Hun storhitter i hele verden, men kæmper med angst: 'Det er svært, at jeg nogle dage må lukke mig inde'

Popdronningen Anne-Marie var glad og selvsikker på scenen mandag aften, men det er ikke altid let for hende.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Hun har flere hundrede millioner afspilninger på Spotify.

Hun har arbejdet sammen med navne som Marshmello, Clean Bandit, Sean Paul og Rudimental og varmet op for Ed Sheeran og Justin Bieber.

Hendes navn er Anne-Marie, og mandag aften indtog hun scenen i et udsolgt Amager Bio i København med sine verdensomspændende pophits.

Den 28-årige brite udgav sin første single i 2013, men det var først sidste år, at debutalbummet 'Speak Your Mind' så dagens lys.

Et album, der blandt andet indeholder sangene '2002' og 'Friends', og som har gjort hende til Englands bedst sælgende debutartist.

Lyt til Anne-Maries hitsingle '2002':

0:00

Og at dømme ud fra energien blandt publikum og ikke mindst de, der havde siddet i kø foran spillestedet hele dagen, var det i den grad på tide, at Anne-Marie lagde vejen forbi København.

På trods af at have haft besøg af læger tidligere på dagen på grund af begyndende stemmeproblemer, gik sangerinden selvsikkert og veloplagt på scenen til lyden af sirener med sit band og lagde ud med 'Bad Girlfriend'.

Anne-Marie tog sig kærligt af sit publikum og spurgte igen og igen, om de forreste rækker havde det okay under hendes koncert i København mandag aften. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Hænder og telefoner røg prompte i vejret og hyldede en smilende Anne-Marie, som skiftevis dansede frem tilbage på scenen, hoppede op og ned fra højtalerne og kvitterede med adskillelige 'tusind tak' (hun havde nemlig forsøgt at lære dansk i dagens anledning) og en overgearet latter, som hun forsikrede publikum om, at de nok skulle vænne sig til, ligesom hun selv havde.

Lider af angst

Men selvom attituden var selvsikker, smilet stort og energien høj, har det ikke været lige let for Anne-Marie Rose Nicholson, som er sangerindens fulde navn, at håndtere livet som popstjerne.

Hun har nemlig lidt af angst og været særligt sensitiv så længe, hun kan huske.

- Da jeg var på tour med Ed Sheeran sidste år, tweetede jeg, at jeg var ked af, hvis jeg havde virket uhøflig efter et show, men at jeg havde haft et dårligt øjeblik og havde brug for at være for mig selv. Pludselig var det, som om folk forstod det. Det hjælper at lade folk vide, hvorfor jeg indimellem reagerer, som jeg gør, fortalte Anne-Marie inden koncerten. (Foto: Kasper Månsson © dr)

- Det har været svært, at jeg nogle dage må lukke mig inde, hvis jeg har angst, og ikke kan kommunikere med mine fans. Men jeg elsker at synge, og det overgår alt andet. Da jeg startede med at lave musik, var jeg ligeglad med, at jeg var angst, jeg ville bare synge, fortalte Anne-Marie til dr.dk inden koncerten.

Ved siden af angsten reagerer hun også kraftigt på stemninger og andre mennesker. Hun kan for eksempel ikke være i nærheden af personer, som er i dårligt humør, hvis hun skal spille en koncert. Så bliver hun selv i dårligt humør, og koncerten bliver derefter.

Men i løbet af det seneste år, hvor musikkarrieren for alvor har taget fart for Anne-Marie, har hun fundet modet til at åbne op og tale højt om sine problemer og usikkerheder og ikke mindst til at spørge andre om hjælp.

- Da jeg var yngre, lod jeg altid, som om jeg havde det fint. Det har været et stort skridt for mig at begynde at tale om det, og jeg tror, jeg har ændret mig mere på det sidste år end nogensinde. Angsten er på en måde mere blevet min ven end noget, jeg skal kæmpe med hele tiden.

Aldrig alene

For Anne-Marie er det vigtigt at italesætte de svære ting fra det virkelige liv. Også i musikken. Hun mener, at man som kunstner skal være bevidst om, at folk lytter til musikken og bliver påvirkede af den på den ene eller anden måde.

Musikken har altid fyldt meget i hendes opvækst og hjulpet hende til at acceptere sig selv, som hun er.

- Når jeg følte mig helt alene, kunne jeg høre en sang og tænke: 'Hey, de har også været igennem det her'. Det er ikke alt, man føler, man kan tale med sin familie eller venner eller endda en fremmed om, men musikken er der altid.

- For mig har det været vigtigt at tale højt om ting som angst og kropshad, og forhåbentlig vil der sidde nogen derude og lytte til det og føle det samme, som jeg gjorde, da jeg voksede op.

Det er især sangen 'Perfect', som handler om at føle sig perfekt, selvom man ikke er det eller er en model fra et magasin, Anne-Marie har fået mange reaktioner på.

Lyt til Anne-Maries single 'Perfect', mens du læser videre:

0:00

En meget personlig sang, som hun ikke havde regnet med, andre kunne relatere til, da hun skrev den, og som hun var nervøs for at lade offentligheden høre.

- Så snart jeg udgav sangen, var der mange, der sagde, at de havde det præcis på samme måde og gjorde de samme ting, som jeg synger om. Den sang lærte mig, at lige meget hvor alene man føler sig, så er man aldrig alene, hvis man tør snakke højt om tingene, afsluttede hun.

Anne-Marie har oplevet at modtage rørende beskeder om, at hun med sangen 'Perfect' har hjulpet fans til at få det bedre med sig. - Det er det bedste, jeg nogensinde kunne drømme om som kunstner, sagde hun. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Videohilsen fra Ed Sheeran og Shawn Mendes

I Amager Bio lod det til, at publikum havde glemt, de var ude på en mandag aften, for der blev sunget med på det ene energiske pophit efter det andet.

Allermest imponerende var det dog, da sangerinden nåede til Clean Bandit og Sean Paul-samarbejdet fra 2016, 'Rockabye', som publikum fik lov at synge halvt igennem på egen hånd, inden bandet slog sangen an.

En heldig udvalgt blandt publikum fik lov at agere stand-in for Sean Paul og rappede hele hans vers i mikrofon - til stor underholdning for resten af salen.

Både Ed Sheeran og Shawn Mendes 'gæsteoptrådte' i form af små videoklip på bagscenen, hvor de sammen med en række andre mere eller mindre kendte forklarede, hvad 'perfekt' betyder for dem som oplæg til hittet 'Perfect' - som, at dømme ud fra publikums respons, var en af de sange, mange havde glædet sig særligt til.

Undervejs i koncerten udvekslede Anne-Marie flere kærlighedserklæringer med sine fans. Hun modtog både et brasiliansk flag fra en brasiliansk fan blandt publikum og en t-shirt. (Foto: Kasper Månsson © dr)

Synger som en drøm

Afslutningsvis leverede Anne-Marie, efter adskillige interaktioner med publikum, aftenens klimaks, Marshmello-samarbejdet 'Friends', og slap herefter publikum, så de kunne fordøje den godt fem kvarter lange energiudladning.

Lyt til Anne-Maries samarbejde med Marshmello, 'Friends':

0:00

Og der var ikke megen negativ kritik at hente hos koncertgængerne.

- Det var megafedt. Vi var fans, da vi kom, men nu går vi herfra som rigtige fans! Der var ikke én tone, der ikke sad i skabet. Vi blev virkelig overvældede over hendes energi, og vi var underholdt hele vejen igennem, fortalte 23-årige Celine Svanbäck begejstret.

Hun var taget af sted med veninden Margrethe Tang på 23, som har fulgt Anne-Marie i lang tid, men aldrig turdet håbe på et live-show af den kaliber:

- Hun er så karismatisk og synger som en drøm. Det gik virkelig op for mig, hvor mange af sangene, jeg kendte. Det var hit på hit på hit, og det blev ved. Og så har hun så meget personlig integritet; jeg tror på alt, der kommer ud af hendes mund, sagde hun.

  • - Da hun snakkede om sin utro ekskæreste og spillede 'Alarm', tænkte jeg; 'Nu skal vi fucking fyre den af - og fuck ham!', sagde Celine Svanbäck, som var til koncert med veninden Margrethe Tang. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • - Det må være vildt fedt at kunne stå og høre folk synge en hel sang, uden hun overhovedet selv behøvede at synge, sagde Nora Sanaya. - Det var så grineren og sjovt fundet på, at der var en person i publikum, der skulle rappe det, Sean Paul rapper i 'Rockabye', mente Alexander Holtti. (Foto: Kasper Månsson © dr)
  • Nanna Rørhøj og Amanda Ritz var imponerede over sangerindens energi og coolness - og ikke mindst hendes sceneshow. De udpegede sangen 'Perfect' som aftenens højdepunkt. (Foto: Kasper Månsson © dr)
1 / 3

Også 24-årige Alexander Holtti, som ikke var bekendt med alle sangene på forhånd, følte sig overbevist. Han og veninden Nora Sanaya på 19 var enige om, at Anne-Marie skabte en enorm intimitet og et nærvær, man sjældent oplever.

- Man fik slet ikke et indtryk af, at hun bare kørte på rutine, mente Nora Sanaya.

Veninderne Amanda Ritz og Nanna Rørhøj på 22 år havde ligeledes udelukkende rosende ord til den 28-årige brite efter koncerten.

- Hun virker bare så cool. Hun er sådan en, man gerne vil være veninder med, sagde Amanda Ritz.

Nanna Rørhøj fortsatte:

- Hun er meget sig selv og har nogle gode budskaber om at være sig selv og hvile i sin egen krop. Men hvis jeg skal sige noget negativt, så syntes jeg måske, scenen var lidt for lille til hende, afsluttede hun med et smil.

Amager Bio i København var fyldt til randen med fans, som kunne synge med på stort set alle sange, der blev spillet under den fem kvarter lange koncert. (Foto: Kasper Månsson © dr)
FacebookTwitter