'Jeg var forfærdelig som 18-årig. Jeg vidste jo intet om livet dengang'

- I dag har jeg faktisk nogle historier at fortælle, siger den danske sangerinde Drew.

- You make it so so hard to love ya'.

Sådan lød det, da Drew sidste forår udgav singlen 'Hard To Love'.

Nummeret blev udnævnt til P3's Uundgåelige, men siden successinglen har der været stille fra den dansk-walisiske sangerinde.

I kulissen har Drew dog brygget på store planer for 2019, og snart udgiver hun sin nye single.

Vi mødte det 28-årige pophåb til en snak om musik, følelsen af ikke at have styr på en skid, og hvorfor det er langt federe at være 28 end at være 18 - og nåh ja, og så om dengang hun skældte sin ekskæreste ud i landsdækkende radio.

Lyt til 'Hard To Love' her, mens du læser videre:

0:00
 • - Vega minder mig om det tidspunkt, hvor jeg fik følelsen af at: 'Hey, nu sker der noget'. Jeg har i mange år drømt om at få en musikkarriere, men hvornår kommer tidspunktet, hvor toget kører, og man bare skal følge med? For mig var det hér, siger hun og kigger rundt i den tomme koncertsal.
  1 / 11
 • Drew er vokset op i den lille nordjyske by Hvilsom - 'Årets Landsby 1995' - med en dansk far og en walisisk mor (det er dér, det brune hår og de brune øjne kommer fra, forklarer hun). Senere flyttede hun til England, hvor hun som en del af duoen DREWXHILL blev en del af den britiske elektroniske scene. - Jeg havde lavet musik i England og på trods af, at det gik godt, kom det store gennembrud, som jeg håbede på, aldrig. Da jeg kom til Danmark igen overvejede jeg faktisk at lægge musikken på hylden. Men så tænkte jeg alligevel: 'Hm, hvad skal jeg nu?’. Så begyndte jeg at skrive nogle sange, sendte sangene rundt til alle, jeg kendte i musikbranchen, og en måned senere stod jeg hér i Vega, siger Drew.
  2 / 11
 • Der er sket meget siden dengang. I starten af 2018 udgav Drew sin debutsingle 'Keeping Up', og senere blev nummeret 'Hard to Love' udråbt til P3's Uundgåelige. Drew beskriver det som 'at have fødselsdag i en uge', men det var også lidt specielt, at hendes sang nu blev spillet i radioen. Den handlede nemlig om hendes ekskæreste. - Jeg fik lidt dårlig samvittighed, fordi jeg skældte min ekskæreste så meget ud i den sang. Medmindre han gik rundt med høreværn, så kunne han ikke undgå at høre den sang. Det var lidt underligt, at sangen blev spillet så meget, fordi den var så rå og ærlig, forklarer Drew.
  3 / 11
 • Ærligheden er et gennemgående tema i Drews musik. - Jeg har skrevet nogle sange, som er så personlige, at jeg hellere aldrig vil udgive dem end at få andre til at synge dem. Andre gange skriver jeg nogle sange, som egentlig er skide gode, men hvor jeg ikke selv føler noget, når jeg synger dem. Så dur det ikke. Folk afkoder lynhurtigt, hvis du ikke selv kan mærke det, du står og synger på scenen, siger hun.
  4 / 11
 • Det er efterhånden mange måneder siden, at Drew udgav 'Hard to Love'. Men hvorfor gik der så lang tid uden ny musik? Drew havde brug for at genfinde sig selv og sin lyd, forklarer hun. - Der ér gået lang tid. Jeg havde brug for at finde ind til kernen af, hvem jeg er som menneske og artist. Det har været vigtigt for mig, at spørge mig selv: 'Hvorfor må du stå på den scene? Hvorfor skal folk bruge deres tid på dig og købe en billet til din koncert? Hvad giver det dem?'. Det skulle jeg finde svaret på. Hvad giver jeg, som er folks tid værd?
  5 / 11
 • - Jeg synes ikke, de sange, jeg skrev før, var folks tid værd, og det er noget, jeg stadig er ved at finde ud af. Tidligere kom mine sange fra et ret frygtsomt sted, hvor jeg dømte mig selv enormt meget i stedet for bare at sige: 'Jeg er sgu cool, det går nok'. Jeg har slappet meget mere af i min sangskrivning nu. Det er okay at være 28. Det er okay ikke at lave en skid på en onsdag. Det er okay ikke at have styr på alting. Folk har nok frygt og bekymringer i deres eget liv, jeg skal ikke også belemre dem med mine.
  6 / 11
 • Selvom der har været stille udadtil, så har Drew arbejdet på masser af ny musik i kulissen. Til marts udgiver hun sin næste single, '28'. En sang, der tager udgangspunkt i Drews liv lige nu og her. - Sangen handler om den følelse, jeg har som 28-årig, og som mange andre i slut tyverne nok også har. 'Jeg burde have mere styr på mit liv'. Det er nok den mest ærlige sang, jeg har skrevet. Jeg glæder mig til at udgive den, men det er også lidt angstprovokerende, for den er meget ærlig. Det er fandme sådan her, jeg har det lige nu.
  7 / 11
 • - Sangen handler om, at jeg er for ung til at give op og for gammel til ikke at fortsætte. Som ung aner man ingenting om verden, men som man bliver ældre, lærer man pludselig mere og mere om verden omkring en. Det er dér, jeg er lige nu. Jeg ved så mange ting om verden, og der er så meget, der kan gøre mig fucking deprimeret. Så kan jeg godt gå fra at tænke: 'Det hele er jo lige meget, vi dør jo alle sammen af klimaforandringer lige om lidt' til at tænke: 'Hvor er det smukt at være i live, og hvor er det sindssygt, at jeg har alt for mine fødder lige nu' – den sammensmeltning kan ende ud i en følelse af rastløshed og vrede engang imellem, fordi jeg bliver forvirret omkring verden og min plads her.
  8 / 11
 • Snakken falder på alder. For er det egentlig for sent at jagte stjernedrømmene, når man er tættere på 30 end på 20? - Musikbranchen er jo aldersfascistisk som bare pokker. Det kan godt gå mig lidt på, men '28' handler også om at skubbe det lidt til side, siger Drew. - Jeg er glad for, at jeg er en 28-årig popstjerne og ikke en 18-årig popstjerne. Tak skæbne! Jeg var et forfærdeligt menneske som 18-årig. Det er sgu federe at være Drew på 28 end Drew som 18-årig. Jeg vidste jo intet om livet dengang. Der er sket sindssygt mange ting for mig de sidste ti år, som har ændret mig radikalt som menneske. Mine værdier er anderledes, og i dag har jeg faktisk nogle historier at fortælle.
  9 / 11
 • - Hvis du havde sagt til 18-årige Drew, at om ti år bliver du P3's Uundgåelige og har en pladekontrakt med Warner Music, så var hun jo eksploderet, fordi det var så vildt og sindssygt. Men man bliver jo lidt vant til det og drømmer altid videre om noget endnu større. Du er nødt til at være urealistisk og drømme stort, når du vil leve af musik, men i bund og grund er det jo ikke dét, det kommer an på. Det handler om at have det godt. For mig handler det mere om at gøre det her så længe, jeg synes, det er sjovt. Hvad så, hvis jeg sælger en masse plader og har spillet hos Jimmy Fallon, hvis jeg inderst inde er bundulykkelig? Jeg skal først og fremmest have det godt, slutter hun.
  10 / 11
 • 11 / 11
Facebook
Twitter