Kan du huske dem? Dansk musiker spiller - stadig - udsolgte koncerter 14 år efter kolossale hits

Rapperen Johnson er overrasket over, at hans gennembrudshits fra 2006 stadig er så populære.

Det kan godt være, at rapperen Johnson snart kan fejre 15-års jubilæet for sit gennembrud, men den bawlende rapcharmørs parade af hits holder stadig den dag i dag.

Det beviste Johnson, da han fredag gæstede programmet 'Tættere på himlen' på P3, hvor han optrådte live med numrene 'Kig forbi' og 'Det passer'.

Begge numre udkom på Johnsons debutalbum tilbage i 2006, og rapperen, der i virkeligheden hedder Marc Kwabena Johnson, indrømmer da også, at han er overrasket over, at de gamle hits om fest, damer og det berømte, haltende højreben stadig er populære efter så mange år.

- Jeg synes selv, de her sange var fede, dengang jeg skrev dem, men det har overrasket mig meget, at de er gået hen og blevet sange, som folk har fået stærke minder omkring og stadig vil høre i dag, siger Johnson til dr.dk.

Men det vil de. I den grad. For at fejre 15-året for sit gennembrud drager Johnson i det nye år ud på en landsdækkende turné. En turné, hvor flere datoer allerede er udsolgte.

- Jeg er sindssygt taknemmelig, selvom det nogle gange kan være lidt svært at forstå. Når min booker ringer for at sige, at vi har udsolgt en koncert og er nødt til at rykke den, fordi det første spillested er for lille, så tænker jeg jo: "Hvad fanden sker der?!". Det viser mig, at folk har taget min musik til sig og stadig har et forhold til den. Det gør mig utrolig glad og ydmyg, siger han.

Men hvorfor gider den i dag 41-årige rapper stadig at stå og synge sine gennembrudshits så mange år efter?

- De her sange har lavet min karriere. Jeg har lavet en masse andet musik, men det var dé her sange, der gjorde forskellen. Mange kunstnere vil gerne vise deres nye musik frem, men det har jeg ikke behov for. Dét ville jo kun handle om at pleje mit eget ego.

- Hvorfor fanden skulle jeg spille en sang fra 2020, hvis folk alligevel helst vil høre dem fra 2006?

I videoen øverst kan du se Johnson i 'Tættere på himlen', hvor han rappede hittet 'Det passer', og herunder kan du se ham fyre op for festen med baskeren 'Kig forbi':

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk