Jakob har mødt pigen i sit liv, men deres kærlighed er forbudt - nu har popstjerne skrevet sang om forholdet

Sangeren Basim hjalp P3-lytteren Jakob med at skrive en sang til kæresten.

Basim er en garvet sangskriver og sanger. I P3's 'Sangskriver' beviste han for fjerde gang, at han også kan skrive en popsang på to timer. (Foto: Jens Dresling © Scanpix)

Jakob har fundet sit livs kærlighed, men selvom de store følelser er gengældte, så er forholdet kompliceret.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med den forbudte kærlighed igennem store fortællinger som William Shakespeares 'Romeo og Julie' eller James Camerons 'Titanic', men for Jakob er det ikke noget, han sidder og ser en lørdag aften med popcorn i skødet.

For Jakob er forbudt kærlighed en realitet. Det fotalte han om forleden i P3-programmet 'Sangskriver' i lørdags.

Han bliver nemlig nødt til at holde sit forhold til kæresten Sara hemmeligt, og derfor bliver Jakob og Saras rigtige navne heller ikke brugt i denne artikel.

Jakob mødte sin drømmepige Sara for ni måneder siden på en bytur. Herefter så de meget til hinanden, og sommerfuglene voksede hurtigt, men på trods af det forblev hun et mysterium.

Sara ville ikke fortælle sit rigtige navn eller lade Jakob komme tæt ind på livet af hende.

For Sara er fra Iran, og hun føler, at hendes familie har forventninger til, at hun skal være kæreste med en, der også er fra Iran.

Men Jakob er fra Danmark, og derfor holder de stadig, efter ni måneder sammen, deres forhold skjult for Saras familie, fordi hun er nervøs for familiens reaktion på deres forhold.

- Sara har skyldfølelse over, at hun har haft det svært med at skulle fortælle sin familie, at hun har fundet en dansk fyr. Det er meget vigtigt for mig at fortælle Sara, at lige meget hvor lang tid, det tager, før hun er klar til at fortælle sin familie om mig, så er min kærlighed til hende uændret, fortæller Jakob.

Derfor skrev Jakob ind til P3-programmet 'Sangskriver', hvor radiovært Jonas Gülstorff sammen med en musikalsk gæst hver uge på kun to timer skriver sange ud fra lytternes oplevelser og ønsker.

Basim: 'Sindssyg historie'

I radiostudiet sad værten Jonas Gülstorff med sanger og sangskriver Basim, og de tog sammen udfordringen op om at skrive en sang til Jakob og Sara.

Selvom den garvede sangskriver Basim besøgte 'Sangskriver' for fjerde gang, blev han alligevel nervøs for at skulle fortælle Sara og Jakobs historie igennem en sang.

- Hold nu op, det er en sindssyg historie. Jeg er lidt skræmt over religion og kulturelle forskelle, for det er et sindssygt ømt punkt, hvor man kan komme til at træde nogen over tæerne, hvis man ikke har samme holdning, siger Basim.

Jonas Gülstorff og Basim færdiggjorde sangen 'Ta' den tid det ta'r' på hængende hår i ugens 'Sangskriver' udseendelse. (Foto: (DR))

Men samtidig kan han sætte sig i Saras sted, for det er noget, Basim kender fra egen krop. Han var nemlig vild med en muslimsk pige, og de havde også svært ved at stå offentligt frem med deres forhold.

- Vi kunne ikke ses offentligt, fordi jeg var en muslimsk dreng, og hun var en muslimsk pige. Når man ikke er helt sikker på forholdet, kan det være svært at stå frem, for så snakker folk.

- Så jeg kan så godt sætte mig ind i behovet for at holde et forhold hemmeligt. Når man er vokset op i en familie med nogle bestemte forventninger, så er det svært at gå imod de forventninger. Men jeg tror grundlæggende, at forældre ønsker, at man er glad på trods af kulturelle forskelle, siger Basim.

Den rammer præcist

Efter to intense timer var Jonas Gülstorff og Basim klar til at spille sangen 'Ta' den tid det ta'r' for Jakob.

Hør 'Ta' den tid det ta'r' og Jakobs første reaktion på nummeret her:

0:00

Og selvom tiden lige pludselig gik hurtigt for de to sangskrivere, så ramte de plet hos Jakob.

- Den rammer præcis den følelse, jeg har, om at hun ikke behøver at skynde sig med at fortælle sine forældre om mig, siger Jakob om sangen 'Ta' den tid det ta'r'.

Udsendelsen blev sendt lørdag, hvor Sara fik mulighed for at høre den sang, der var blevet skrevet til hende.

- Hun blev rigtig glad og rørt! Der blev fældet en lille tåre, og så sagde hun, at hun følte sig meget heldig, fortæller Jakob om kærestens reaktion.

Men det var ikke kun Sara, der igennem udseendelsen har fået et større indblik i Jakobs følelser.

- Mine forældre hørte også programmet, så de har også fået et bedre indblik i forholdet, og på den måde føler jeg også, at de tager mit forhold til Sara mere seriøst. Så det har været en meget vellykket oplevelse, siger han.

Du kan høre hele lørdagens udgave af 'Sangskriver', og høre, hvordan sangen blev til, herunder:

0:00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter