I nat gav Kanye West eksklusiv premiere på sit længe ventede album: 'Det er kæmpestort'

Det nye album 'Donda' skal udkomme fredag, men det er endnu ikke landet på streamingtjenesterne.

Kanye West gav i nat dansk tid premiere på sit kommende album 'Donda' til en lytte-event i Atlanta i USA. (Foto: Kevin Mazur © (c) Getty images)

For lidt over et år siden, i juli 2020, annoncerede den verdensberømte rapper Kanye West, at hans tiende album ville udkomme om få dage.

Eneste problem var, at albummet 'Donda', der er opkaldt efter hans afdøde mor, aldrig kom.

Men nu skulle det altså være ganske vist, at den 44-årige rappers nye album er lige på trapperne. Tidligere på ugen kom det nemlig frem, at albummet skulle lande i dag, 23. juli.

I skivende stund er 'Donda' dog endnu ikke ude på streamingtjenesterne, men i aftes amerikansk tid mødte Kanye op til en imødeset premierelytning af albummet på Merdeces-Benz Stadium i Atlanta, USA.

Arrangementet, der havde 42.000 tilskuere, kunne streames live via Apple Music, og derfor er der kommet mange flere detaljer frem om det nye, længe ventede Kanye-album.

Mediet Variety var blandt andre tilstede i Atlanta og beskriver deres førstehåndsindtryk af det kommende album således:

- Efter én lytning virker 'Donda' til at være det mest musikalsk eventyrlystne og tilfredsstillende album fra Kanye West siden 2016-albummet 'Life of Pablo'.

- Men fans skal ikke forvente tunge beats. Det er langsomt og dybsindigt, hvilket minder om '808s and Heartbreak', som han udgav efter sin mors død, skriver mediet.

Ifølge flere amerikanske medier stod Kanye West under hele afspilningen efter sigende i midten af det kæmpe stadion og sang med uden en mikrofon og uden at sige et eneste ord til de 42.000 tilskuere.

Lyt til Kanye Wests nummer 'Closed On Sunday' fra 2019-albummet 'Jesus Is King', mens du læser videre.

0:00

Nyt samarbejde med Jay-Z

En af de helt store nyheder, der kom ud af arrangementet, var, at Kanye West og Jay-Z på det nye album bliver genforenet.

På det endnu unavngivne nummer kommenterer Jay-Z både på Kanye Wests forfejlede politiske karriere og duoens ikoniske 'Watch The Throne'-album fra 2011, som blandt andet indeholder kæmpehittet 'Niggas in Paris'.

Jay-Z sætter også ord på nogle af de ting, som han har været lidt træt af ved Kanye West de seneste par år, hvor de ifølge rygter er gledet lidt fra hinanden.

Det fortæller P3-vært Pelle Peter Jencel, som har fulgt Kanye Wests karriere og gøren og laden tæt.

- Jay-Z synger blandt andet "I told him to stop all that red cap, we going home", hvilket helt klart er en kommentar til Kanye Wests tidligere støtte til Donald Trump, mener Pelle Peter Jencel, som er begejstret for de to rapperes samarbejde.

- Det er et magisk samarbejde. Jay-Z har på flere måder skabt Kanye West. Først som producer på nogle af hans egne numre, og siden var det Jay-Z, der signede Kanye West til sit pladeselskab, da han begyndte at rappe. Han har altid været en faderfigur og mentor for Kanye West, fortæller radiovært Pelle Peter Jencel, som har hørt det unavngivne nummer og de små bidder af albummet, det endnu har været muligt at høre:

- Nummeret lyder som Kanye West fra sin mest eksperimenterende side tilsat noget klassisk Jay-Z.

I Twitter-videoen herunder kan man høre en bid fra Jay-Z's vers, hvor han blandt andet synger om Kanye Wests afdøde mor, Donda West.

Rappens største navne medvirker

Jay-Z er dog langt fra den eneste rapstjerne, der medvirker på 'Donda'-albummet.

Musikmediet Pitchfork skriver, at store navne som Pop Smoke, Travis Scott, Pusha T, Baby Keem, Lil Baby og Lil Durk også er at finde på tracklisten.

Og det giver rigtig god mening, mener Pelle Peter Jencel.

- Travis Scott er lidt for Kanye, hvad Kanye var for Jay-Z. Travis Scott blev lidt set som Kanye Wests praktikant, men nu er han vel et af de største nulevende rapnavne.

- Og Lil Baby er måske den varmeste rapper i USA lige nu, som har udgivet flere nummer et-albums den seneste tid.

- Alle navnene giver mening på hver deres måde – både kreativt og familiært. De er et meget godt portræt af amerikansk rapmusik lige nu. Det eneste, man kunne savne, var nogle kvinder.

Mere end noget andet ser det dog ud til, at utålmodige fans savner at kunne høre musikken.

Hyldest til sin mor

Titlen på Kanye Wests tiende album er som bekendt navnet på Kanye Wests mor. Donda West døde i 2007 efter komplikationer fra en fedtsugning, og hendes dødsfald har hjemsøgt Kanye West lige siden, fortæller radiovært Pelle Peter Jencel.

- Han har virkelig slået sig selv i hovedet over hendes død i mange år. Han har udtalt, at hans mor døde under en fedtsugning, og det var nok ikke et indgreb, hun ville have fået foretaget, hvis hendes søn ikke var Kanye West.

Kanye West poserer sammen med sin mor, Donda West, til Grammy-uddelingen i 2007, hvor rapperen vandt tre priser. Samme år døde Donda West af komplikationer efter en fedtsugning. Hun blev 58 år. (Foto: ROBERT GALBRAITH © Scanpix)

- Hun har altid været hans tro støtte. Han har lavet et nummer, der hedder 'Hey Mama', som virkelig forklarer hendes rolle i hans liv rigtig godt.

For at understrege Kanye Wests mors betydning for sønnen, har han desuden valgt at opkalde hele sin kreative organisation Donda.

Og nu opkalder han så sit kommende tiende album efter hende. Og det er et album, som Pelle Peter Jencel virkelig har set frem til længe.

- Jeg glæder mig helt abnormt meget til, at det album kommer ud. Helt sindssygt meget, siger han og uddyber sin ærgrelse over, at albummet ikke var ude her til morgen:

- Jeg blev både skuffet og lidt ked af det, da jeg tjekkede nettet i morges, og albummet ikke var der. Men jeg blev ikke overrasket, fordi Kanye West også er kendt for at lave ændringer i sidste øjeblik. Det kan være, at albummet bliver uploadet i disse sekunder, og det kan også være, at vi aldrig får det at høre. Det er det smukke, griner Pelle Peter Jencel.

Update: Kanye Wests album 'Donda' udkom ikke i fredags, som det eller var meldt ud. I stedet skulle albumpremieren være udskudt til august ifølge en kilde tæt på Kanye West. Det har rapperen dog ikke selv været ude at bekræfte.

Facebook
Twitter