Ja-da! Popdronning rydder bordet i historisk sejr ved P3 Guld

27-årige Jada blev den store vinder ved lørdagens P3 Guld 2020.

Jada løb med både 'P3 Lytterhittet' og 'P3 Prisen' ved P3 Guld 2020, der blev afholdt lørdag aften. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

- Vinderen er… Jada!

Sådan lød det ikke bare én, men to gange, da statuetterne ved dette års P3 Guld lørdag aften blev uddelt.

Her sejrede den 27-årige sanger og musiker Jada, der i virkeligheden hedder Emilie Molsted Nørgaard, både i kategorierne 'P3 Prisen' og 'P3 Lytterhittet' – sidstnævnte med kæmpehittet 'Nudes'.

- Tusind tak. Fuck man. Seriøst, mange tak, lød det fra en noget nær mundlam Jada, da hun sidst på aftenen gik på scenen for at modtage 'P3 Prisen', der er hovedprisen ved P3 Guld.

Det er første gang nogensinde, siden P3 Guld indførte de nuværende kategorier, at én artist har vundet to priser på én og samme aften.

- Jeg er simpelthen så glad og taknemlig, lød det fra Jada efter showet.

- Det har virkelig ikke været noget sjovt år, så det er så dejligt at mærke, at folk stadig er glade for, at jeg findes, og at det kan bruges til noget, at jeg laver musik. Fuck, det betyder så fucking meget, det her. Undskyld, jeg bander. Det betyder utroligt meget.

Hør lytterhittet 'Nudes' her:

0:00

Slog flere pris-rekorder

Det er kun to og et halvt år siden, at Jada udsendte sin debutsingle, 'Keep Cool', men alligevel er hun på rekordtid blevet én af Danmarks mest populære popmusikere. Med hits som 'Lonely' og 'Nudes' under bæltet er det blandt andet lykkedes Jada at blive booket til Roskilde Festival tre år i træk, hvor hun i år skulle have åbnet den ikoniske Orange Scene.

Sidste efterår medvirkede hun også i DR3-dokumentaren 'Jada – lillebitte kæmpestor', hvor man på nærmeste hold kunne følge sangtalentet i hendes rejse mod det store gennembrud.

Allerede sidste år vandt Jada prisen 'P3 Talentet', og med lørdagens historiske dobbeltsejr kan Jada nu prale af et vaskeægte P3 Guld-hattrick. Hun er nemlig den første kunstner nogensinde, der har vundet alle tre P3 Guld-priser.

Og Jadas rekorder stopper ikke dér. Sangeren, der er vokset op i den sjællandske by Bisserup, er nemlig også den første kvindelige artist, der formår at vinde prisen for 'P3 Lytterhittet'.

Jada sluttede P3 Guld af med et brag, da hun optrådte med sin nyeste single, 'On Me':

Hitkvartet løb med talentpris

Selvom Jada i den grad stjal showet, var hun ikke den eneste musiker, der blev hædret lørdag aften.

Også det danske band Ganger måtte en tur på scenen for at tage imod trofæet og titlen som årets 'P3 Talentet'.

Tidligere vindere af 'P3 Talentet' tæller store navne som Karl William, Soleima, Ukendt Kunstner og Jada, og det var da også et begejstret band, der fra scenen takkede for prisen.

- Det havde vi fandme ikke regnet med. Tusind, tusind tak. Det er jo fuldstændigt vanvittigt, lød det fra bandmedlem Mille Mejer Djernæs Christensen.

Ganger debuterede sidste år med albummet 'Mørk' og har netop udsendt opfølgeren 'Tro'. Kvartetten er blandt andet kendt for sangene 'Bye Bye' og 'Olympisk'.

Men selvom bandet har fået succes med sin musik, så kom det alligevel noget bag på dem, at de har sejrede ved P3 Guld.

- Vi havde slet ikke regnet med, at vi var et band, der kunne blive spillet på P3 eller optræde til P3 Guld, så det er ret vildt og syret, at vi står her og har vundet, lød det fra Ganger efter showet.

Ganger var ikke kun på scenen for at modtage prishæder, de optrådte også under lørdagens show:

På scenen blev bandet blandt andet rost for sin evne til at stole på sig selv, sin musik og sin fortælling.

- Det er udfordrende og uventet, det er et originalt univers, der vokser vildt og ikke lader sig begrænse, og som hele vejen er båret af en musikalsk selvsikkerhed, der sætter ild til både hjerne og hjerte, lød det i begrundelsen fra P3.

Og netop det udfordrende og uventede er vigtige ingredienser i de nykronede talenters musik, forklarede bandet selv efter showet.

- Fra starten har det været vores mission at lave noget, der ikke findes i Danmark. Vi vil gerne åbne op for, at man tør eksperimentere noget mere med popmusik og udfordre publikum.

Ganger på scenen ved P3 Guld. Fra venstre ses Thomas Bach Skaarup, Andreas Campbell, Ninna Lundberg og Mille Mejer Djernæs Christensen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Kampen om aftenens hovedpris, 'P3 Prisen', stod mellem Jada, Clara og Artigardit, mens Jada i kategorien 'P3 Lytterhittet' dystede mod Jung og deres nummer 'Hun kommer tilbage' og sommerbaskeren'Solhverv' med Lord Siva.

I kategorien 'P3 Talentet' sejrede Ganger over grupperne Joyce og Patina samt rapperen Tessa.

Udover aftenens vindere, Ganger og Jada, bød P3 Guld 2020 også på optrædener fra navne som Tessa, Clara og Suspekt.

Du kan se eller gense hele P3 Guld 2020 her i DRTV.

FacebookTwitter