Kan blive den mest nervepirrende finale i årevis: Her er favoritterne i aftenens Melodi Grand Prix

- Der er ingen soleklar storfavorit i år, siger spændt ekspert om lørdagens Melodi Grand Prix.

The Cosmic Twins (tv.), Fyr & Flamme (i midten) samt Chief 1 og Thomas Buttenschøn (th.) er blandt vinderfavoritterne ved Dansk Melodi Grand Prix 2021. (Foto: Betina Garcia © dr)

Hvis du skal se med, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 i aften ruller over skærmen, kan du godt finde popcornene frem.

Årets Grand Prix-finale, hvor vinderen får æren af at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest, tegner nemlig til at blive en særdeles nervepirrende affære.

Konkurrencen er mere åben i år, end den har været de sidste mange år, mener flere Grand Prix-eksperter.

- Der er ingen soleklar storfavorit i år. Tidligere har vi haft finaler, hvor vinderen stort set var givet på forhånd, men i år er feltet faktisk ret åbent. Der er flere sange, der kan løbe med sejren, så det kan vise sig at blive en meget spændende finale, lyder det fra Grand Prix-fan Morten Madsen.

Han er én af de tre Grand Prix-eksperter, DR har talt med forud for aftenens finalebrag, hvor der altså kan vise sig at blive særdeles tæt kamp om sejren.

Men hvem løber så med trofæet? Hør, hvem eksperterne spår de største chancer for Grand Prix-triumf – og hvem, der måske kan overraske – her:

Grand Prix-ekspert: Radiostjerner er storfavorit

Duoen Fyr og Flamme, der består af Jesper Groth (tv.) og Laurits Emmanuel (th.), er favoritter til at vinde aftenens finale, men kapløbet om sejren kan blive tæt, mener eksperter. (Foto: Betina Garcia © dr)

Selvom årets konkurrence altså tegner til at blive nervepirrende tæt, ligger én sang lige nu i førertrøjen som aftenens vinderfavorit, hvis man spørger DR's mangeårige Grand Prix-kommentator, Ole Tøpholm.

- 'Øve os på hinanden' med Fyr & Flamme er den, jeg spår den største chance for at løbe med sejren. De har den her nostalgiske lyd, som jeg tror lever op til mange seeres forventning om, hvordan en god, gammeldags Grand Prix-sang skal lyde, siger Tøpholm og fortsætter:

- Og så har Fyr & Flamme jo allerede haft flere pæne hits og er blevet spillet en del i radioen på både P3 og P4. Det gør også, at de står stærkt forud for aftenens finale, fordi mange allerede kender dem og deres lyd.

Hør 'Øve os på hinanden' med Fyr & Flamme her:

0:00

Selvom Fyr & Flamme er Ole Tøpholms bud på en vinderfavorit, tror han også, at både duoen The Cosmic Twins og Chief 1 og Thomas Buttenschøn kan overraske.

- The Cosmic Twins' bidrag har den her fængende saxofon-lyd, som jeg tror kan fange mange seere ind, mens Chief 1 og Thomas Buttenschøns leverer en rigtig feel good-sang, som lyder som mange af de sange, der tidligere år har vundet Dansk Melodi Grand Prix. Spørgsmålet er så, om de kommer et par år for sent, lyder det fra Ole Tøpholm.

Bookmaker: 'Dark horse' kan overraske

Chief 1 og Thomas Buttenschøn kan overraske, mener oddseksperten. (Foto: Betina Garcia © dr)

Hos Danske Spil, der de sidste 25 år har tilbudt deres kunder at oddse på vinderen af Dansk Melodi Grand Prix, er Fyr & Flamme også favoritterne til at hive sejren hjem i aften.

- Jeg tror, det er en sang, der rammer bredt. Den har den her 80'er-retrolyd, som jeg tror, mange synes er sjov, og så hjælper det også, at folk allerede kender Jesper Groth fra tv, siger Peter Emmike om Fyr & Flamme-frontmanden, der som skuespiller er kendt fra tv-programmer 'Sygeplejeskolen' og 'Stormester'.

Lige i hælene på Fyr & Flamme hos Danske Spil ligger duoen The Cosmic Twins, som Peter Emmike også spår gode chancer for sejr. Han fortæller, at duoen, der består af de to tvillinger Chris og Alec Andreev, er blandt de deltagere, allerflest spillere har oddset på.

Hør 'Silver Bullet' med The Cosmic Twins her:

0:00

Ifølge Peter Emmike er det også værd at holde et ekstra vågent øje med Chief 1 og Thomas Buttenschøn. Duoen ligger nummer tre i oddsene hos Danske Spil, men Emmike tror, de to sangere kan gå hen og overraske.

- De deltager med en fin sang, og både Chief 1 og Thomas Buttenschøn er nogle rutinerede herrer, som seerne kender i forvejen, så dem holder jeg helt sikkert øje med. I mine øjne er de aftenens "dark horse", og jeg bliver ikke overrasket, hvis de løber med sejren.

Hør 'Højt over skyerne' med Chief 1 og Thomas Buttenschøn her:

0:00

Peter Emmike understreger samtidig, at der er lagt op til et nervepirrende Grand Prix lørdag aften. Han mener også, at konkurrencen er mere åben, end den har været i mange år.

- Selvom Fyr & Flamme lige nu er favoritter, har vi tidligere år set langt større vinderfavoritter end dem, så alt kan ske. Sceneshowet og deres evne til at optræde live spiller også ind, så intet er afgjort endnu, siger han.

Grand Prix-fan: Outsider vil klare sig bedst til Eurovision

Emma Nicoline og hendes sang 'Står lige her' er den af årets sange, der ville klare sig bedst til Eurovision, vurderer Grand Prix-fan Morten Madsen. (Foto: Betina Garcia © dr)

Grand Prix-fan Morten Madsen har fulgt musikkonkurrencen tæt i mange år og har siden 2004 været medejer af den danske fanside Eurosong.dk.

Når han lytter til årets deltagerfelt, fokuserer han særligt på, hvilke sange der i hans optik har størst chance for at klare sig godt i Eurovision Song Contest - og der stikker særligt ét bidrag ud.

- Emma Nicoline er klart den, der har bedst chancer for succes i Eurovision. Den har et storslået omkvæd og en moderne lyd, som jeg tror kan høste stemmer hos de europæiske tv-seere. siger han.

Hør 'Står lige her' med Emma Nicoline her:

0:00

Men selvom Morten Madsen mener, at danskerne bør stemme på Emma Nicoline, hvis de drømmer om et flot resultat i Eurovision-finalen til maj, så tror han ikke, den unge sangerinde har mange vinderchancer.

- Sangen er lidt dyster i det, og det plejer danskerne ikke rigtigt at stemme på. Grand Prix-seerne vil oftest have noget, der lugter af fest og farver, og særligt i år tror jeg, mange har brug for noget lidt mere opløftende, siger Morten Madsen.

I stedet peger han også på Fyr & Flamme som det mest oplagte bud på en vinder, men mener også, at både The Cosmic Twins og særligt Chief 1 og Thomas Buttenschøn har gode kort på hånden.

Derudover vurderer han også, at sangen 'Beautiful' fremført af den tidligere 'X Factor'-deltager Jean Michel kan gå hen og overraske.

- Det er ikke en sang, der skriger "vinder" i mine ører, men det er et fint nummer, som jeg tror særligt taler til det yngre publikum. Hvis han virkelig leverer på scenen, kunne den godt overraske, siger Morten Madsen og tilføjer:

- Generelt kan deltagernes optrædener vende op og ned på alting. Det at høre en sang live er jo noget helt andet end at høre den i radioen, så intet er givet på forhånd, og hvis nogen overrasker positivt eller flopper på scenen, kan alt ske. Det bliver rigtig spændende.

Hør 'Beautiful' med Jean Michel her:

0:00

Hvem der vinder, kan du være med til afgøre, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 bliver sendt lørdag aften klokken 20 på DR1 og DRTV.

Det er udelukkende seerne, der bestemmer, hvem der skal vinde, og du kan stemme med i DR's Grand Prix-app. Læs mere om afstemningen her.

FacebookTwitter