Jada vil ikke have, du skammer dig over nøgenbilleder: 'Det er okay'

Danske Jada synger om pinlige nøgenbilleder og skamfuld 'ghosting' på den nye single 'Nudes'.

Du har knipset løs.

Måske har du også lige suget mavsen lidt ind og slukket loftlampen for at få det dér gode, lidt mere dunkle, flatterende lys fra læselampen på dit sengebord.

Du har nøje udvalgt det bedste skud fra din kamerarulle, der efterhånden har udviklet sig til én stor mosaik af bar hud.

Og nu er det sendt afsted. Dit nøgenbillede.

Du venter i spænding. Hvad siger din udkårne mon til dit mesterværk? Du ligger lidt og overvejer, om du mon alligevel skulle have søgt ind på den uddannelse som fotojournalist, nu du er så ferm med kameralinsen.

Langsomt begynder sveden dog alligevel at pible frem på panden. Nu må modtageren da have set det billede? Måske kan du rent faktisk se, at beskeden er blevet åbnet.

Men din indbakke, ja, den forbliver tom. Der kommer intet svar tilbage. Du er blevet 'ghostet'. Left on read.

Hvis ovenstående scenarie vækker genklang, så har du måske også oplevet den pinlige eller måske skamfulde følelse, du sidder tilbage med, når der intet kommer retur.

"Var det for meget?", tænker du måske. Men det skal du stoppe med. Sådan lyder budskabet fra sangerinden Jada, der fredag udgav sin nye single 'Nudes'.

Hør 'Nudes', der også er P3 Uundgåelige i denne uge, mens du læser videre:

Synger skammen ud sammen

Trods titlen handler 'Nudes' dog ikke kun om nøgenbilleder, men også om de gange, man har sendt en risky sms eller lagt sine kærlige følelser frem i en Messenger-besked - og måske uden at få svar tilbage, forklarer Jada.

- For mig er 'Nudes' en historie om at gøre noget, man bagefter synes var vildt pinligt. Man skriver måske med en, man godt kan lide, og tænker, at ens egne følelser er gengældt, så man tager chancen og sender måske nogle smukke nøgenbilleder eller et kærestebrev - blotter sig og er helt ærlig om, hvad man føler og har lyst til - for så at opdage, at du har mistolket situationen, og modparten ikke har det på samme måde, siger Jada og fortsætter:

- Det kan jo være vildt pinligt, men 'Nudes' handler om, at det er okay at have gjort de ting. Det er okay, at du har gjort noget, du måske syntes var pinligt, selvom du skammer dig nu. Det var dejligt, du turde tage chancen. Vi elsker dig stadigvæk og synger skammen ud sammen, siger sangerinden om nummeret, hun selv kalder en "oprejsningssang".

Inspireret af vennernes datinghistorier

Inspiration til sangen kommer fra de samtaler, Jada har haft med sine venner om dating, kærlighed og de berømte og berygtede nudes.

- Jeg har været sammen med min kæreste i otte år, så det er længe siden, jeg selv har oplevet de ting, men når jeg har hørt mine venners historier, så mindes jeg virkelig, hvordan det føltes dengang, når man sendte den dér sms, hvor man blottede sine følelser.

Samtalerne inspirerede Jada til at skrive 'Nudes' - dog med det forbehold, at hun lige twistede historien, så veninderne ikke fik udbasuneret deres liv til hele Danmark, forklarer hun med et grin.

Resultatet blev en sang, som hun tror og håber mange kan genkende en smule af sig selv i. Nummeret ramte i hvert fald plet hos sangerindens egne bekendtskaber.

- Da jeg sang den for mine venner, sagde de, at det var som at høre deres eget liv én til én. Både det konkrete i at have sendt de der nudes, men også det der med at være en lillebitte idiot, som gør nogle pinlige ting, man senere fortryder.

Sangen handler også om følelsen af at blive 'ghostet' - at blive bevidst ignoreret af den, man skriver med. Men Jada understreger, at 'Nudes' ikke nødvendigvis skal ses som en løftet, moralsk pegefinger.

- Selvfølgelig skal vi behandle hinanden ordentlig, men omvendt er det jo også dét, der kan være pinligt; hvis man sidder der og ikke aner, hvad man skal svare tilbage på sådan en sms, fordi man ikke har de samme følelser. Så ender man måske med at være en stor idiot og ghoste én, man faktisk holdt af - og det er jo også skamfuldt. Det går begge veje, siger hun.

Jada har allerede spillet en lang række koncerter rundt omkring i Danmark i løbet af årets første måneder. Her ses hun på scenen under en koncert i Roskilde i januar. (Foto: Bo Källberg © Ritzau Scanpix)

Mærker præstationspresset efter stor succes

Den nye single er Jadas første udspil, siden hun i sommer udgav det anmelderroste debutalbum 'I Cry A Lot', og det nyeste kapitel i en spirende karriere, der kun er gået én vej, siden sangerinden debuterede tilbage i 2017.

Siden har hun haft succes i radioen - du kender måske hittet 'Lonely', spillet udsolgte koncerter i hele landet, og hjemme på hylden pryder flere fornemme musikpriser. Senere på året kan hun endda score sig én mere, når hun er nomineret til hovedprisen ved årets P3 Guld.

Nå ja, og så skal hun åbne den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival til sommer.

Det går godt for Jada, og sangerinden er af mange blevet kaldt en af de mest lovende stjerner på den danske pophimmel. Derfor er det også nærliggende at spørge ind til, om hun, med ny musik på gaden, er nervøs for, om hun kan leve op til den succes, hun har oplevet indtil videre.

- Både ja og nej, lyder det fra Jada, efter hun har tygget lidt på spørgsmålet.

Selvom hun medgiver, at det da lægger et vist pres på de 27-årige skuldre, så lader hun ikke præstationspresset tage overhånd.

- For ti eller fem år siden, tror jeg, jeg havde været fuldstændig pisket op i pres, men i dag har jeg en anden ro inden i mig selv. Jeg har lært, at uanset om jeg får dårlige eller gode anmeldelser, om jeg sælger billetter eller ej, og om folk kan lide min musik, så er jeg tilfreds med at være mig, siger Jada.

- Jeg er ikke bange for at fejle, for jeg kommer til at lave masser af fejl. Jeg må bare prøve at gøre det, der føles rigtigt for mig.