Ikonisk forsanger for The Prodigy er død

Sangeren Keith Flint fra The Prodigy er død. Han blev 49 år.

The Prodigy-sanger Keith Flint ses her under en festivalkoncert i 2015. (Foto: Jos © Scanpix)

Forsangeren i bandet The Prodigy, Keith Flint, er død i en alder af 49 år.

Keith Flint blev mandag fundet i sit hjem i den britiske by Dunmow, rapporterer politiet i Essex.

Politiet blev kaldt ud til sangerens hjem, hvor han blev erklæret død ved politiets ankomst, oplyser politiet ifølge BBC.

Også hans bandkolleger fra The Prodigy, Liam Howlett og Maxim, bekræfter nyheden.

- Det er med det dybeste chok og tristhed, at vi bekræfter, at vores bror og bedste ven, Keith Flint, er død. En sand pioner, innovatør og legende. Han vil blive savnet for evigt, skriver bandet på The Prodigys Facebook-side.

Politiet meddeler, at der ikke er noget mistænkeligt ved dødsfaldet.

Var slet ikke gruppens forsanger i starten

The Prodigy slog igennem med deres hårdtpumpende elektroniske sange i 90'erne.

I starten markerede gruppen sig især med singlen 'Out of Space' fra 1992, men på det tidspunkt var Keith Flint faktisk gruppens danser. Det var derfor først senere, at han blev gruppens forsanger.

Med Flint ved mikrofonen tog det endnu mere fart for gruppen, og i 1997 kom det helt store gennembrud med albummet 'The Fat of the Land' og energifyldte rave-hits som 'Firestarter', 'Smack My Bitch Up' og 'Breathe'.

Lyt til kæmpehittet 'Firestarter' her:

0:00

Gjorde elektronisk musik spiselig for rockfans

Janus Køster-Rasmussen, der er journalist og tidligere musikanmelder for Politiken og Berlingske, fortæller, at The Prodigy var et af de tre store navne, der gjorde den elektroniske musik spiselig for rockpublikummet.

- Sammen med The Chemical Brothers og Fatboy Slim var The Prodigy blandt de største inden for big beat-genren i 90'erne. Der var dengang en form for fjendskab mellem rockverdenen og den elektroniske musik, hvor man enten var til det ene eller andet. Men de her bands var med til at forene de to genrer, siger han.

Keith Flint spillede ifølge Janus Køster-Rasmussen en særlig rolle i bandet.

I begyndelsen var det som sagt slet ikke ham, der stod ved mikrofonen – han var i stedet bandets visuelle udtryk på grund af sit klovne- og djævleagtige udseende.

- Han startede som danser i bandet, og musikken blev ligesom afbildet i hans person. Senere fandt bandet ud af, at han var god til at synge – eller skrige – ind i mikrofonen, og så kom hits som 'Firestarter' blandt andet, siger Janus Køster-Rasmussen.

The Prodigys seneste album, 'No Tourists', udkom så sent som i november sidste år, hvor det toppede den britiske albumhitliste.

Trioen havde da også en lang række koncerter i kalenderen dette forår. I maj skulle The Prodigy blandt andet have turneret i USA.

The Prodigy nåede som trio at udgive syv studiealbum, hvoraf de seks seneste formåede at toppe den britiske albumhitliste. Her ses fra venstre Maxim, Keith Flint og Liam Howlett under et interview i 2015. (Foto: KAZUHIRO NOGI © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter