I weekenden bragede dansk gruppes hit pludselig ud af højttalerne i Hollywood: 'Det er stadig surrealistisk'

Scarlet Pleasures kæmpehit 'What A Life' blev spillet til søndagens Oscar-show, da 'Druk' vandt en gylden statuette.

'What A Life' er også blevet et hit i Frankrig, hvor Scarlet Pleasure netop har udgivet en ny udgave af nummeret sammen med den franske sanger Suzanne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis du var en af de 800.000 danskere, der sidste år nåede i biografen og se hitfilmen 'Druk', så kender du nok også Scarlet Pleasures hitsingle 'What A Life'.

Sangen, der spilles i filmens nu ikoniske slutscene, er nemlig siden blevet et stort hit.

I skrivende stund kan sangen alene på Spotify bryste sig af hele 16 millioner afspilninger, og nu kan Scarlet Pleasure føje endnu bedrift til deres allerede velvoksne hit-cv.

'Druk' vandt nemlig for nylig en Oscar for 'Bedste udenlandske fim'.

Og mens filmens instruktør, Thomas Vinterberg, til jubel og klapsalver gik på podiet for at afholde sin takketale og modtage den gyldne statuette, bragede Scarlet Pleasure og filmens titelsang 'What A Life' ud af højtalerne i Oscar-studiet.

- Havde man sagt til os for tre år siden, at den her sang, vi sad og arbejdede på, ville komme med i en film, som skulle ende med at vinde en Oscar… Ja, så havde vi sgu nok ikke troet på det, fortæller bandets trommeslager, Joachim Dencker.

- Det hele er stadig lidt surrealistisk. Som om vi sidder fast i en eller anden vildt fed drøm. Men vi er virkelig stolte af, at vi nu er en lille del af danmarkshistorien på én eller anden måde, tilføjer forsanger Emil Goll med slet skjult begejstring.

Kom med i filmen i sidste øjeblik

Scarlet Pleasure udgav allerede 'What A Life' tilbage i 2019, men da 'Druk' sidste år havde premiere, fik sangen pludselig enorm succes og stormede frem på hitlisterne.

Og nu, hvor biografsuccesen først blev nomineret og senere altså har vundet den gyldne Oscar-statuette, har 'What A Life' igen fået en musikalsk renæssance.

- Vi kan helt klart mærke, at folk har taget sangen til sig på ny. Der er for eksempel blevet lagt en masse videoer op på TikTok, hvor folk danser til sangen og prøver at efterligne Mads Mikkelsens dansetrin, fortæller Emil Goll.

Og det var faktisk netop Mads Mikkelsens dansescene, der var hele grunden til, at 'What A Life' kom med i 'Druk'.

Cirka to måneder før filmholdet skulle i gang med at filme, blev Scarlet Pleasure kontaktet af Thomas Vinterbeg.

På det tidspunkt var filmskaberen stadig meget i tvivl om, hvorvidt scenen med Mads Mikkelsen overhovedet skulle være med – primært fordi han ikke havde fundet den rette sang endnu, forklarer Emil Goll.

- Det hele var lidt last minute, men Thomas' kone og hans datter Ida havde hørt vores sang og foreslået ham at bruge 'What A Life'. De syntes begge, den passede perfekt til filmen, og det var han heldigvis enig i, fortæller forsangeren om nummeret, der senere blev skræddersyet, så det passede perfekt til stemningen i den energiske slutscene.

Se og hør Scarlet Pleasure spille filmhittet 'What A Life' her:

Er allerede klar med ny musik

Med punktet "skabere af titelsangen til en Oscar-vinder" på cv'et og et muligt kommende TikTok-hit i sigte, kunne man fristes til at tro, at Scarlet Pleasure ville hvile lidt på laurbærrene.

Men nej. I stedet er gruppen allerede klar med helt ny musik og er fredag ude med den dugfriske forårssingle 'Somebody Else'.

- Modtagelsen af 'What A Life' gav os så meget energi, som vi har brugt på at lave ny musik og finde frem til en lyd, der er endnu hårdere og endnu mere up-tempo end det, man normalt kender os for, fortæller Emil Goll om sangen.

Hør 'Somebody Else' her:

0:00

Gruppen beskriver selv sangen som noget, "man kan feste til", og de glæder sig da også allerede til, at sangen skal ud og leve på dansegulve og ikke mindst til de koncerter, Scarlet Pleasure selv skal spille i løbet af sommeren og efteråret.

- Jeg tror, alle musikere har et kæmpe savn til det at spille live, så det glæder vi os helt vildt til. Jeg tror, både vi og publikum trænger til det, så koncerterne bliver nok endnu vildere, end de nogensinde har været før, lyder det lovende fra Emil Goll med et lille grin.

Scarlet Pleasure glæder sig til snart at få græs - og scenegulv - under fødderne igen. Her ses Emil Goll (th.) og Alexander Malone under en koncert på Grøn i 2019. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk