Ingen resultater

Anna Frank fyrer op til sommerens sidste varme dage!

Ugens Kanon har holdt pause i sommervarmen, men nu er vi tilbage med dit ugentlige fix af ny dansk upcoming musik. Og vi starter ud med en ægte sommerbanger, til de sidste sommeruger!

Du skal starte med at forestille dig at skole, gymnasium eller arbejde ikke er startet endnu. Ferien er stadig i gang, og sommervejret er med dig – det er ikke tid til sweatre og emo-hits. Derimod er det tid til at svinge benene op fra sengen og danse de sidste solstråler ud. Og Ugens Kanon, nummeret Diamond Disguise, er perfekt til den anledning.

Bag nummeret står Århusianske Anna Frank , som er en smooth kombination af Marina and the Diamonds, Rihanna, og Calvin Harris, mixet sammen til en kølig sommerdrink. Et catchy omkvæd, et beat der giver efter på det helt rigtige tidspunkt, så droppet fæles forlæsende. Du kan snildt have det på repeat når du danser rundt i sommervarmen. Nummeret handler om hvordan ens vennegruppe og omgangskreds kan påvirke ens selvbillede og selvtillid - både på godt og ondt. Hun har tidligere set en tendens til, både hos sig selv og hos andre, at opsøge det der ser fedest og mest glamourøst ud, selvom det måske i virkeligheden ikke er det der indeholder mest værdi - men nærmere er klædt ud som om det gør. Er man sammen med de forkerte, kan det fuldstændig twiste ens billede af sig selv, og man kan få følelsen af at man skal leve op til alt muligt man egentlig ikke er. Det er i hvert fald sådan Anna Frak ser det, og hun kan mærke det er noget der fylder meget hos unge i hendes generation, så derfor kom sangen til verden.

Anna Frank er en do-it-yourself type, der fra sit lille hjemmestudie har fingrene nede i at fra bas og klaver til sang og trommer. Det hele strømmer ud af hende, og hun er på den måde en ægte lille enkvindeshær. I 2012 var hun med i programmet Unik på DR Ultra, pga hendes interesse for at lave musik selv, og på den måde kan man sige at hun i de sidste 6 år har gjort mere og mere ud af den interesse. Men musikken har altid været der. Lige siden hun var helt lille har hun altid været barnet i familien der lavede hjemmelavede cd’er til jul og puttede dem under træet som gaver.

Vi synes også Anna Frank er en lille gave her i sommervarmen, så tryk play igen og nyd den lækre popsang!

5 kanon-hurtige spørgsmål

Hvilket musik-ikon ville du helst lave et collab med, og hvorfor?

- Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg synes Ariana Grande er dronningen selv, altså hendes vokal er jo til at tabe sin kæbe over - desuden er hendes musikstil pretty close til hvad jeg egentlig gerne selv vil lave. Meen for at være dejlig pige-poppet, så er drømmen om at stå med Shawn Mendes og synge om meningsfulde ting, temmelig stor. Sådan en lidt ung og poppet udgave af John Mayer, der bare synger mere crispy end noget andet jeg har hørt, det rammer mig bare - og så er hans tekster faktisk noget man kan gå og tænke lidt over.

Du skal på verdensturne, hvilke tre personlige ting tager du med i kufferten?

- Jeg skal ikke afsted uden mit USB-stik med hjemmevideoer af min kære familie. Så bliver jeg også nødt til at pakke, det ved jeg sgu ikke, lydfiler af mine venners fantastiske og støttende stemmer - og uden tvivl min sædvanlige kaffekop jeg altid tyldrer min kaffe af.

Hvilken musik-oplevelse står stærkest i din hukommelse?

- De gange min familie og jeg går fuldstændig i jamsession mode, hvor det bare ruller derud af uden vi oplever andet end hinandens nærvær og kæmpe glæde over den lyd vi skaber.

Hvad er det dårligste råd du har fået?

- Vent med at skriv musik indtil du har lært noder og teori...

Hvad drømmer du om?

- Om aaaaalt muligt, kan næsten ikke finde frem til en bestemt drøm. Men helt ærligt, så er drømmen jo at musik på den ene eller den anden måde bliver det jeg lever af - pænt abstrakt, men jeg elsker det bare, og kan ikke fjerne mig fra det. Så der lytter jeg til min fars råd om at man burde lave det som man ikke kan lade vær med, så det er vel nok det jeg drømmer om jeg når i mål med på en mystisk måde.

Anna Frank lytter også til…

God karma kommer hele vejen rundt, når vi spørger Ugens Kanon, om hun vil anbefale et andet nummer fra sitet. Her er hvad Anna Frank synes du OGSÅ bør lytte til.

- Lærke Lærke med More Than Enough. Jeg synes der er noget genkendeligt over nummeret, hvilket gør den vældig catchy. Desuden elsker jeg det acapella stykke der er, lidt modigt og anderledes og sådan et stykke man synger med på. Beatet tager lidt uventede drejninger undervejs hvilket gør det spændende, og så synger hun dejligt!

  • Seneste nyt

    Flere
    --:--
    --:--