Ingen resultater

Efeu sender kærlighed ned i skoene og danser sommeren frem

Sommeren er for alvor på vej nu, og med de varme solstråler i nakken, så skal du også have det perfekte danse-hit i ørerne.

Kan tekster om eftertænksomhed, sympati for en halv deprimeret dreng og en kærlig håndsrækning være pakket ind i glade melodier og up-tempo beats, eller er det bare dømt til at lyde deprimerende? Er du bandet bag Ugens Kanon, Efeu , så er svaret det første – heldigvis! For når først nummeret Din Ting sætter i gang så lover vi du ikke kan stå stille. Faktisk iver det ens lyst til at løbe ud af landevejen i et ufortrødent hug,

- Det lyder nok lidt som Rocazino, der har voldsomt travlt, eller måske som et indadvendt 80’er diskotek. Eller måske som et Moulin Rouge soundtrack, der aldrig blev til en musical og som aldrig fik mødt Elton John, forklarer David Maag.

David er den ene del af Efeu, som han stolt har skabt sammen med sin ven Kristoffer Holm. De to venner brugte mange måneder på at få sat Ugens Kanon, sammen, og med et nummer der har så meget fremdrift og sing-a-long kvalitet så kan man forestille sig at det har påvirket deres omgivelser, aller mest naboen til Kristoffer, hvor nummeret er lavet,

- Det er i virkeligheden meget underligt at der ikke er blevet klaget mere. Det må i sandhed være de mest rummelige og godhjertede naboer jeg har! For selvom Din Ting er et godt nummer, så vil ingen bryde sig om at vågne til det hver anden nat, som de må have gjort, i de fire måneder hvor vi skrev det, fortæller Kristoffer Holm.

MySpace og slyngplanter

Inden naboerne skulle ”udsættes” for de mange nætter med Din Ting, så skal vi spole tiden tilbage for at finde starten på Efeu, helt tilbage til MySpace,

- Det hele startede med at jeg, kontaktede Kristoffer på MySpace tilbage i 2005. Han havde indspillet nogle fede numre med en tvivlsom mikrofon fra sit webcam. Jeg sendte ham en frisk besked, og han blev glad. Da vi så begge flyttede til København flere år senere, begyndte vi at ryge cigaretter og drikke portvin sammen flere gange om ugen, og det var hyggeligt! Først mange år senere fandt vi ud af, at vi da skulle lave et band, fortæller David Maag.

Da de to venner havde bestemt sig for en fremtid sammen som bandkammerater, skulle navnet bare på plads. Det blev Efeu. Og hvad betyder det så egentlig? David forklarer,

- Navnet stammer fra planten (udtales egeføj). Der er ikke nogen særlig tryllehistorie over vores navn. Vi synes begge, at det er en pisse flot plante. Specielt når den fuldstændigt overtager og omslutter gamle huse, facader og andre ting.

Vi lader os glædeligt omslutte af nummeret igen og igen, på samme måde som planten opsluger gamle bygninger.

LÆS OGSÅ: KarriereKanonen præsenterer: Årets 8 finalister

Efeu lytter også til...

Udover Jodebodes egen musik, ligger der en masse andre gode numre på KarriereKanonen. Vi bad ham om at pege på tre andre kunstnere, han synes, du bør give et lyt.

- Carsten (lennon) Sørensen. Han skriver opmuntrende hjemmeproducerede beatles-agtige-numre fra det 21. Århundrede. Man bliver bare i skide godt humør!

- Carla Klovborg Olsen. Forfriskende med en ren, nærværende og uskyldig dansk pigevokal der gør én helt varm indeni. Vi er vilde med dansksproget musik!

- Blomqvist. 60’/70’er inspireret dansksproget pop, med glade ligetil melodier til den danske sommer, eller fraværet af selv samme. Totalt stilrent udtryk der minder os en smule om en vores helt store helte, C. V. Jørgensen.

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--