'Ingen andre end P3 ville spille vores lortesange': The Minds of 99 vinder hovedprisen til P3 Guld

Gruppen The Minds of 99 vinder hovedprisen ved P3 Guld foran Saveus, der også var nomineret.

The Minds of 99 vandt KarriereKanonen i 2012. Nu har de også vundet P3 Prisen. (Foto: Betina Garcia © dr)

Det blev det danske band The Minds of 99, der lørdag aften vandt den prestigefyldte P3 Prisen – og de medfølgende 100.000 kroner – ved P3 Guld-showet i Odense.

- Tusind tak. For ikke så længe siden var der en, der sagde til os, at vi var blevet okay succesfulde med nogle okay mærkelige sange, sagde forsanger Niels Brandt fra scenen, efter det gyldne trofæ var blevet overrakt af Benal, der vandt P3 Prisen, sidst radiokanalen uddelte statuetterne.

Herefter takkede forsanger Niels Brandt P3 for, at kanalen har støttet op om bandets sange i fem år.

- Der var ingen andre, der gad at spille vores lortesange, sagde han i sin tak til P3.

Se The Minds of 99's takketale her.

Hovedprisen ved P3 Guld bliver overrakt til en solist eller gruppe, der blandt andet tør udfordre vanetænkningen og det sikre. Og til et navn, der har imponeret og rørt sit publikum inden for det seneste år.

Lørdag blev det så afsløret, at det er The Minds of 99, der i år passer allerbedst på netop den beskrivelse. Gruppen var oppe imod Saveus med Martin Hedegaard i front, som var det andet navn af de to nominerede til P3 Prisen.

Lyt til nummeret 'Alle skuffer over tid', som The Minds of 99 optrådte med til P3 Guld, herunder:

0:00

Altid ambitiøse og med nerve

- The Minds of 99 vil noget. I teksterne gemmer der sig tvivl og spørgsmål om de grundlæggende ting i tilværelsen – fra tankerne inde i hovedet, følelserne i kroppen til livet omkring os. Fortalt gennem slidstærke sange og melodier, der hænger ved. Nogle gange som melankolske hymner, andre gange med en smadret, fysisk og højoktan energi. Altid intenst og lige på. Altid ambitiøst og med nerve, sagde P3's musikansvarlige, Mathias Buch Jensen, før han udråbte gruppen som vinder af P3 Prisen.

The Minds of 99 blev dannet i 2012 og vandt året efter talentudviklingsprogrammet KarriereKanonen.

Gruppen har udgivet i alt fire albummer – senest 'Solkongen' (2018) og en live-optagelse fra bandets koncert på Orange Scene på Roskilde Festival sidste år.

I 2018 var nummeret 'Alle skuffer over tid', som The Minds of 99 optrådte med til lørdagens P3 Guld, desuden den tredjemest afspillede sang på P3.

Tidligere har navne som Karl William, Marie Key og Fallulah vundet P3 Prisen.