I år fylder hans kæmpehit 20 år: Her er popcharmøren Erann DD i dag

Se og hør Erann DD synge sine kæmpehits 'Still Believing' og 'Hjertet ser'.

I år er det 20 år siden, at sanger og musiker Erann DD for alvor sang sig ind i danskernes hjerter med kæmpehittet 'Still Believing'.

Kort efter fulgte den dansksprogede kærlighedsduetten 'Hjertet ser', skrevet og komponeret af sanger Karen Busck, som satte en tyk streg under Erann DD's status som én af 00'ernes største popstjerner herhjemme.

Men selvom sangene efterhånden har hele to årtier på bagen, holder de fængende melodier stadig den dag i dag.

- Jeg ved, at både 'Hjertet ser' og 'Still Believing' er sange, som mange unge stadig hører, når de holder fest, og det er jo kæmpe optur. Det er så fedt at mærke, at folk stadig er vilde med de sange, fortæller Erann DD, der fredag gæstede P3-programmet 'Tættere på himlen'.

De to sange, som med rette kan betegnes som sangerens største hits, har da også samlet fået tæt på seks millioner afspilninger på Spotify.

- Det er svært at finde nogen, der ikke kender de sange, og det gør mig da utrolig stolt. Det er fantastisk at have været med til at lave noget, som nogle folk vil betegne som en "klassiker", siger Erann DD.

I videoen øverst kan du se Erann DD synge kæmpehittet 'Still Believing' live i 'Tættere på himlen' på P3.

Soloudspil blev kæmpesucces

Erann DD startede sin musikalske karriere i starten af 1990'erne som forsanger i funkbandet Zapp Zapp og udsendte senere to plader med duoen Drori-Hansen Furniture, der bestod af Erann DD selv og hans gamle gymnasiekammerat Casper Hansen.

Det var dog med soloudspillet 'Still Believing' fra 2000, at Erann DD's karriere for alvor tog fart. Pladen blev en enorm succes og solgte mere end 125.000 eksemplarer, og året efter indkasserede Erann DD prisen som 'Årets nye danske navn' ved Danish Music Awards.

Selv husker sangeren tiden som "rimelig crazy".

- Det var en vild tid for mig, hvor alting pludselig skete på én gang. Jeg fik de her store hits og begyndte at tjene penge på min musik, samtidig med at jeg og min kone fandt sammen og senere fik børn. Det var en crazy tid, hvor jeg gik fra ingenting til... ja, alting. Det var en vild oplevelse, fortæller Erann DD.

Erann DD vandt i 2001 prisen som 'Årets nye danske navn' ved Danish Music Awards, hvor han var nomineret til i alt fem priser. (Foto: HENRIK OLE JENSEN © Scanpix Ritzau)

Datter går i fars fodspor

Fredag gæstede musikeren programmet 'Tættere på himlen' på P3, hvor han optrådte live med sine største hits. Ét af dem er 'Hjertet ser', som han hittede stort med sammen med sangeren Karen Busck tilbage i 2001.

- Jeg ved, Karen bor i Norge i dag med sin familie. Vi har prøvet et par gange at se, om det kunne lade sig gøre at mødes og optræde sammen med nummeret, men det har desværre ikke kunnet lade sig gøre.

I stedet fik Erann DD fredag fornem assistance på scenen af sin 17-årige datter, Lea Romea Drori, som er gået i sine fars musikalske fodspor.

- Jeg synes, det er virkelig fedt, at jeg kan få lov til at optræde sammen med min far. Det lærer mig en masse, samtidig med at jeg føler mig meget tryg, fordi det er sammen med ham, fortæller den unge sangerinde om samarbejdet med sin far.

Se Erann DD og datteren Lea Romea synge hittet 'Hjertet ser' live i 'Tættere på himlen' på P3 her:

Vil fejre 20 års jubilæum

Siden succesen for 20 år siden er Erann DD fortsat med at lave musik og har udgivet flere album, senest pladen 'Rocking My Life' fra 2015.

Men selvom sangeren har udgivet masser af ny musik siden storhedstiden i 00'erne, har han ikke noget imod, hvis folk primært husker ham for de gamle hits.

- Jeg ved, der er nogle artister, der er trætte af at skulle synge deres gamle sange, men sådan har jeg det ikke. Jeg har selv skrevet de her numre, og hvert eneste ord i de sange er en del af min historie. De handler om noget, jeg har oplevet og følt, så de er jo en del af mig, siger sangeren og tilføjer:

- Og så synes jeg stadig, de er helt vilde fede at optræde med. Hvorfor skulle jeg dog være træt af at synge sange, som så mange folk kan synge med på?

Gennembrudshitsene har faktisk så særlig en betydning for Erann DD, at han i år havde planer om at fejre 20-året for udgivelsen med en stor jubilæums-turné. En del af jubilæumskoncerterne er dog blevet rykket til næste år grundet coronapandemien, men det kuer ikke den erfarne musiker.

- Jeg håber, koncerterne bliver til noget til næste år, men hvis ikke gør vi det året efter eller året efter igen. Uanset hvad skal vi nok holde det jubilæum og få os en fest, for de her sange fortjener altså at blive fejret.

Facebook
Twitter