Tobias Rahim og Andreas Odbjerg vandt 'P3 Lytterhittet' og Mekdes (th.) vandt 'P3 Talentet'. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © DR)
FacebookTwitter