Hypet amerikansk festival udskydes efter corona-frygt

Festival med navne som Frank Ocean og Rage Against the Machine er udskudt et halvt år.

Den amerikanske rapper Eminem optrådte på Coachella i 2018. (Arkivfoto). (Foto: Mario Anzuoni. © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Frank Ocean, Travis Scott, Lana Del Rey, Rage Against The Machine og en hel masse andre store musiknavne må droppe deres planlagte ture til Californien i april.

Her skulle de have været blandt hovednavnene til festivalen Coachella, som amerikanske musikmedier ikke er blege for at kalde 'kongen af musikfestivaler'.

Men festivalen, der skulle være foregået 10.-12. april og 17.-19. april med stort set samme lineup, er nu blevet udskudt til oktober.

Det skyldes frygten for coronavirusset Covid-19, lyder det fra festivalen.

- Vi tager vores gæsters og medarbejderes sikkerhed og helbred meget alvorligt. Vi opfordrer alle til at følge retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, skriver festivalen på hjemmesiden.

Det går ikke kun ud over de mange kunstnere, der skulle optræde i Indio, Californien i april. Også de forventede 500.000 gæster må nu kigge langt efter koncerter fra nogle af klodens største navne.

De kan nu i stedet drømme sig hen til weekenderne 9.-11. oktober og 16.-18. oktober, hvor det nu er planen, at festivalen skal afholdes.

Festivalen er en årlig tre dage lang begivenhed, der finder sted over to weekender på Empire Polo Club i Californien.

Festivalen oplyser, at alle gæster, der har købt billet til april, automatisk får adgang til festivalen i oktober. Gæster kan også vælge at få pengene retur.

Langt fra eneste festival-aflysning

Udskydelsen af Coachella er langt fra eneste eksempel på festivaler eller koncerter, der enten bliver udskudt eller aflyst på grund af coronavirusset.

I Danmark opfordrer myndighederne til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med flere end 1.000 deltagere. Indtil videre til udgangen af marts.

I Irland har man aflyst den traditionsrige St. Patrick’s Day parade, der skulle have fundet sted i Dublin på mandag.

Og i USA er stribevis af festivaler blevet aflyst eller udskudt. Blandt dem er musik-, film- og techfestival South by Southwest i Austin, Texas, og den store EDM-festival Ultra Music Festival i Miami.

Tirsdag oplyste rockgruppen Pearl Jam, at den udskyder en planlagt turné i USA og Canada, der skulle have fundet sted i foråret.

FacebookTwitter