'Jeg skal have en slurk rom og en cigaret, og så skal vi råbe ad hinanden'

Musikeren Hjalmer har nogle helt faste ritualer, før han går på scenen til en koncert.

Han bliver meget tit nervøs, før han skal på scenen - og så er han næsten altid bange for, at der ikke er dukket nogen op til koncerten. Også selvom den er udsolgt.

23-årige Hjalmer Larsen har hittet med numre som 'Hvis du går' og 'Dig og mig', men selvom han efterhånden har været i gamet i nogle år, sidder nerverne stadig helt uden på tøjet før en koncert.

- Jeg vil bare gerne have, at folk har det sindssygt til mine koncerter. De skal feste, men de må også gerne blive rørt en gang imellem. Forhåbentligt går man igennem nogle forskellige følelser til koncerten, men går glad hjem, siger Hjalmer Larsen, som laver musik under sit fornavn, Hjalmer.

Han skriver blandt andet sange ud fra den usikkerhed, han nogle gange kan føle, og så betyder det meget for ham, at hans publikum kan sætte sig ind i sangenes tekster.

Det ved han godt, kan være lidt svært, når han kun er i starten af 20'erne.

- Jeg forsøger at skrive sange, der er vedkommende for folk. Jeg er 23, og jeg skriver meget ud fra mit og mine venners liv, så jeg håber, sangene rammer folk på min alder. Jeg har jo ikke prøvet at være 35 endnu, men jeg håber, at folk, der er ældre end mig, stadig kan sætte sig ind i sangene, fordi de på et tidspunkt var det sted. Uanset hvad, bliver man ved med at lære, fra man bliver født, til man dør.

Lyt til 'Folk som os', som Hjalmer har lavet sammen med Medina, herunder:

Før Hjalmer går på scenen til en koncert, har han nogle helt faste ritualer, han skal igennem sammen med sit band.

De ritualer involverer et shot, noget nikotin og en masse råben.

- Jeg skal have en slurk rom og en cigaret, og så skal vi råbe ad hinanden i bandet. Vi skal lige mærke, at vi er i live sammen, og så skal vi op på scenen og smadre det sammen som et hold.

Få et indblik i ritualerne, nerverne og Hjalmers tanker en time før en koncert gennem billederne herunder:

 • Klokken 21.06: Hjalmer håber, at der er en helt særlig anmelder fra Ekstra Bladet, der står blandt publikum til koncerten. Især, fordi sangerinden Medina kommer på scenen under ekstranumrene og synger 'Folk som os', som hun og Hjalmer har lavet sammen. - Jeg håber lidt, Thomas Treo er her. Han kan ikke lide mig. Og han kan virkelig heller ikke lide Medina. Jeg ville ønske, at han får oplevet Medina komme ind på scenen til en af mine koncerter, for så tror jeg simpelthen, det kortslutter oppe i hans hoved. 'Hvordan kan noget være så dårligt?'. Det bliver første gang, han giver minusstjerner. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  1 / 14
 • Klokken 21.15: - Jeg har ét outfit klar, og det er planlagt for flere uger siden. Det er planlagt ned til mindste detalje, hvad jeg skal have på. Det er meget simpelt, men sådan nogle ting skal der bare være styr på, for det betyder noget for mig. Med andre ting kan jeg være vildt rodet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  2 / 14
 • Klokken 21.16: Det er ikke et hvilket som helst outfit, Hjalmer har klar til koncerten i Lille Vega. Jakker er nemlig hans ting. - Når jeg tager jakken på, så er jeg klar, og så er det ved at være nu. Jeg spiller altid i jakke. Den bedste undskyldning for at købe nyt tøj er at skulle på tour. Jeg tror, at jeg til den her tour har købt fire forskellige jakker, men lige nu synes jeg, at den her er den fedeste. Det når nok at ændre sig i løbet af touren. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  3 / 14
 • Klokken 21.17: - Jeg tager lige mine vitaminpiller. Det kan jo være, min mor ser den her artikel. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  4 / 14
 • Klokken 21.18: I en kasse ligger der billeder, som Hjalmer kan skrive autografer på efter koncerten. Men der var engang, hvor det ikke lå i kortene, at Hjalmer skulle komme til at skrive autografer. - Jeg startede faktisk på dansk på Københavns Universitet. Jeg var der i otte timer, og så tog jeg min cykel og kørte hjem igen. Det gad jeg simpelthen ikke. Derfor gik jeg hjem og besluttede mig for at tage musikken seriøst, og fire måneder senere havde jeg en pladekontrakt, siger han. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  5 / 14
 • Klokken 21.20: - Man har nok lidt et stort ego som artist, for man vil jo gerne have, at folk klapper ad en. Samtidig er man vildt usikker, og det er jo der, alle sangene kommer fra. Usikkerheden. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  6 / 14
 • Klokken 21.25: - Jeg tror aldrig, man føler sig helt klar til at stå på scenen, indtil man står der. Lige inden prøver jeg altid at huske, hvad jeg skal sige, men det kan jeg ikke. Jeg føler altid, at jeg slet ikke kan noget, inden jeg skal på. Men når jeg så først står der, så går det fint. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  7 / 14
 • Klokken 21.39: Alle andre end bandet og manageren Henrik er sendt ud af backstage-lokalet. Nu skal der drikkes shots af rom. - Skål, lads! Lad os lige gøre det her mega legendary. Der er slet ikke særlig meget pres på. Skål, lad os hygge os fucking meget. Puha. Det smager sgu mærkeligt med is … (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  8 / 14
 • Klokken 21.43: - Thorvald og jeg minder om hinanden. Vi er de eneste i bandet, der ryger fast. Og så kan vi rigtig godt lide øl. Og vi skal generelt altid tisse meget. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  9 / 14
 • Klokken 21.52: Nerverne begynder at fylde mere og mere, for der er mindre end ti minutter, til Hjalmer skal på scenen. - Jeg vil ikke. Jeg vil hjem. Jeg ved ikke, hvad fanden det er, du har overtalt mig til, Henrik. Jeg hader at spille musik. Det er det værste, jeg ved. Jeg føler, jeg har ventet i flere døgn på at komme ind på scenen, siger han for sjov. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  10 / 14
 • Klokken 21.54: Selvom Hjalmer efterhånden har spillet en del shows, kan der stadig gå noget galt. - Vi havde snigpremiere på touren i Svendborg i sidste uge. Jeg stemmer den her guitar backstage, og så skal den bagefter med op på scenen. Men da jeg kom ind på scenen i Svendborg, og folk jublede, var jeg sådan: 'Fuck, jeg har glemt min guitar'. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  11 / 14
 • Klokken 21.55: Bandet stiller sig i en rundkreds, og trommeslager Asger råber for, mens resten svarer. - Hvem spiller højest? Det gør vi! Hvem spiller hurtigst? Det gør vi! Hvem elsker Medina? Det gør vi! (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  12 / 14
 • Klokken 21.57: Det er en stående joke i bandet, at Hjalmer altid er bange for, der ikke kommer nogen til koncerten - også selvom der er udsolgt som i aften. Hjalmer er for det meste meget nervøs, før han går på scenen, men det plejer at gå over, når han står foran publikum. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  13 / 14
 • Klokken 23.16: Efter koncerten giver Hjalmer manageren Henrik en stor krammer. - Det var for sindssygt, det der. Altså det var virkelig intenst. Det var vildt, og jeg mærkede virkelig et stort sus. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)
  14 / 14
Facebook
Twitter