'Jeg var mundlam': Danskere er med på Drakes nye sang

Den danske duo Quadron er blevet samplet på Drakes nye ep.

Quadron er blevet samplet på den canadiske rapper Drakes seneste udgivelse. Noget, der - forståeligt - vækker begejstring hos danskerne. (Foto: © Christopher Polk og Betina Garcia, Getty Images og Scanpix)

Det er ikke hver dag, man lige får en bid af sit nummer med på en vaskeægte verdensstjernes nye udgivelse.

Men det er netop sket for den danske duo Quadron.

Den canadiske rapper Drake har nemlig samplet liveudgaven af deres sang 'Pressure' på sin dugfriske ep 'Scary Hours 2', der udkom fredag.

Det er på nummeret 'Lemon Pepper Freestyle', at den populære rapper altså har lånt lidt fra de danske hitmagere.

Lyt til 'Lemon Pepper Freestyle' her, mens du læser videre:

0:00

Det fortæller Coco O., den ene halvdel af duoen, i P3-programmet 'Popdatering'.

- Jeg fik en mail tirsdag i forrige uge med en request, som jeg nogle gange får, på en sample, og så sendte jeg den videre til Robin (Hannibal, den anden halvdel af Quadron) i LA, fordi jeg godt kan lide, at han lige gennemgår det og ser, om det er en scam.

- Og så ringede han til mig om aftenen og var helt oppe at køre. Og så var jeg sådan: "Robin, nu fucker du ikke med mig! Fortæl, hvad der er sket!" Og så fortalte han mig, at den sample var til Drake.

Samplet på 'Lemon Pepper Freestyle' er som nævnt taget fra en akustisk version af det gamle Quadron-nummer 'Pressure', og både Coco O. og Robin Hannibal er krediteret som sangskrivere.

Drake har desuden Rick Ross med som gæst på nummeret.

Quadron består af Coco O. (billedet) og Robin Hannibal. Sidstnævnte bor til daglig i Los Angeles. (Foto: © LARSEN CLAUS BJØRN, Scanpix)

Hørte nummeret over telefonen

Quadron udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2009 og har siden hittet med blandt andet singlen 'Hey Love'. Coco O. har med egne ord "ingen idé om", hvordan Drake og hans folk har fundet frem til 'Pressure'.

- Altså, de må jo have nogle gode folk, der graver sådan nogle ting frem.

Coco O. måtte ikke få det færdige nummer sendt, så hun modtog i stedet et opkald fra én af Drakes managers, som så spillede hende nummeret over sin telefon – mens Coco O. sad på den anden side af Atlanterhavet og lyttede med.

- Jeg var rimeligt mundlam. Jeg sad med et stort smil og tænkte: "What?" Også fordi, det er rimeligt meget, de har brugt.

Faktisk er hun så overvældet over det celebre sample, at hun slet ikke har overvejet, hvordan hun skal fejre det endnu.

- Mit nervesystem har været virkeligt meget på arbejde, så jeg har ikke engang tænkt så langt. For mig var det bare vigtigt, at det kom ud. Og det vidste jeg jo ikke, før jeg hørte det, eller så det på Spotify, siger hun og tilføjer:

- Så jeg skal lige få det til at lande. Det er rimeligt crazy.