Hun rapper om sex og 'sjakalinas': Nu står Tessa side om side med Helle Thorning i ny video

Vestegns-rapperne Tessa og Orgi-E og Danmarks tidligere statsminister hylder Vestegnen i ny video.

Danmarks tidligere statsminister og rapperen Tessa står side om side en ny musikvideo til nummeret 'Blæstegnen', der skal hylde den ofte udskældte vestegn. (Foto: Billede fra musikvideo)

I 2011 kunne socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt tage imod nøglerne til Statsministeriet fra afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen. Sammen med hende rykkede den københavnske vestegn ind på den mest prominente position i det politiske Danmark.

Ni år senere fik vestegnsrapperen Tessa overrakt prisen som 'Årets nye navn' til Danish Music Awards og kickstartede sin rejse mod den mest prominente position i det musikalske Danmark.

Og selvom den ene er fra Hundige og rapper om mænd, der 'snakker for meget og knepper for lidt', og den anden er fra Ishøj og kendt for sætningen 'Jeg vil sige det lige ud. Jeg kan slå Anders Fogh', så kan begge kvinder blive enige om en ting:

- Man kan tage en pige ud af Vestegnen, men man kan ikke tage Vestegnen ud af en pige.

22-årige Tessa har sammen med Suspekts Orgi-E netop udgivet musikvideoen til nummeret 'Blæstegnen'. (Foto: fra video)

Det er i hvert fald svært at konkludere andet, når man ser Tessa og Orgi-E's nye musikvideo til nummeret 'Blæstegnen', der viser en Helle Thorning-Schmidt, der poserer med korslagte arme side om side med rapperen.

- Jeg er jo selv fra Vestegnen, og da jeg hørte sangen, kunne jeg ikke lade være med at tænke, at det her var Vestegnens første rigtige anthem. Og så kan man jo ikke andet end at elske konstellationen af Tessa og Orgi-E, udtaler den tidligere statsminister i en pressemeddelelse.

Og for Tessa er formålet med nummeret, som er skrevet sammen med Vestegns-mentoren Orgi-E, da også at vise, at Vestegnen og områdets beboere er mere end de fordomme, der ofte fremhæves om området.

- Jeg vil gerne vise, hvor unik Vestegnen er. Unikke mennesker af en særlig støbning, som drømmer stort og går imod fordomme og social arv, siger Tessa.

Har mere end bare Vestegnen tilfælles

Og selvom mange måske er overraskede over at se Helle Thorning-Schmidt, der er blevet næstformand i Facebooks nye tilsynsråd, side som side med dansk raps rising star, så mener den ene af hovedpersonerne ikke, at forskellen på de to er så stor endda.

- Vi er på mange måder meget forskellige - mig og 'Helle T', men vi har også en del tilfælles. Især at det er lykkedes os at komme til tops som kvinde i en mandsdomineret verden, som både rap og politik altid har været.

Tessa på scenen ved Danish Music Awards i Royal Arena lørdag den 28. november, hvor en blev 'Årets nye navn'(Foto: Martin Sylvest) (Foto: Martin Sylvest)

Hun håber også, at både hun og 'Helle T' kan inspirere, når de står side om side.

- Det er vigtigt for mig at pointere, at hverken 'Helle T' eller jeg er overmennesker på nogen måde. Vi er bare eksempler på, at vilje og hårdt arbejde kan få drømme til at gå i opfyldelse, lige meget hvem man er, hvor man er fra, og hvad man brænder for.

'Helle T' var fan

Og selvom det nok for mange danske musikere vil være en drøm at have en eksstatsminister med i deres musikvideo, så var der ikke meget 'Ben' i processen for Tessa.

- Jeg skrev bare til hende på Instagram og spurgte, om hun ville være med i videoen, fortæller hun.

Og faktisk var det langt fra første gang, at de to vestegns-stjerner har haft kontakt med hinanden.

- Vi har før skrevet lidt frem og tilbage, og hun har gjort det meget klart, at hun kan lide det, jeg laver og har vist mig en masse kærlighed på Instagram, og de gange vi har mødtes. Så hun fortjener kærlighed tilbage, fortæller Tessa.

Ikke branding, men lyst

Helle Thorning-Schmidts optræden i videoen ligger i god forlængelse af hendes ageren på sociale medier, hvor den tidligere statsminister i stigende grad fremviser en mere festlig og menneskelig side, end hvad man traditionelt ser hos tidligere statsledere. Det mener ekspert i sociale medier og tidligere politisk rådgiver Astrid Haug.

- Hun er sprunget ud som partygirl i ordets mest positive betydning, og jeg synes, at det er forfriskende og fremadsynet, siger hun med henvisning til Thornings billeder af lyserødt hår, store bimmere og billeder med Tessa og Orgi-E.

En tilgang, der ikke handler om branding eller spin, men slet og ret lyst, vurderer Astrid Haug.

- Det her virker ikke som en brandingstrategi – i så fald er den i hvert fald ikke fordelagtig. Hun gør det her, fordi hun har lyst, og det gør det ekstremt ægte og virkelig autentisk.

Du kan se videoen til 'Blæstegnen' med Tessa og Orgi-E her.