I aften skal danske Iris optræde for Frankrigs præsident: 'Forhåbentlig får jeg ham op at danse med mig'

Albumaktuelle Iris Gold er blevet inviteret til at spille for Emmanuel Macron i Paris.

Danske Iris Gold spiller i aften koncert for Emmanuel Macron i Paris og udgiver i dag også sit debutalbum 'Planet Cool'. (Foto: Malthe Iversson © Gonzales Photo / Ritzau Scanpix)

- Kan vi ikke rykke det?

Sådan lød den danske sangerinde Iris Golds første reaktion, da hun blev spurgt, om hun havde lyst til at spille koncert i Paris i dag, fredag.

Det er nemlig også i dag, at hendes debutalbum 'Planet Cool' rammer streamingtjenesterne. Og det havde hun tænkt sig at fejre med en releasefest.

Men da hun fik at vide, at koncerten i Paris skulle foregå i den franske præsident Emmanuel Macrons have, fik piben en anden lyd.

- Så tænkte jeg, at jeg måske godt lige kunne rykke mine planer og tage til Paris, siger hun med et grin.

Lyt til Iris Golds single, 'All I Really Know', mens du læser videre:

0:00

Hvordan præsidenten har fået øjnene op for hende, er hun ikke sikker på. Men hun har en formodning om, at der måske har været nogle af hans folk blandt publikum til en koncert, hun spillede i Paris i silende regnvejr for et par uger siden.

En koncert, hun bestemt ikke vil betegne som en af sine bedste. Den blev nemlig afbrudt flere gange på grund af regnen. Men tilsyneladende forhindrede det ikke Iris Gold i at levere en overbevisende optræden.

En big deal

Det er endnu ikke gået helt op for Iris Gold, at hun inden længe skal optræde for en af Europas vigtige beslutningstagere, som for nylig har lagt et klip fra hendes optræden på sidste års Roskilde Festival på sin Instagram.

- Det er så underligt. Det er nok, fordi alle reagerer, som de gør, at jeg har fattet, det er en big deal. Min farmor skrev til mig, at hendes fodterapeut havde læst det og fortalt hende det. Hun syntes, det var så vildt. Der var mange emojis og udråbstegn, griner Iris Gold, som efterhånden har spillet 100 koncerter rundt om i Danmark og altså må siges at have oparbejdet en vis sceneerfaring.

Og der er da heller ikke meget nervøsitet at spore i hendes stemme.

- Det skal nok gå. Der må jo være en grund til, at han har valgt mig. Jeg har tænkt mig at bringe min sædvanlige energi, fest og farver – og forhåbentlig får jeg ham op at danse sammen med mig, fortæller sangerinden, som er begejstret for den internationale opmærksomhed, der falder heldigt sammen med udgivelsen af debutalbummet.

Lyt til 'Roll It Out' fra Iris Golds debutalbum 'Planet Cool':

0:00

Til arrangementet hos præsidenten, 'Fête de la musique 2019', spiller, udover Iris Gold, tre andre navne fra henholdsvis Frankrig, Portugal og Irland.

- Jeg tænker, at han sikkert kunne have valgt Beyoncé eller Lady Gaga. Men så har han valgt Iris Gold fra København.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter