Hun roses til skyerne for nyt album: Nu giver Billie Eilish også kollegernes sangtekster baghjul i ny undersøgelse

Billie Eilish er den moderne popstjerne, der har det største ordforråd i sine tekster, viser ny undersøgelse.

Billie Eilish udgav 'Happier Than Ever' – den længe ventede opfølger til debutalbummet fra 2019 – den 30. juli. (Foto: Matt Winkelmeyer © 2021 Getty Images)

En fordom om popmusik er, at den ofte handler om kærlighed, og at teksterne – særligt i omkvædet – gentager sig selv nærmest i det uendelige.

Hvorvidt der er hold i den fordom, må det være op til dig selv at vurdere, men noget kunne tyde på, at i hvert fald nogle popstjerner gør sig ganske umage, når de snedkererer teksterne til deres ørehængende hits.

En ny undersøgelse har nemlig fundet frem til, hvilken nutidig popstjerne der har det største ordforråd i sine tekster, og det er ingen ringere end den amerikanske verdensstjerne Billie Eilish.

Hun bruger nemlig 169 unikke ord per 1.000 anvendte ord i sine tekster, viser undersøgelsen fra ordsøgnings-sitet Wordtips ifølge NME.

Her ses Billie Eilish i forbindelse med lanceringen af sit seneste album. Tidligere på året vakte hun opsigt med sit nye look. (Foto: Michael Kovac © Getty Images)

Undersøgelsen har set nærmere på brugen af ord i 100 moderne popstjerners helt eller delvist selvskrevne tekster samt i teksterne fra 100 musiklegender.

De moderne popstjerner har Wordtips fundet frem til ud fra en liste over de kunstnere, flest brugere lytter til på Spotify, mens de 100 legender er taget fra en liste over musikhistoriens største sangere publiceret på musiksitet Rolling Stone.

Og efter at have eksamineret de moderne popstjerner, står det altså klart, at Billie Eilish ligger helt i toppen, når det kommer til at have et stort og varieret ordforråd i sine populære sange.

Lyt til 'Lost Cause' fra Billie Eilishs nye album, mens du læser videre:

0:00

Mens Eilish altså bruger 169 unikke ord per 1.000 ord, så ligger Harry Styles og Lizzo lige i hælene på hende med henholdsvis 159 og 153 unikke ord per 1.000.

I den anden endte af spektret – altså de artister med det mindste ordforråd – finder man Trey Songz, Carly Rae Jepsen og Meghan Trainor med henholdsvis 66, 69 og 72 unikke ord per 1.000.

Wordtips har også set nærmere på legenderne, og her får Billie Eilish faktisk baghjul. Den legende med det største ordforråd i sine tekster er det amerikanske musikikon Patti Smith, der gør brug af intet mindre end 217 unikke ord per 1.000.

Luther Vandross er den legende med den mindst varierede lyrik – han bruger blot 66 unikke ord per 1.000.

Her ankommer Billie Eilish til sidste års Oscar-uddeling i februar 2020. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

Vælter sig i succes

Mens Billie Eilish nu kan smykke sig med titlen som den moderne popstjerne med det største ordforråd, kan hun også glæde sig over den store succes, hendes seneste album, 'Happier Than Ever', nyder for øjeblikket.

Albummet har i hvert fald væltet sig i positive anmeldelser oven på udgivelsen den 30. juli.

Musikmediet NME giver 'Happier Than Ever' fem ud af fem stjerner og følgende ord med på vejen:

- 'Happier Than Ever' etablerer Billie Eilish som en af sin generations mest signifikante popstjener. Og hun gør det uden at kopiere et eneste nummer fra debuten, som vendte hendes liv fuldstændig på hovedet, skriver NME's anmelder.

The Guardian er også begejstret:

- På det måske mest ventede album i 2021 bruger Eilish sin afdæmpede men stærke sangskriving til at vise, hvordan berømmelse har sneget sig ind i alle aspekter af hendes liv, skriver The Guardians anmelder.

Popstjernen selv lader også til at være godt tilfreds med albummet:

- Arbejdet med dette album har været den mest tilfredsstillende og dybdegående oplevelse, jeg nogensinde har haft med min musik, skriver hun på Instagram den 30. juli.

Facebook
Twitter