Hypet Ed Sheeran-koncert skuffede ikke: 'Det var helt fænomenalt!'

43.000 gæster skrålede med, da hitkongen Ed Sheeran lørdag aften optrådte i Odense.

Her ses Ed Sheeran på scenen tidligere i år under en koncert i Moskva. (Foto: Sergei Bobylev)

Han kan synge. Han kan skrive hits. Og så er han én stor charmetrold.

Alle tre ting slog Ed Sheeran fast med syvtommersøm, da han lørdag aften spillede for i omegnen af 43.000 feststemte publikummer i Tusindårsskoven i Odense.

- Jeg spiller nogle sange i aften, som I forhåbentligt kender - og hvis ikke, så bliver det nok en lidt lang aften, lød det kækt fra den populære sanger i begyndelsen af koncerten, der i alt varede lidt over to timer.

Det var dog svært at finde mere end et enkelt nummer eller to, som de fleste i den fynske sommernat ikke kunne synge med på, da Ed Sheeran først gik i gang med sin hitparade. Sætlisten bød blandet andet på kæmpehits som 'The A Team', 'Photograph' og den nye Justin Bieber-duet 'I Don't Care'.

Hør Ed Sheeran og Justin Bieber på nummeret 'I Don't Care' her:

0:00

Aftenens nok største bifald lød dog, da Sheeran i slutningen af koncerten trådte ind på scenen iført en dansk fodboldtrøje, inden han gav sig i kast med monsterhittet 'Shape of You', som de fleste i publikumshavet - ikke overraskende - kunne synge med på.

Ikke en klassisk popstjerne

Koncerten var den første af i alt to koncerter, som den 28-årige superstjerne spiller på dansk jord denne weekend, og i morgen spiller han endnu en af slagsen i Odense. Da billetterne sidste efterår blev sat til salg, blev alle 86.000 styk revet væk på blot lidt over to timer, og derfor kan man vist godt tillade sig at antage, at forventningerne til lørdagens koncert var skyhøje.

Og leverede han så, den britiske hitsmed?

Spørger du publikum i Tusindårsskoven, lyder svaret et rungende 'Ja!'

- Det var min første koncert med Ed Sheeran, og jeg synes virkelig, det var godt. Det var mega fedt, lød det fra 43-årige Stine Bang Iversen, der særligt var imponeret over den charme og karisma, den unge troubadour formåede at udstråle på scenen:

- Han virker så afslappet og sympatisk, når han står deroppe. Han ligner jo nok mere drengen inde fra nabohuset end en klassisk popstjerne, men han er simpelthen så charmerende og sød, og man kan bare ikke lade være med at lytte til, alt hvad han synger og siger, lød roserne fra Stine Bang Iversen, der havde taget turen fra Søborg til Odense for at opleve Ed Sheeran i levende live.

- Han ligner jo nok mere drengen inde fra nabohuset end en klassisk popstjerne, men han er simpelthen så charmerende og sød, lød det fra Stine Bang Iversen. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Fænomenal første koncert med Sheeran

25-årige Mads Andersen og kæresten Jana Møller på 29 år var også blandt dem, der havde valgt at bruge en lørdag aften i selskab med Hr. Sheeran. De havde i efteråret kæmpet en brav kamp for at få fat i billetter til koncerten, og var bestemt ikke skuffede over aftenens udskejelser.

- Det var helt fænomenalt! Jeg har været stor fan af Ed Sheeran i de sidste ti år og kan alle hans sange udenad, så det er kæmpestort for mig at opleve ham live. Det var som en drøm!, lød det fra Mads Andersen, der så sangeren spille live for første gang.

For kæresteparret Mads Andersen og Jana Møller var det første gang, de oplevede den britiske popcharmør i levende live. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

- Han gjorde det fantastisk i aften. At én mand kan stå alene på sådan en scene og underholde tusindvis af mennesker, dét er imponerende. Og selvom vi stod et stykke fra scenen, så kunne man virkelig mærke hans tilstedeværelse og energi helt ud i publikum, lød det fra Mads Andersen.

Ed Sheeran er også kendt for sine kærlighedsballader. Hør én af dem, 'Thinking Out Loud', her, mens du læser videre:

0:00

Anmelder giver topkarakter

Undervejs i koncerten fortalte Ed Sheeran på bedste singer songwriter-vis små anekdoter om sine sange, og nåede også at rose det danske sommervejr.

- Så snart jeg gik på scenen, følte jeg mig bare glad. I har virkelig et smukt land, og jeg kommer altså fra et land, som jeg i forvejen finder ret smukt. (...) Da jeg forlod England i morges var det gråt og regnede, men da jeg kom her, var det bare... Aah!, lød det veltilfreds fra sangeren på scenen, mens aftensolen gik ned bag ham.

56-årige Dorte Rosenbæk fra Aarslev var meget begejstret over popstjernens præstation på scenen, og nød de små fortællinger mellem numrene.

- Han er helt fantastisk, og han har simpelthen så meget charme og udstråling. Man kunne mærke, han havde noget på hjerte, og fik virkelig folk med, både når han sang, men også når han fortalte små historier om de forskellige sange. Det var bare så godt, lød dommen.

Dorte Rosenbæk havde taget sin mand med til Ed Sheeran-koncert. (Foto: Christian Ellegaard © dr)

Det var dog ikke kun de gæster, DR talte med, der lader til at have nydt lørdagens koncert. Også Ekstra Bladets gæsteanmelder, den kendte troubadour Lars Lilholt, var begejstret for showet, som han tildeler topkarakteren seks stjerner.

- Jeg har satme set mange koncerter i mit liv. Men jeg er voldsomt imponeret over Ed Sheeran. (...) Han gjorde pladsen til en pub i London. Alle de kvaliteter, der er i en mand med en træguitar, som at få folk til at synge med og underholde, kunne han, skriver Lars Lilholt om koncerten, som han kalder 'en af de bedste koncerter', han har været til i mange år.

Søndag får Ed Sheeran mulighed for at gentage succesen, når han igen skal spille for omkring 43.000 gæster i Tusindårsskoven i Odense.