Hun hittede i 90erne: Nu stiller dansk sangerinde op i X Factor - i England

Albumaktuelle Monique har været et smut i England for at stille op i 'X Factor UK'.

Monique er vild med talentshows - ikke bare herhjemme men også i udlandet. Nu vil hun selv deltage i et af de mest kendte af slagsen. (Foto: Elona Sjøgren © Studio Sjogren-Copenhagen)

Det er de færreste sangerinder, der er lige så erfarne herhjemme som Monique.

Allerede som 17-årig fik hun en pladekontrakt, og siden har sangerinden udgivet og medvirket på flere end 30 album.

I denne uge er hun tilmed albumaktuel med sin nye udgivelse 'The Greatest Love Songs'.

Alligevel valgte den nu 52-årige Monique Spartalis forleden at tage til England, hvor hun – måske lidt overraskende – har været til såkaldt pre-casting på 'X Factor UK' omgivet af teenagere og udklædte mennesker.

- Jeg var totalt høj bagefter, og allerede inden jeg gik ind, var jeg spændt som en flitsbue. De spurgte mig, om jeg var nervøs, og så sagde jeg bare: 'Not a bit' (ikke det mindste, red.), siger Monique.

Læs videre til tonerne af Moniques egen sang 'I'm In Love With You' her:

0:00

Sætter altid barren ekstremt højt

Og reaktionen var god. I hvert fald blev der sagt 'that sounded great', fortæller sangerinden begejstret.

Det var dog ikke ’X Factor’-legenden Simon Cowell, der komplimenterede danskeren og hendes version af Oleta Adams''Get Here'.

Det kan det dog blive på et senere tidspunkt, hvis hun går videre til den endelige audition, som vi andre kan se i fjernsynet.

Men hvorfor overhovedet melde sig til 'X Factor UK', når man har en plade ude på torsdag? Det er et godt spørgsmål, synes Monique – men hun kunne bare ikke lade være.

- Jeg sætter altid barren ekstremt højt. Der er intet krukkeri i det – det handler bare om at udfordre mig selv. Ligesom hvis man er sportsmand, så vil man jo også gerne nå sit ypperste mål.

Monique debuterede som sangerinde i bandet Notre Dame som 17-årig. Siden har hun udgivet en lang række album både i eget navn og sammen med andre. På torsdag er hun klar med en ny plade. (Foto: Jakob Kirk)

Arbejder allerede med talentshow-deltagere

Derudover har Monique en forkærlighed for talentshows.

En stor kærlighed faktisk, men det dur bare ikke at stille op som deltager herhjemme. Derfor blev det i denne omgang Storbritannien.

- I Danmark er jeg vel semikendt – altså, jeg er jo ikke Sanne Salomonsen – så jeg kan ikke stille op herhjemme og stille mig op foran kolleger, der skal vurdere mig. Men jeg ville enormt gerne selv være dommer på sådan et program og hjælpe andre videre med deres drømme, siger Monique.

Et job som dommer ville også falde fint i hak med sangerindens anden profession som psykoterapeut og coach, hvor hun blandt andet hjælper danskere, der stiller op i netop den slags sangprogrammer.

- I'm in it to win it – eller i hvert fald at nå så langt, som jeg kan. Men det kan jeg jo ikke selv styre her, men jeg kan jo gøre mig så umage, hvilket jeg også gjorde til audition. Mere kan jeg ikke gøre, siger Monique.

Vil overvinde sig selv

Nu skal sangerinden dog finde tålmodigheden frem, for hun får først svar på sin audition engang i juli. Hvis hun altså overhovedet får et svar - for dem, der ikke går videre, hører ikke noget.

Hvis det bliver en afvisning har Monique dog en plan.

Hun er nemlig allerede i gang med at se, om der kunne være andre interessante shows i verden at melde sig til.

- Hvis jeg ikke kommer med denne gang, prøver jeg bare igen. Men nu er den ligesom krydset af på min liste. Det er lige så meget det at overvinde sig selv og de begrænsninger, man kan have. Det er vigtigt, at man går efter sin drøm, siger sangerinden.

Går Monique videre, vil det i øvrigt ikke være første gang, at en allerede professionel sanger fra udlandet deltager i 'X Factor UK'.

For eksempel stillede den finske sangerinde Saara Aalto op i 2016 og blev nummer to. Det var i øvrigt hende, der i år repræsenterede Finland i Eurovision Song Contest.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk