Husker du Panamah? Dansk hitgruppe er tilbage efter tre års pause

For seks år siden hittede Panamah stort med 'DJ Blues' og 'Børn af natten'. Nu er trioen tilbage med ny musik.

Panamah sendte fredag den nye single 'Fantaster' på gaden.

Du husker dem måske for sange som 'DJ Blues' og 'Børn af natten'.

Men siden storhedstiden i starten af 2010'erne har der været stille fra danske Panamah - indtil nu.

I dag sender den danske poptrio nemlig deres nye single 'Fantaster' på gaden, der er deres første udgivelse i tre år.

Men hvorfor er det gået så lang tid, siden vi sidst hørte noget fra hitgruppen?

- Vi havde kørt i et højt tempo i en lang periode, så vi var mætte og kørte nok lidt trætte i det hele, siger Anders Christensen, gruppens dj og producer.

Trioen havde brug for en pause.

- Jeg tror, vi var lidt udtømte for inspiration og idéer og havde brug for at træde et skridt tilbage. Jeg tror, vi alle havde brug for at samle ny energi og genopfinde os selv en smule, siger Amalie Stender, som står for vokalerne i Panamah.

Hør hittet 'DJ Blues' her, mens du læser videre:

Skruede ned for blusset

Derfor valgte gruppen - mere eller mindre bevidst - at skrue ned for Panamah-blusset for en stund.

- Det var ikke, fordi vi tog en bevidst beslutning om at holde pause fra Panamah, og vi har også været i kontakt frem og tilbage og arbejdet på lidt ny musik. Det har bare kørt på et meget lavere blus end førhen, siger Anders Christensen.

Pausen fra Panamah har de tre medlemmer brugt på at arbejde på andre projekter.

Peter Lützen har i mellemtiden været med til at starte gruppen Humørekspressen op, ligesom han har skrevet sange for andre artister og lavet musik sammen med sin kæreste, sangerinden Sys Bjerre, under navnet Sys&Peter.

Anders Christensen valgte at flytte til Beograd, hvor han boede i et halvt år, og har også skrevet musik for andre kunstnere.

Og Amalie Stender? Ja, hun har også haft nok at se til.

- Jeg er blevet mor i mellemtiden. Jeg har fået to børn, så jeg har brugt en del tid på at være på barsel og har været ret langt væk fra musikbranchen, siger hun.

Amalie Stender på scenen på Smukfest i 2014, da Panamah-succesen var på sit højeste. (Foto: Martin Rosenauer)

Ny single kritiserer musikbranchen

Men nu er pausen slut. Panamah er tilbage og sender i dag den nye single 'Fantaster' på gaden.

Hør den nye single her:

Sangen handler om musikbranchen og nogle af de mere uskønne sider ved det at være musiker og at skulle leve af sin musik.

- Når ting bliver en industri, hvor folk skal tjene penge, kan det hele godt blive lidt kynisk og kalkulerende. Det kan godt gøre lidt ondt, når man ved, hvor ægte musik kan være, men det hele pludselig går op i marketingsstrategier og hitpotentiale, siger Peter Lützen.

- Vi har været væk i et stykke tid og kunne derfor pludselig se det hele lidt udefra. Sangen er en kommentar på musikbranchen og dens tendens til ensretning af musikken, forklarer Anders Christensen, men erkender også, at tendenser og trends er vigtige at overveje, når man lever af musikken.

- Som musiker vil du gerne kunne leve af din musik og have et publikum, så det er naturligt at gøre sig den slags overvejelser. Men på et tidspunkt når man et punkt, hvor man må spørge sig selv: 'Går vi den her vej, fordi det er fedt, eller fordi det giver mening rent strategisk?'.

Har ikke ændret lyd

Efter tre år væk fra rampelyset glæder gruppen sig til igen at skrue op for det musikalske hitblus og barsler med mere ny musik senere på året.

Men hvor andre måske ville vælge at gå helt nye veje, når et comeback er under opsejling, har Panamah valgt at holde fast i den lyd, der gav dem succesen til at starte med.

- Vi har ikke følt noget behov for at vende det hele på hovedet, for det fungerede jo godt. Selvfølgelig sker der en naturlig udvikling i lyden, men vi er glade for den musik, vi har lavet, og holder fast i det, siger Anders Christensen og tilføjer:

- Why fix it if it ain't broken?

Facebook
Twitter