'Hvad er det her for et bagholdsangreb?' Danske stjerner overrasker hinanden med stor prisnominering

Det var en stor overraskelse, da Andreas Odbjerg og Drew Sycamore var live igennem i radioen og fortalte hinanden, at de begge er nomineret til 'P3 Prisen' til P3 Guld 2021.

Drew Sycamore (tv.) og Andreas Odbjerg (th.) er de to nominerede musikere til den prestigefyldte 'P3 Prisen' ved årets P3 Guld – den årlige prisuddeling, der i år afholdes den 9. november. (Foto: Martin Sylvest / Tariq Mikkel Khan © Ritzau Scanpix)

- Hvad er det her for et bagholdsangreb?

Sådan lød det, da det gik op for de to nominerede til 'P3 Prisen' til P3 Guld 2021, Drew Sycamore og Andreas Odbjerg, at de lige havde overrasket hinanden.

De var nemlig begge inviteret med i radioprogrammet 'Fiesta' på P3 mandag eftermiddag – og hver især troede de, at de skulle overraske deres gode ven og musikkollega med nomineringen til 'P3 Prisen'. Men hvad de ikke vidste var, at den anden sad klar med samme besked.

Andreas Odbjerg var den første af de to venner, der tog ordet:

- Det, jeg gerne vil fortælle Drew, er, at hun måske mere fortjent end nogen andre er nomineret til 'P3 Prisen', sagde han, mens Drew Sycamore begyndte at grine og famle med ordene.

Hun prøvede nemlig at komme igennem med den samme besked til Andreas Odbjerg:

- Neeej! Men det er, fordi jeg skal sige til Andreas, at han er nomineret til 'P3 Prisen'!, sagde hun begejstret.

De to venner var tydeligt overraskede over den drejning, som afsløringen af nyheden tog for dem begge.

- Hvorfor skal det altid være sådan noget lusket noget, kan man ikke bare få et godt gammeldags postbud eller et eller andet?, lød det fra en rørt Andreas Odbjerg, mens Drew Sycamore udbrød:

- Du sagde præcis det, jeg ville have sagt. Jeg skulle have fortalt dig, hvor fortjent det var, og så siger du det til mig.

- Jeg har altid set showet. Der er mange af mine helte, der har været nomineret og vundet, sagde en tydelig rørt Andreas Odbjerg i 'Fiesta' på P3, da han fandt ud af, at han er nomineret til 'P3 Prisen' ved P3 Guld 2021. (Foto: Sebastian Stokkebo Sørensen © DR)

Trygt at være nomineret sammen

I radioen gav de to udtryk for, hvor meget det betyder, at de er nomineret sammen. De har været venner i flere år og laver også musik sammen – Andreas Odbjerg har blandt andet været med til at skrive Drew Sycamores hit '45 Fahrenheit Girl'.

- Vi mødtes på en skrivecamp for nogle år siden, og vi så meget rene og uskyldige ud, men der var samtidig også en ild i øjnene af at være enormt målrettet. Og så er vi løbet ind i hinanden 1.000 gange og har lavet musik og sange sammen, fortalte Andreas Odbjerg i radioprogrammet 'Fiesta'.

Du kan høre kæmpehittet '45 Fahrenheit Girl' af Drew Sycamore, mens du læser videre:

0:00

- Det føles i virkeligheden på ingen måde som en konkurrence – det føles som to venner, der kan tage endnu et skridt sammen mod noget, vi drømmer om. Det er dejligt trygt, at det er sammen, synes jeg, sagde Andreas Odbjerg om deres nominering, mens Drew Sycamore tilføjede:

- Det er bare dig og mig.

Du kan høre, hvordan det lød, da de to venner overraskede hinanden i radioprogrammet 'Fiesta' mandag eftermiddag:

0:00

Én af sin generations stærkeste sangskrivere og én med hele pakken

Det er to aktuelle og dominerende kunstnere fra den danske musikscene, der er årets nominerede til 'P3 Prisen'.

De har begge hittet stort, har begge flere prisnomineringer bag sig, og de bliver spillet flittigt på P3.

- Andreas Odbjerg har de seneste år etableret sig som en af sin generations stærkeste sangskrivere – både når han synger på dansk i eget navn, og når han leverer hits til andre, siger P3's musikchef Mathias Buch og uddyber:

- Andreas Odbjerg tør, kan og lykkes med at være både skæv, følsom og sjov med ord. Selvom musikken ofte trækker referencer bagud, er det altid for at se fremad.

Lyt til Andreas Odbjergs kæmpehit 'Føler mig selv 100' her, mens du læser videre:

0:00

Den anden nominering går til Drew Sycamore – både fordi hun har "hele pakken" og reddede os i en tid, hvor der virkelig var brug for musik.

- Mens corona lukkede landet ned, mindede Drew Sycamore os med sine iørefaldende pophits om, hvordan følelsen af fest og frihed lyder, når den bliver oversat til musik. Det var alt, vi havde brug for lige dér, forklarer Mathias Buch.

Samtidig er hun en stærk kunstner, der har markeret sig på toppen af de danske hitlister:

- Bag det umiddelbare i sangene ligger der i Drew Sycamores gennembrud masser af hårdt arbejde og viljen til at ville lykkes. Det er en sanger, der har hele pakken.

P3 Guld kaster guldstøv over danske musikere

Andreas Odbjerg og Drew Sycamore er i spil til en pris, der tidligere er vundet af artister som MØ, Karl William, Benal, The Minds of 99 og Jada.

Og de to kan se frem til den store prisuddeling tirsdag den 9. november, hvor P3 Guld bliver afholdt i DR Koncerthuset, og hvor også Drew Sycamore selv vil være at finde blandt de optrædende, der derudover tæller musikere som Lord Siva, Statisk og Coco O.

Drew Sycamore er blandt de mest spillede danske artister og hitter blandt andet med 'I Wanna Be Dancing' og '45 Fahrenheit Girl'. Nu kan hun kalde sig nomineret til 'P3 Prisen' ved årets P3 Guld, hvor hun også skal optræde. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Udover 'P3 Prisen' bliver der kastet guldstøv over flere danske musikere, når også priserne 'P3 Talentet' og 'P3 Lytterhittet' bliver uddelt.

Showet kan efterfølgende streames på DRTV fra lørdag den 13. november, hvor det også bliver vist klokken 21 på DR1.

I morgen, tirsdag, bliver de nominerede til 'P3 Talentet' offentliggjort – det sker også i radioprogrammet 'Fiesta' på P3. De nominerede til 'P3 Lytterhittet' følger om et par uger.

FacebookTwitter