Ingen resultater

Om KarriereKanonen

Omdrejningspunktet for KarriereKanonen er kærlighed til ny dansk musik. Vi er på én gang et community og Danmarks stærkeste talentudvikling.

Ravi Kumar – en af vinderne af KarriereKanonen 2018

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på karrierekanonen@dr.dk

KarriereKanonen handler om kærlighed til ny dansk musik. Vi er på én gang et community og Danmarks stærkeste talentudvikling. Hvert år udvælger vi en række kunstnere, der kommer igennem et talentudviklingsforløb.

Startede i 2002 KarriereKanonen har eksisteret siden 2002 og blev oprindeligt skabt ud fra et ønske om at give et markant løft til den dansksprogede rock. Man mente, at musikken savnede sine rødder, og med KarriereKanonen gik man på udkig efter fremtidens musikalske stjerner. De første år skød KarriereKanonen en række navne ud i æteren på P4 og P3, som mange stadig kender i dag, fx Magtens Korridorer, Rasmus Nøhr, Marie Key og Tue West.

Juryens 12 udvalgte

Konceptet har ændret sig gennem årene, og musikken behøver ikke længere være på dansk. Men det unikke ved KarriereKanonen er stadig, at en håndfuld af de bedste nye kunstnere får et kraftigt skub ud over scenekanten og hjælpes på vej til en vedvarende karriere.

Hvert forår udvælger KarriereKanonens jury 12 navne, som de tror på, har talentet til at blive skudt ud af kanonen. De 12 udvalgte kommer igennem et mindre udviklingsforløb, hvor der bl.a. er fokus på sangskrivning, liveperformance og PR, inden alle 12 spiller på SPOT Festival i Aarhus. Efter SPOT bliver otte udvalgt til at fortsætte i forløbet og spille til finalen på Smukfest i Skanderborg. Til sidst bliver der udråbt tre vindere, som hver får et unikt og skræddersyet talentforløb hos Bandakademiet, deres egen koncert på Smukfest året efter og radio-rotation på P3 eller P6 BEAT, når musikken er klar til det.

Navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Vild $mith, The Minds of 99, Klub 27, Katinka og Dør nr. 13 er alle blevet skudt ud af kanonen siden 2008.

Vil du have chancen for at være blandt næste års udvalgte i KarriereKanonen, skal du oprette en profil og en kunstnerside på dr.dk/kanon og uploade mindst ét af dine numre. Alle numre uploadet til sitet mellem 1. februar 2018 og 31. januar 2019 får mulighed for at gå videre i KarriereKanonen 2019.

Hvem står bag?

KarriereKanonen er et unikt samarbejde mellem tre stærke spillere i den danske musikbranche, der i fællesskab ønsker at fremelske ny rørende, energisk, forfriskende og smittende musik:

Bandakademiet arbejder med ambitiøs karriere- og talentudvikling og tilbyder udvikling og optimering til de udvalgte.

Smukfest er en af Danmarks største og mest populære festivaler og sørger for, at scenen er sat, og stiller med et begejstret publikum.

DRs P3 & P6 BEAT smider radio-rotation i puljen, når musikken er klar til det og giver opbakning på DRs øvrige platforme.

Ugens Kanon

Bliver du ikke valgt som et af de 12 navne, er der stadig god grund til at uploade din musik til dr.dk/kanon . Hver dag lytter vi nemlig til al den musik, der bliver uploadet. Og det gør vi året rundt! Den bedste musik får anbefalinger herfra, og derudover finder vi hver uge ét nummer blandt de anbefalede, som vi udvælger til at være Ugens Kanon. Nummeret får en masse redaktionel omtale og bliver desuden præsenteret i radioprogrammerne 'Musikchefen' på P3 samt i 'Debut' på P6 BEAT.

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--