Husker du hende fra 'Mean Girls'? Nu er tidligere teenagestjerne klar med overraskende comeback

Skuespiller og sanger Lindsay Lohan er efter et årti tilbage med ny musik.

I 00'erne var hun én af verdens største teenagestjerner. Nu er Lindsay Lohan på vej tilbage i rampelyset. (Foto: Cindy Ord © Getty Images)

Opdateret: Efter denne artikel blev publiceret, har Lindsay Lohan fjernet sit opslag med sangen fra sin Instagram-profil.

Voksede du op i 00'erne, er der en stor chance for, at du har tilbragt mange timer foran fjernsynet i selskab med Lindsay Lohan.

Skuespillerinden, der spillede hovedrollerne i film som 'Forældrefælden' og 'Mean Girls', var nemlig én af det nye årtusindes største teenageidoler.

Siden er Lohans stjerne dog falmet noget, og de sidste mange år har vi primært hørt fra Lohan, når hun har været involveret i den ene kulørte skandale efter den anden.

Men nu er Lindsay Lohan klar til igen at indtage rampelyset.

Mandag overraskede hun nemlig fans og følgere, da hun på Instagram postede musikvideoen til en spritny sang. Ja, du læste rigtigt. En sang.

I sin storhedstid forsøgte den i dag 33-årige Lohan sig nemlig - omend med beskeden succes - som sangerinde, og den nye single 'Xanax' er hendes første soloudspil i over ti år.

Hør nummeret på Lindsay Lohans Instagram-profil her.

I kommentarsporet under opslaget jubler Lohans følgere over det overraskende comeback, hvor flere bruger ord som 'fantastisk' og 'formidabel' til at beskrive nummeret, mens en følger skriver, at 'han græder af glæde'.

Lindsay Lohan overraskede fans ved pludselig at udgive sin nye single i en video på Instagram. (Foto: Stephane Cardinale - Corbis © Getty Images)

Synger om social angst

På nummeret, der er døbt efter den i USA meget populære og omdiskuterede lykkepille Xanax, synger Lindsay Lohan om social angst.

- Jeg kan ikke være på den her klub, her er for proppet, og jeg er fucked. Jeg har social angst, men du er som Xanax for mig, synger Lohan blandt andet på nummeret, som i skrivende stund ikke har fundet vej til nogle streamingtjenester, men kun kan høres på sangerindens Instagram-profil.

Sangen er, ifølge Lohan, blevet til i samarbejde med den finske sangerinde Alma, der er kendt for hittet 'Chasing Highs' og har skrevet sange for Miley Cyrus og Ariana Grande.

Desuden låner sangen dele af melodien fra Alice Deejays kæmpehit 'Better Off Alone' fra 2000. Titlen siger dig måske ikke så meget, men du eller dine klassekammerater har med garanti haft nummeret som ringetone på jeres klaptelefoner i tidernes morgen.

Hør 'Better Off Alone', som Lindsay Lohan har nuppet melodien fra, her:

0:00
Lindsay Lohan var på alles læber, da hun i 2004 spillede hovedrollen i teenagefilmen 'Mean Girls'. Her ses hun til filmens premiere i New York. (Foto: Gregory Pace © Getty Images)

Teenagestjerne i forfald

På sin Instagram-profil forklarer Lohan, at nummeret og den tilhørende musikvideo handler om 'familie, kærlighed, at bevæge sig fremad og slippe fortiden'. Og netop fortid har Lohan masser af - og en blakket én af slagsen.

Hun startede sin karriere som tre-årig som børnemodel i reklamer for brands som Ford og Calvin Klein, og senere begyndte hun at spille skuespil. Det store gennembrud kom, da hun som 12-årig fik hovedrollen i Disney-filmen 'Forældrefælden'.

I 2004 fik hun igen stor succes med kultfilmen 'Mean Girls', som året efter sikrede hende prisen som 'Årets skuespillerinde' ved MTV Movie Awards.

Med debutalbummet 'Speak' kastede Lindsay Lohan sig samtidig ud i en karriere som sangerinde og fik et mindre hit med singlen 'Rumors', som blandt andet nåede hitlisterne i USA, Tyskland og Sverige.

Hør 'Rumors' her, mens du læser videre:

0:00

Privat kæmpede Lindsay Lohan dog med et massivt alkohol- og stofmisbrug, der i årene efter sendte hende på afvænningsklinik talrige gange. Lohan har også lagt sig ud med lovens lange arm og er flere gange blevet dømt for spirituskørsel, besiddelse af stoffer og brud på sin prøveløsladelse.

Ifølge Lindsay Lohan selv skyldes hendes problemer i høj grad, at hun blev kendt i så ung en alder.

- Vi går alle gennem op- og nedture. Der var meget pres på mig, fordi jeg var en offentlig person. Jeg vidste ikke, hvordan man havde et privatliv, fordi jeg var for ung og hang ud med folk, som jeg nok ikke skulle have været i nærheden af, udtalte Lohan sidste år, da hun gæstede talkshowet 'The Wendy Williams Show'.

Fra 2007 og frem til 2013 blev Lindsay Lohan flere gange arresteret for spirituskørsel og besiddelse af stoffer. Her ses hun på vej i retten i Los Angeles i 2013. (Foto: PATRICK T. FALLON © Getty Images)

Åbnede natklub i Grækenland

I dag har Lindsay Lohan dog fået bugt med sit misbrug og har de sidste par år medvirket i et par spillefilm; senest thrilleren 'Among the Shadows', der udkom tidligere i år.

Lohan har også brugt sin tid på forskellige iværksætterprojekter i rigsmandsparadiset Dubai og på den græske ferieø Mykonos.

Sidste år medvirkede hun i sin egen realityserie på MTV, 'Lindsay Lohans Beach Club', der fulgte livet på Lohans diskotek og strandbar, som hun åbnede på Mykonos sidste sommer. Showet er dog siden blevet droppet, og ifølge mediet Refinery29 er baren blevet lukket ned.

Men noget kan tyde på, at Lindsay Lohan måske har valgt at smide iværksætterhåndklædet i ringen, fordi hun fremover vil fokusere på sin musik. Ifølge PageSix har sangerinden nemlig angiveligt underskrevet en ny kontrakt med pladeselskabet Casablanca, som også stod bag hendes tidligere udgivelser.

Der er fortsat intet nyt om, hvornår og om 'Xanax' eventuelt lander på diverse streamingtjenester.

Facebook
Twitter