Ingen resultater

KLIPO har fundet både sound og navn hos en græsslåmaskine

Nogen gange kommer inspirationen de mærkeligste steder fra. F. eks. en græsslåmaskine. Det lyder spøjst men det er ikke desto mindre der historien om Ugens Kanon starter.

Hvad har en græsslåmaskine at gøre med en 17-årig dreng der laver ambient, mørk elektro pop? I tilfældet af denne Ugens Kanon fra KLIPO , så har det faktisk alt at gøre med hinanden. For ikke bare kunstnernavnet men også hele tanken bag projektet stammer fra en græsslåmaskine som Johannes Bruuns forældre havde i baghaven.

Græsslåmaskinens mærke hed KLIPPO, og Johannes der dengang gik rundt og slog græsset i barndomshusets have, undrede sig lidt pudsigt over at den ikke bare hed KLIPO – han syntes navnet klingede bedre. Så han gemte det i hukommelsen. Det skulle vise sig at blive en perfekt analogi for det musikalske projekt han endte med at kalde KLIPO. At ingen havde tænkt på at tage det ekstra P ud, svarede lidt til den måde han begyndte at skrive sange på; ud fra tanker og følelser som måske ikke altid lige er dem der tænkes oftest på.

F. eks. er nummeret Et Barn, der er Ugens Kanon, en sang om at indse, at dem man i sin omgangskreds bryder sig mindst om, ofte besidder nogle af de samme egenskaber som én selv. En erkendelse af at man ikke bryder sig om spejlingen. En observation der altså endte med at være en fantastisk catchy ambient wave pop sang, som både blander det mest poppede univers ala danske Xander og det dreamwavede hos Canadiske Toro Y Moi. Du akn lære KLIPO bedre at kende herunder, med 5 (kanon)hurtige spørgsmål.

5 (kanon)hurtige spørgsmål

Hvilket musik-ikon ville du helst lave et collab med, og hvorfor?

- MØ. Uden tvivl. Hun er sådan en stor inspiration for mig, og jeg har på fornemmelsen at hendes spraglede teenageproblem-lyd og min lidt mere melankolske tilgang til musikken, ville komplimentere hinanden rigtig godt faktisk, haha.

Du skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager du med i kufferten?

- Et par gode høretelefoner, brætspillet HINT og halvanden liter coca-cola, for guds skyld ikke pepsi.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i din hukommelse?

- Det må nok være den islandske trio, Samaris, som opvarmning til Tina Dickow i 2015 eller noget i den stil. De nedbrød fuldstændig min tilgang til elektronisk musik. Dengang troede jeg det eneste der var fedt, var David Guette feat. EDM/Housebeats, men de åbnede mine øjne for den alternative elektropop. De gjorde ligesom det, man ikke burde. Tunge elektroniske trommemaskinebeats, blid lidt sløret vokal og klarinet? Det lød i mit hoved som den mest dysfunktionelle bandsammensætning jeg havde hørt om, men jeg blev fuldstændig paralyseret. Året efter tog jeg så på SPOT festival, og fik endnu mere af denne type musik kastet i hovedet, som igen, også var med til at forme KLIPO’s lyd.

Hvad er det dårligste råd du har fået?

- Min gamle lærer udbrød engang i en time. ”Tag dog at lær og spil et rigtigt instrument i stedet for det der pis,” fordi jeg sad og forsøgte mig med en trommemaskine bagerst i lokalet, med en af mine venner.

Hvad drømmer du om?

- Det her er super kliche, men jeg drømmer inderligt om at kunne leve at af skrive, producere eller markedsføre musik, eller bare et eller andet der har et stærkt bånd til musik.

LÆS OGSÅ: Hvad er Ugens Kanon?

KLIPO lytter også til…

Udover KLIPOs egen musik, har vi bedt ham om at anbefale et nummer fra sitet.

- Exile af Desmond , er sådan et genialt nummer. Kæmpe ørehænger, og jeg glæder mig for sindsygt til at høre deres nye EP!

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--