Kan du huske det? 12 år gammelt album topper pludselig den danske hitliste

Den danske trio Balstyrko udgav deres debutalbum i 2009. Nu er pladen gået nummer ét på albumhitlisten.

Trioen Balstyrko udgav deres debutalbum 'Jagten paa noget' i 2009. I dag – 12 år efter – er albummet nummer ét på den danske albumhitliste. (© Pressefoto)

Det kan være, at den danske trio Balstyrko fik morgenkaffen galt i halsen, da den så den seneste opdatering af den danske albumhitliste.

For på førstepladsen optræder de med albummet 'Jagten paa noget'. Et album, der vel at mærke udkom for hele 12 år siden.

Dermed har de overhalet store navne som Gilli, Kesi og Benny Jamz samt duoen Fyr og Flamme.

Det er ellers ikke, fordi Balstyrkos album fra 2009 – der er det eneste album, som gruppen har udgivet sammen – har ligget solidt på den danske hitliste i alle de år, der er gået siden udgivelsen.

Men for et par uger siden fik Balstyrko genoptrykt pladen som vinyl – og det har sat så meget gang i salget, at de nu kan tilføje en nummer ét-placering til cv'et.

Lyt til Balstyrkos hit 'Intet stopper helt', mens du læser videre:

0:00

Selvom det ikke er meget, man har hørt til Balstyrko de seneste mange år, er trioen dog nu aktuel på flere måder.

For efter flere års pause annoncerede trioen, der består af Ane Trolle, Blæs Bukki (med det borgerlige navn Lasse Bavngaard, som også er kendt fra Malk de Koijn og Bikstok Røgsystem) og Ormen (med det borgerlige navn Anders Christophersen) i december, at de ville genopstå til en koncert på Roskilde Festival i år.

Koncerten blev selvfølgelig – sammen med resten af den officielle Roskilde Festival – aflyst, men i stedet kunne trioen glæde Balstyrko-fans med intet mindre end fem planlagte koncerter rundt om i landet, som afholdes i efteråret.

Turnéen begynder i næste uge, og flere af koncerterne er udsolgt.

Og med den nye nummer ét-placering tyder det på, at interessen for Balstyrko stadig er stor – hele 12 år efter udgivelsen af 'Jagten paa noget'.

Lyden af 'Nak & Æd'

Selvom trioen indtil nu har været næsten helt stille i et årti, er deres musik faktisk blevet spillet en hel del.

De stemningsfulde sange fra 'Jagten paa noget', hvor der både bliver sunget om ræve, rønnebær, vin og ravne, har nemlig været den faste lydside til DR-programserien 'Nak & Æd'.

Også 'Bonderøven' fra DR har tidligere set sig varm på Balstyrkos musik, og sangene fra albummet har til sammen over fem millioner afspilninger på Spotify.

Sådan så det ud i 2009, da Balstyrko udgav deres debutalbum. Nu genopstår de til en række koncerter dette efterår. (Foto: søren bidstrup © Ritzau Scanpix)

Da Balstyrko udgav det 17 numre lange album i 2009, opnåede det en ottendeplads på albumhitlisten.

Dengang tildelte musikmediet Gaffa pladen fem ud af seks stjerner og udråbte den som kandidat til "årets mest stemningsfulde danske plade".

Trioen gik dog hver til sit kort efter udgivelsen af albummet for at fokusere på deres egne projekter.

Facebook
Twitter