'Jeg er målløs': Lars H.U.G. overrasker dansk band efter liveoptræden med 80'er-hit

Rigmor fik sig noget af en overraskelse, da de optrådte med et cover af Kliché-hittet 'Militskvinder'.

Der var masser af 80'er-nostalgi i luften, da det danske band Rigmor fredag gæstede 'Livebeatet' på P6 Beat.

De var nemlig blevet stillet en særlig opgave: At lave et covernummer af et af de mest spillede numre på radiokanalen i anledning af kanalens ti års jubilæum.

Og medlemmerne i Rigmor, som selv laver dansksproget indiepop og i øjeblikket er radio-aktuelle med sangen 'Vægtløs', var hurtigt blevet enige om at gå med sangen 'Militskvinder' fra 1980.

Den er oprindeligt lavet af det aarhusianske band Kliché, der hittede i slutningen af 1970'erne og starten af 1980'erne, inden dets opløsning i 1985.

Og netop på grund af bandets aarhusianske rødder lå det lige til højrebenet for Rigmor at lave et cover af Kliché.

Se Rigmor optræde med deres version af Kliché-hittet 'Militskvinder' i 'Livebeatet' på P6 Beat øverst.

- Vi er selv bosat i Aarhus, og Kliché er bare et af de fedeste bands fra byen, fortalte bassist Victor Sousa i radioen og tilføjede:

- Det er faktisk min svigerfar, der har vist mig Kliché, og når jeg hører det band, lyder det, som om de bare har haft det helt sygt.

Nummeret er oprindeligt sunget af Kliché-frontmanden Lars H.U.G., der om nogen er en af de helt store veteraner i den danske musikbranche, og derfor var det også vigtigt, at 'Militskvinder' skulle gøres til Rigmors helt egen version, forklarede forsanger Sarah Wichmann.

- Jeg kan på ingen måde genskabe noget at det, Lars H.U.G. gør, eller måden han synger på. Derfor var jeg også nødt til at gøre det på min helt egen måde. Nummeret er i forvejen ret punket, men det bevæger sig ret langt væk fra det melankolske, som vi plejer at bevæge os i. Derfor var det bare en fed oplevelse at gøre det til vores helt eget.

Overrasket af musikikon

Men hvad bandet ikke vidste noget om var, at selv samme sanger og musiker var blevet informeret om Rigmors valg af cover og havde forberedt en lille hilsen til dem.

- Jeg har glædet mig til at høre jeres udgave af 'Militskvinder' (...) Det er ikke længere vores nummer, da det har været rundt omkring, men vi skal være glade for, at vi står på en skat bestående af alle mulige spændende ting, som vores tidligere kollegaer har lavet. Det inspirerer og gør det musikalske liv endnu mere spændende. Jeg ønsker jer alt muligt held.

Hilsenen fra Lars H.U.G. efterlod medlemmerne i Rigmor i et mindre chok, og de havde svært ved at finde ord til at beskrive oplevelsen.

- Fuck, det er sejt. Det er rimelig fedt, lød det fra Victor Sousa og Oliver Steward.

- Jeg er målløs, udbrød Sarah Wichmann.

I øjeblikket arbejder Rigmor på deres debutalbum, som skal følge op på deres debut-ep 'Rebel' fra sidste år.

Se Rigmor optræde med deres eget nummer 'Vægtløs' fra ep'en her:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk