'Jeg ved, jeg er ubrugelig': Ryan Adams bønfalder om endnu en chance efter overgrebsanklager

Musikeren Ryan Adams beder nu offentligt om hjælp til at lande en ny pladekontrakt.

Den 46-årige amerikanske musiker Ryan Adams bønfalder musikbranchen om en chance til. (Foto: Dave Hogan © Getty Images)

Både herhjemme og i udlandet er der dukket MeToo-sager op fra fortiden med kendte, som har udnyttet deres position til at misbruge andre.

Det gælder også den amerikanske musiker Ryan Adams, der halvandet år efter, at han havnede i mediernes søgelys, nu bønfalder musikbranchen på sine nærmest grædende knæ om en ekstra chance, fordi han er ved at miste alt.

Det skriver Variety.

Sangeren, der udgav sit første album i 2000, var i mange år en darling hos både anmeldere og publikum, og han har i årenes løb været nomineret til syv Grammy-priser.

Hele korthuset ramlede dog i starten af 2019, da syv kvinder stod frem i New York Times og fortalte om overgreb, sexchikane og følelsesmæssigt misbrug.

Anklagerne kom blandt andet fra hans ekskone, Mandy Moore, som fortalte, at han havde lovet at fremme hendes sangkarriere, men viste sig at være så kontrollerende, at han forhindrede hende i at arbejde med andre.

Ryan Adams har optrådt i Danmark ved flere lejligheder. Her ses han på Orange Scene på Roskilde Festival i 2015. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

En anden beskyldning kom fra en fan, der fortalte, at hun var 15 år, da hun skrev sammen med Ryan Adams i ni måneder, og at han prøvede at lokke nøgenfotos ud af hende, som hun skulle sende på Skype.

I tiden derefter reagerede Ryan Adams ved at benægte, at der var hold i beskyldningerne. Men sidste år undskyldte han så offentligt for, hvis han havde opført sig upassende og sagde, at han stadig ville blive ved med at lave musik.

Det har han også gjort - men det er udelukkende blevet udgivet på hans eget pladeselskab, da ingen større pladeselskaber tilsyneladende er interesseret i at samarbejde med ham.

'Beklager, jeg lyder så desperat'

I et opslag på Instagram i tirsdags skrev Ryan Adams så, hvor galt tingene står til. Selvom opslaget blev slettet kort efter publicering, nåede adskillige medier, herunder Variety, at referere det.

- Jeg ved, jeg er "damaged goods" (ubrugelig), begynder Ryan Adams sit opslag. Han fortsætter så med at forklare, at han snart bliver hjemløs.

- Om få måneder mister jeg mit pladeselskab, mit musikstudie og mit hjem. Jeg ønsker bare en ny chance til at lave musik - måske kan det hjælpe andre til at tro på, at du kan rejse dig fra rendestenen og blive noget. Jeg er 46 og bange for, at jeg skal bo i min søsters kælder. Hvis du har et pladeselskab og er interesseret, så please lad mig vide det, lyder det.

Ryan Adams voksede op i Jacksonville, North Carolina og flyttede til Los Angeles, da han slog igennem som musiker. Her ses han til en koncert i 2017 i Los Angeles. (Foto: Sherry Rayn Barnett © Getty Images)

Han forsikrer også om, at hvis nogen giver ham og hans musik chancen, vil han arbejde r**** ud af bukserne.

Opslaget slutter af med:

- Beklager, jeg lyder så desperat.

Flere medier udtrykker bekymring for Ryan Adams' mentale tilstand, efter at han tidligere på måneden skrev på Instagram, at han ingen venner har, og at hans elskede kat, Theo, var gået bort.

Ryan Adams' seneste udgivelse - som bekendt på eget pladeselskab - er albummet 'Big Colors', der udkom i juni.

Facebook
Twitter