Husker du det? 20 år gammelt pophit er nu blevet Englands uofficielle EM-sang

"Southgate, you're the one", lyder det i øjeblikket på de engelske fodboldtribuner.

Atomic Kitten anno 2021 fotograferet forud for Englands semifinale mod Danmark onsdag aften. (Foto: Brett Cove © Represented by ZUMA Press)

Herhjemme er det 'Re-Sepp-Ten', 'Danmarks drenge', 'En for alle' og fodboldsangene fra Gulddreng og Alphabeat, der har udgjort soundtracket til fodboldsommeren.

Men i England, der onsdag aften - desværre! - spillede sig i EM-finalen for første gang nogensinde, er det blandt andet gruppen Atomic Kittens 20 år gamle hit 'Whole Again', der absolut intet har med fodbold at gøre, som de hujende fans skråler med på fra tribunerne.

Sangen, der toppede hitlisterne i 2001, har nemlig fået nyt liv med en omskrevet tekst til omkvædet, som nu lyder: "Southgate, you're the one, you still turn me on. Football's coming home again".

Oprindeligt lød omkvædet: "Baby, you're the one, you still turn me on. You can make me whole again".

Lyt til den oprindelige udgave af 'Whole Again' her:

0:00

Det "nye" omkvæd hylder altså den engelske landsholdstræner Gareth Southgate og inkorporerer samtidig det engelske "fodboldslogan"; "football's coming home". Et udtryk, som blev uddødeliggjort i sangen 'Three Lions', der var den officielle, engelske fodboldsang ved EM i 1996, som blev spillet i netop England.

Den fodboldopdaterede version af Atomic Kittens hit blev første gang en ting under VM i 2018, hvor England spillede sig frem til semifinalen.

Se engelske fodboldfans synge Atomic Kittens hit i fodboldversion i 2018 her:

Og i år er sangen altså blevet så populær blandt de engelske fodboldtilhængere, at Atomic Kitten forleden udgav en nyindspillet version af hittet - naturligvis komplet med fodboldteksten og brølende fodboldfans i baggrunden.

- Vi er blevet inspireret af de engelske fodboldfans' støtte til Gareth Soutgate og det super dygtige engelske fodboldlandshold. Det har været nogle hektiske dage, men vi er super spændte og beærede over at få lov til at bidrage til den fantastiske energi og patriotisme, som fylder de engelske gader i øjeblikket, lyder det i en udtalelse fra trioen.

Lyt til den nye 'Southgate You're The One (Football's Coming Home Again) her:

0:00

Nummeret er da også blevet taget imod med begejstring på internettet, hvor en Twitter-bruger blandt andet skriver:

- Hvis du sætter dig ind i min bil fra nu af til søndag, så kan du forvente denne på fuld volume, vinduer og soltaget ned (regn eller solskin), lyder det med henvisning til søndagens EM-finale mellem England og Italien.

Der er altså tale om lidt af en genopstandelse for 'Whole Again', som faktisk var tæt på aldrig at blive det monsterpopulære pophit, som de fodboldbegejstrede englændere nu har fundet frem igen. Læs hvorfor herunder.

1

Var nær blevet droppet af pladeselskab

Liz McClarnon, Kerry Katona og Natasha Hamilton var nær blevet droppet af deres pladeselskab, men insisterede på, at 'Whole Again' skulle have en chance som single. (Foto: Shutterstock)

Atomic Kitten debuterede med singlen 'Right Now' i efteråret 1999, men hverken den eller de efterfølgende singler eller albummet, der også hed 'Right Now', formåede at stryge helt til tops på de britiske hitlister.

Derfor var gruppens pladeselskab lige på nippet til at fyre dem, da trioen fik selskabet overbevist om, at de skulle have en sidste chance med 'Whole Again'.

Men pengene var små, så på singlens cover brugte man billeder fra et gammelt photoshoot af gruppen, og musikvideoen blev skudt i et studie foran et hvidt lærred med blot de tre kvinder som medvirkende.

Det fik videoen til at minde meget om en anden gruppe - nemlig Sugababes, der blot et halvt års tid forinden havde hittet med 'Overload', ledsaget af en musikvideo af gruppen i et studie foran et hvidt lærred.

2

Medlem blev skiftet ud undervejs

Jenny Frost (yderst til højre) erstattede Kerry Katona, som forlod Atomic Kitten, netop da 'Whole Again' blev en bragende succes. (Foto: Shutterstock)

Atomic Kitten har haft flere forskellige konstellationer af medlemmer, men da 'Whole Again' udkom, bestod gruppen af Natasha Hamilton, Liz McClarnon og Kerry Katona.

Men få dage inden 'Whole Again' landede på førstepladsen på den britiske singlehitliste, annoncerede Kerry Katona, at hun var gravid (med Brian McFadden fra Westlife) og derfor ville forlade bandet. Hurtigt fandt man en erstatning i Jenny Frost, og både sangen og musikvideoen blev genindspillet med det nye medlem.

3

Sangen kickstartede succesen

Atomic Kitten var kæmpestore i Storbritannien og flere steder i Europa i starten af 00'erne. Her optræder de på scenen i 2001. (Foto: YUI MOK)

'Whole Again' blev dermed Atomic Kittens første store hit og blev også spillet nonstop på de danske radiostationer i 2001.

Sangen er faktisk den fjerde bedst sælgende single af en britisk pigegruppe nogensinde, efter to Spice Girls-hits og All Saints' 'Never Ever'. Og den er blandt de 200 bedst sælgende singler i Storbritannien nogensinde.

Gruppens efterfølgende single, covernummeret 'Eternal Flame', indtog ligeledes førstepladsen på alverdens hitlister, ligesom det var tilfældet for 'The Tide Is High (Get the Feeling)' i 2002.

Siden fulgte flere singler og album, men i midten af 00'erne blev Atomic Kitten for en stund lagt i graven. Gruppen har dog de sidste ti år deltaget i diverse gendannelsesprojekter (heriblandt tv-showet 'The Big Reunion') og turneret flere steder med andre britiske popstjerner fra omkring årtusindskiftet.

Og nu har en EM-turnering altså fået deres 20 år gamle hit 'Whole Again' på alle englændernes læber igen.

Facebook
Twitter