'Jeg er en overlever', råbte de - og fik hele verden til at gøre det samme. Her er historien om Destiny's Child

For 20 år siden storhittede de verden over med sange som 'Survivor', men drama og intriger kom i vejen for gruppens store succes.

(Foto: Grafik: Oliver Seppo © DR)

Dagene er så småt blevet varmere og lysere, coronarestriktionerne bliver gradvist lempet, og vi kan forhåbentlig snart begynde at vende tilbage til vores normale liv igen.

Derfor er der nok også en del, der aner en lille mulighed for igen at få lov til at smide tøjlerne og feste over sommeren - med sprit og afstand, selvfølgelig.

Og skulle du skal være så heldig at ende på et dansegulv, er der nok stor sandsynlighed for, at en af Destiny's Childs hitbaskere som 'Bootylicious' eller 'Survivor' fra albummet af samme navn, der netop er fyldt 20 år, finder vej til party-playlisten.

Destiny's Child har nemlig været med til at sætte gang i festen utallige gange, siden R&B-gruppen erobrede verdenshitlisterne i slutningen af 90'erne og starten af 00'erne. Gennem årene har gruppen solgt over 60 millioner enheder, turneret verden rundt og vundet et utal af priser.

Men midt i den enorme succes voksede intriger og kontroverser bag facaden, og under en koncert i Barcelona i 2005 annoncerede medlemmerne Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams, at Destiny's Child officielt var et overstået kapitel.

Men selvom du nok ved, hvordan det er gået superstjernen Beyoncé Knowles siden, undrer du dig måske over, hvad der blev af de andre medlemmer - og hvorfor den amerikanske supergruppe egentlig stoppede på toppen af karrieren?

Her får du hele historien bag Destiny's Child.

Hør eller genhør megahittet 'Bootylicious' lige her:

0:00

Barndomsvenner erobrede verdenshitlisterne

De første spadestik til Destiny's Child blev taget allerede tilbage i 1990 i Houston, Texas. Her mødte en ung Beyoncé Knowles den jævnlaldrende LaTavia Roberson, og de dannede sammen en musikalsk gruppe.

I 1992 inviterede de Beyoncé Knowles' kusine Kelly Rowland med, mens LeToya Luckett færdiggjorde firkløveret i 1993.

Langsomt men sikkert udviklede de fire kvinder sig fra at spille koncerter på små spillesteder til at opvarme for større, etablerede kunstnere i Houstons natteliv.

I 1997 fik de deres første pladekontrakt, og året efter udgav de deres debutalbum 'Destiny's Child' med stor succes.

Kun et år senere udgav de deres andet album 'The Writing's on the Wall', der blandt andet kastede store hits af sig som 'Bills, Bills, Bills' og 'Say My Name'.

Destiny's Child var på rekordtid blevet et af de varmeste navne på den globale musikscene, men det var også nu, problemerne langsomt begyndte at opstå internt i den populære gruppe.

Beyoncés far, Mathew Knowles, var manager for Destiny's Child. Han har været omdrejningspunkt for flere kontroverser i gruppen og var efter sigende en af grundene til, at flere medlemmer forlod - eller blev smidt ud af - Destiny's Child. (© DR / Grafik: Oliver Seppo)

Gik langsomt i opløsning

For som det er set så mange gange før, ender det ofte ud i jalousi og drama, når store musikpersonligheder skal håndtere succes - og Destiny's Child var ingen undtagelse.

Ja, faktisk var de i perioder mere kendt for deres intriger end deres musik.

Og nu skal du muligvis holde tungen lige i munden for at følge med, for der er rigeligt at tage fat i.

Sideløbende med at Destiny's Child storhittede med singlen 'Say My Name', begyndte gruppen at smuldre indefra. I 1999 valgte de to medlemmer LaTavia Roberson og LeToya Luckett at bryde med gruppens manager Mathew Knowles, Beyoncé Knowles' far.

De beskyldte ham for økonomisk at tilgodese datteren og niecen Kelly Rowland. De ønskede i udgangspunktet ikke at forlade gruppen, men at sikre sig et management, der ikke havde familiære følelser i klemme.

Men den idé brød Mathew Knowles sig ikke om, og da musikvideoen til 'Say My Name' udkom, viste det sig - til stor overraskelse for fans og ikke mindst LaTavia Roberson og LeToya Luckett - at Beyoncé Knowles og Kelly Rowland pludselig stod flankeret af to nye medlemmer, nemlig Michelle Williams og Farrah Franklin.

Derfor valgte LaTavia Roberson og LeToya Luckett at sagsøge deres tidligere bandmedlemmer og manager. Og det tog hårdt på LeToya Luckett, har hun senere fortalt:

- Der var intet, jeg kunne gøre ved det (...) Gjorde det ondt? Ja, naturligvis. Fordi vi var venner. Jeg gik i skole med de her piger, sagde hun i et interview i 2017.

Lyt til hitbaskeren 'Survivor' her, mens du læser videre:

0:00

I 2000 valgte det nye medlem Farrah Franklin så at forlade gruppen igen. Den officielle grund lød, at hun ikke havde tid til at passe gruppens aktiviteter, men hun har senere selv udtalt, at der var for dårlig stemning i gruppen, og at hun heller ikke kunne enes med Mathew Knowles.

- Jeg missede aldrig et show. Det er en løgn, de ville ikke fortælle folk, hvad der foregik. Det var på grund af management. Han fyldte meget. Han er ikke en, man ønsker skal tale til ens datter.

Imens kontroverserne fortsatte, udgav gruppen deres tredje album 'Survivor' i 2001. Albummet gik ind som nummer et på den amerikanske albumhitliste 'Billboard 200' og solgte over 12 millioner enheder på verdensplan.

Destiny's Child var for alvor blevet globale superstjerner.

LaTavia Roberson og LeToya Luckett opdagede til deres store overraskelse, at de ikke længere var en del af Destiny's Child, da videoen til megahittet 'Say My Name' kom ud. I videoen var der pludselig to nye medlemmer med. (© DR / Grafik: Oliver Seppo)

Hittede stort hver for sig

I kølvandet på det succesfulde tredje album begyndte gruppen, som var blevet en trio, dog at falde fra hinanden på ny.

Gruppens medlemmer, der på dette tidspunkt talte Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams, valgte nemlig alle at udgive musik i eget navn, og det blev starten på enden for Destiny's Child.

Michelle Williams udgav i 2002 det gospel-prægede album 'Heart to Yours', der toppede den amerikanske gospel-hitliste og blev det bedst sælgende gospel-album samme år.

I 2008 udgav hun sit første popalbum som solist og har i dag udgivet i alt fire album.

Kelly Rowland debuterede som solist med albummet 'Simply Deep' i 2002 og fik samme år et kæmpehit med 'Dilemma' sammen med rapperen Nelly, der sikrede hende en førsteplads på den amerikanske singlehitliste 'Billboard Hot 100'.

Debutalbummet solgte to millioner enheder på verdensplan, og siden har hun udgivet yderligere tre album, solgt over 40 millioner plader og vundet fire Grammy Awards, mens hun også har gjort sig som dommer i den amerikanske og engelske udgave af 'X Factor'.

Ingen af dem kan dog sammenligne deres succes med gruppens tredje medlem Beyoncé Knowles.

I 2002 udgav hun hittet '03 Bonnie & Clyde' med kæresten - og senere ægtemand - rapperen Jay-Z. Nummeret var med til at markere dem som 00'ernes ultimative musikpar.

Siden har hun udviklet sig til at være en af vor tids største pop- og R&B-kunstnere - hvis ikke den allerstørste.

Hun har udgivet ikke mindre end seks album, hvor alle er debuteret som nummer et på den amerikanske albumhitliste 'Billboard 200' - som den eneste musiker nogensinde.

Derudover kan hun kalde sig en af historiens bedst sælgende artister med hele 118 millioner solgte enheder på verdensplan, og det amerikanske nyhedsmagasin Times har inkluderet hende på deres liste over 100 kvinder, der har defineret det seneste århundrede.

Og nå ja, så er hun med sine nu 28 Grammy-statuetter også den kvinde, der har vundet flest af de prestigefyldte priser nogensinde.

Destiny's Child fik i 2016 en stjerne på Hollywood Walk of Fame, men den helt store stjerne i gruppen er Beyoncé Knowles. I år kunne hun lade sig hylde som den kvinde, der har vundet flest Grammy-statuetter nogensinde. Hun ejer nu hele 28 af slagsen. (© DR / Grafik: Oliver Seppo)

Rygter om genforening

Selvom de tre sangere alle fik travlt med deres solokarrierer, og det sidste album 'Destiny Fulfilled' fra 2004 blev udgivet, mens gruppens sammenhold hang i en tynd tråd, blev Destiny's Child først officielt lagt i graven i 2005. Det annoncerede de midt under en koncert i Barcelona.

Siden har rygter om en genforening flere gange floreret i medierne, og senest har Kelly Rowland i 2019 været ude og adressere dem på en noget kryptisk måde.

- Kan vi ikke lade ting overraske os længere? Jeg mener, det er bare så interessant, at alle vil vide alt på forhånd, sagde hun i et interview i talkshowet 'Entertainment Tonight'.

Beyoncés far, Mathew Knowles, har desuden også udtalt, at han syntes, det ville være skønt, hvis de fandt sammen igen.

Og noget tyder da også på, at de tre musikere stadig har særdeles god kontakt med hinanden. Da Beyoncé Knowles optrådte på Coachella i 2018, dukkede Kelly Rowland og Michelle Williams nemlig pludselig op på scenen, hvor de herefter optrådte med deres hit 'Lose My Breath' sammen.

Indtil videre er der dog ingen officiel genforeningen bekræftet, og vi må derfor vente og se, om vi til evig tid må nøjes med at danse natten lang til 'Bootylicious', eller om vi en dag får et nyt hit fra den legendariske gruppe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk